#1402142010-06-20 10:35:59 Válasz a #140195. hsz-ra
Szívesen.
Kíváncsi lennék azokra a túrákra amit biciklisnek ír ezzel kapcsolatban keresek majd pár képet.
A kölcsönzőkről.
Nem akarlak megkeverni, de Ammoudia és Lichnos -i tulajdonképpen nem Parga-i kemping hanem Parga környéki.
Parga-n lehet, hogy van az említett Valtosi-n kívül is ezt nem figyeltem megmondom őszintén.
A kérdésedre szerintem Parga nem annyira zsúfolt mint Sarti igaz én szeptemberben voltam. Deha egy nyugis kempinget akartok kicsit kívül a városon, de csodálatos környezetben akkor ajánlhatom a Lichnos-it ami tulajdonképp a strandon van szinte, és az egyik legszebb Parga környéki strand. Mi mikor ide jöttünk gyalog először néztük, hogy egy kemping és mi akkor most hogy fogunk itt a strandra lejutni.
Viszont innen gyalog este elég nehézkes az erdőn keresztül eljutni Parga-ra, mondjuk kocsival pár perc.
Ammoudia pedig kicsit távolabb az Acheron torkolatánál van (van külön topikja)
Ez a rész nagyon szép homokos tengerpart, kisgyerekkel ideális
Itt főleg nagyobb lakókocsikat láttunk, ez nyugisabb vidék sokan vittek kerékpárt és a család akár együtt is biciklizett.
Ez a rész viszont számomra kicsit unalmasabb kevésbé pergő és Pargatól is távolabb van.
#1402152010-06-20 10:36:44 Válasz a #140205. hsz-ra
Joli, igaz nem engem kerdeztel, de nincs tengerre nezo szoba. Szerintem a foldszinti jobb, mert nem kell cipekedned. Mi eloszor a 9-ben voltunk, de at kellett koltoznunk a 10-be, ahogy ezt mar Asteri leirta korabban.
Torolkozo az van, viszont szunyoghalo nincs, vigyetek riasztot.
Jo nyaralast kivanok, szivesen cserelnek veletek.
Bocsanat, de nemetbol van a gepem, es nem tudok ekezetes betuket irni.
#1402172010-06-20 10:42:21 Válasz a #140196. hsz-ra
Köszi a képeket és az infókat.
Loutsa -ban igazából az tetszik, hogy nem egyenes hanem olyan csipkézett a partvonala, mondjuk az látszott,
hogy jó hosszan elnyúló strand igazából fentről nézve lehet szép.
Nemis miatta mennék csak jó lenne körbejárni ezeket a helyeket Ammoudia és Preveza között
Bár kár, hogy a Zacharisról nem túl sok infot kaptam, de majd kiderül mi lesz ott, hamarosan megtapasztaljuk.
Mire vagy pontosan kíváncsi?Mi 3 éve ott laktunk, szívesen válaszolok.A fényképalbumomba találsz a szállásról képeket.Mi a 3 ágyas szobában voltunk, az volt a legnagyobb, de a többi is jó szerintem. A hazaindulás napján egy szobát fenntartottak nekünk, lehetett zuhanyozni, stb.
#1402252010-06-20 11:06:27 Válasz a #140195. hsz-ra
visszatérva a biciklire
Azt tudni kell, hogy tulajdonképpen Parga egy hegyes vidékre épült nagy szintkülönbségek vannak.
Gondolkoztam bicikliúton egyet tudok elképzelni a Valtoson végig majd a korábban említett medencés bár felé vezet egy kisebb utca ami viszonylag sik és ami Anthousa felé visz ez később egy kisebb betonos útban folytatódik az erdőben és körülbelül a forrásig illetve Anthousa-ig nincsenek benne olyan nagy emelkedők.
De igazából hú de nagy látnivalók sem ezen a részen bent az erdőben.
Az igazi látnivalók a korábban írt part menti úton vannak az pedig nem hiszem, hogy biciklivel jól járható lenne rögtön a part mellett.
Távolabbi részeknél Sivota mellett láttunk csak bicikliseket, de ittis elég nagy emelkedők vannak én még könnyű versenybringával se biztos be merném vállalni nemhogy gyereküléses biciklivel.
Ez egy nagyobb csoport volt eléggé szétszakadoztak és időnként bevárták egymást. A képeken nem annyira fog látszódni, de elég szadizós részek vannak, szerintem még kisebb teljesítményű robogók is megküzdenek vele, ha egyáltalán bírják.
Akkor jöjjenek a képek
Itt egy öbölnél megálltunk és az ott készített egyik képen ott van két lemaradt biciklis is. Képen nem tűnik veszélyesnek, de ez a folyamatos emelkedő azért elég kemény a csoport egy része megis állt pihenni.
Ja a képen nem én vagyok hanem az utitársaink
Maga az út az öblökkel
És Sivota-nal ilyen emelkedőkön mentek fel a biciklisek, a kép megint nem adja vissza a meredekségét.
Szval én inkább robogót vagy kocsit ajánlanám ezekre a részekre bicikli helyett főleg gyerekkel.
#1402292010-06-20 11:22:22 Válasz a #140206. hsz-ra
Szia! Még akár össze is "futhatunk", ha Ti is akarjátok. Bár mi a magunkat még fiatalosnak gondoljuk, de másoknak már "öreg(???)" korosztályhoz tartozunk a kolleganőmmel (vele utazom).
Sziasztok!
Van egy hazaspar,aki megmerte a tenger vizenek hofokat: 25-26 fokos,tehat amit par napja irtunk nektek (23 fok),azzal alalottunk Az ejjel nagy eso volt,de napkozben mar ezer agra sutott a napocska,at is gyalogoltunk a gyonyoru olajfa ligeten keresztul Lichnosra Egyre tobb a turista,a varosi strand nagyon zsufolt,erdemes a masik kettot valasztani.
Tovabbi szep estet!
Napfeny
Loutsa:
homokos strand, a part mentén végig napernyőkkel, bárokkal. Itt lehetőség van minden vizi vontatásos mókaságot kipróbálni. Nagyon ajánlom gyerekekkel, mert lassan mélyülő finom homokos.
Alonaki?
a Loutsa strand előtt van, kicsit nehéz megtalálni, ezért sokkal kevesebben vannak a parton, azok inkább helyiek. Nagyon vadregényes, szép hely. Aprokavicsos bár kis helyen homokos rész is van.
Sziasztok!
Az egyik utazási iroda Parga-ra szóló akciós utjai között rendszeresen szerepel a Villa Maria és a Rina apartman. Volt-e valaki már valamelyikben?
#1402992010-06-20 21:18:51 Válasz a #140224. hsz-ra
Köszi Vio! megnéztem a képeidet (bár már nem is elôször). Úgy tûnik nagyon jól éreztétek magatokat. Erre a Lichnos strandra remélem eljutunk, mert az nagyon szép.
A szállás is tetszik, bár nem tudom azzal a békaszerû állattal mi a teendô, ha vendégségbe jönne hozzánk...
Úgy tudom már azóta az autópálya megépült, biztos azon megyünk majd.
Látom ti is mentek nemsokára: szép nyaralást!
No én megyek, mert még sütök egy kis sütit az útra
Már alig várom, hogy reggel legyen és indulhassunk...