Sziasztok!
Nekem a Tadziki (fokhagymás, joghurtos, reszelt uborka kevés olivával) és a rántott kagyló a kedvencem. Nagyon jó tud lenni a Kalamari azaz a rántott tintahal is, de csak egész frissen, mert ahogy hül ki, akkor megszíjasodik. Hydra szigetén ettem avokádós csirkét és fenséges volt. Sajnos azóta sem találkoztam vele sehol, pedig már nyolcszor jártam Görögország különbözõ tájain. Az édességeik nekem túl édesek, de van aki ezt szereti. Hûsítõ italnak a jéghideg Frappe az igazi, egy pici tejjel. Nagyon kellemes ital az Ouzó is, de én nem töményen iszom, hanem 2dl Fanta citromléhez 0,5dl Ouzót öntök és jégkockát teszek még bele. Így nem olyan erõs és nincs az a tömény ánizs íze. Nagyon kellemes ízû a Mynthos nevû görög sör is, de a Hellas Pils sem rossz.
Sziasztok!
Tavernát én úgy választok, hogy megnézem hol található a legtöbb görög vendég. Ezek szoktak a legjobbak lenni, ha igazi görögös ételeket szerétnél enni. Ne a tengerparton keresd, mert azok drágábbak és túristákkal van tele, nincs olyan hangulata. Érdemes már a megérkezés után körbejárni a falut és tájékozódni a lehetõségekrõl. Nagyon sok helyen, már a második alkalommal megvendégelnek a taverna tulajdonosok egy kis ouzóval.
Van a görögöknek egy rózsaszínü krémjük, ami nagyon ízlik nekünk, de nem jöttünk rá eddig mi is lehet. Lehet, hogy jobb is? Bár nem hiszem.
Egyébként a család nõi szakaszának a tengeri herkentyûk jöttek be eddig. A legkisebb fõleg kalamarit eszik, fõleg a polippal való találkozása óta. Történt ugyanis, hogy a lányok egy este lementek a partra és javasolták nézzem meg mi van a szomszédos étteremben. Vesztemre közöltem, hogy ez a leendõ vacsoránk. A polipok ki voltak akasztva egy-egy vállfára, várva a vacsoraidõt. Mondanom se kell, csak mi, a szülõk ettük õket.
Az étterem kiválasztása esetleges számunkra, séta közben melyik a szimpatikus. Inkább a kisebb helyeket szeretjük, az egyszerübbeket. Még nem csalódtunk.
Tavaly októberben voltam Stavrosban és sott kóstoltam életem legjobb "fánkocskáját". Ez az édesség kisebb egy ping-pong labdánál. Kis mézet locsolnak rá és mûanyag tányérkában (6-7 db) szervírozzák (1 euro). Tudni kell, hogy a görögöknél a méz sokkal könnyebb, lányabb, mint nálunk. Például Assos szigetén vannak olyan üzletek, amik kimondottan erre specializálódtak. A pisztáciás méztõl mindent meg lehet vásárolni.
-
Viszont nem értek azzal egyet, hogy ahol kevesen vannak, oda nem érdemes beülni. Korfun például több tavernában megfordultam. Szeretek új helyeket és új ízeket kipróbálni. Igaz ez nem csak a tavernákra, hanem a szóraközóhelyekre is vonatkozik.
-
Voltam olyan bárban, amit csak a helybéliek ismernek.
Van egy olyan szórakozóhely, aminek a belsõ részében egy kis tó található apró halakkal és sziklával. Éjfél után pedig élõ mûsort adnak. Képzeljetek el egy félig befejezett piramist, aminek a tetején 3 (nem is akármilyen) férfi áll, bõ fehér bugyogóban, fáklyával a kezükban. Füstöt fújnak rájuk és különbözõ fényekkel világítják meg õket, persze ezt mind görög zenére csinálják.
Sziasztok!
En bevallom hosiesen, hogy en a gyrosba vagyok szerelmes kaja teren. Most jottunk haza Kretarol es minden nap gyrost ettem! En azt imadom, tzatzikival es persze, kajcsi utan johet a raki is egy kis dinnyevel, sutivel, mikor hogyan!
Sziasztok!
A legjobb ételek-italok: a görök ételek italok
Én is szeretem a gyrost, sõt, a süteményeiket és a gyümölcsöket is.
Platanias környékén (Platanias/Gerani) tudja valaki, hogy mennyire könnyû/nehéz ezeket beszerezni?
Ilyesmire gondolok: gyros pitában (ez olcsóbb, mint a tányéros, de azt hallottam, kevés helyen kapható),
finom péksütemények/desszertek, friss gyümölcs (akár piacról is).
A korábbi konkrét kérdéseid Plataniaszról áthelyeztem a Kréta topikba...
Ha lehet, a többi, Krétával kapcsolatos kérdésed is oda írd be, hiszen ezért van a külön Kréta topik...
Sziasztok!
Nosztalgiám kiujjult, mert 2 éve nyaraltunk Neos Marmarasban, és mellette van P.Carras. Csak a hajóról láttuk (egész közel mentünk), mert körül van keritve, és ott tartották az EU.csucsot. A hely csodálatos, már nem görög kézben van mert a tulaj elkártyázta. De Marmaras is klassz, nagyon kevés turistával, és igazi halászfalu. Nagyon jó kajákat ettünk ott, és egészen másokat mint eddig. Aki tudja látogassa meg a helyet, nem fogja megbánni. Sajnos már nem valószinü, hogy valaha is annyi pénzem lesz, hogy P.Carrasban a szállodában eltölthessek 1 hetet.
Üdv.Kanári
Sziasztok!
Tavaly mi is elindultunk ide kinézve a térképen. A kapuig el is eljutottunk. Akkor ezt még nem is bántam ennyire mint most a képet nézve.
Rebeka
Jó estét!
Görög vendéglõben lehet enni olyan krémszerü kecskesajtot, amiben valami csipõs dolog van. Isteni finom, bor mellé szokták kinálni. Füszeres piritóst adnak hozzá, és azzal lehet tunkolni. Tudja-e valaki ennek a nevét?
Kanári
Porto Carrast én is csak "madártávlatból" láttam Neos Marmaras felé menet. Itt nyaralni nekem sem lenne pénzem, de egy ebédre beülni a fotón látható teraszra azért futná. Tudtommal még kaszinó is van a szállodakomplexumon belül.
Neos Marmaras ennyire visszaszorult a látogatottság szempontjából? Mikor én jártam ott (1998. aug. eleje) rengetegen voltak, fõleg angolok és németek, magyarokkal nem igen találkoztam akkor. Az árak is magasabbak voltak egy kicsivel, mint Sartiban.