Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1576
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162696 Üzenet linkje2011-05-20 14:57:31  Válasz a #162695. hsz-ra

köszönöm szépen, remélem sikerül eljutnuk az idén oda:-)
# 1577
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Julcica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#162794 Üzenet linkje2011-05-21 14:40:46  Válasz a #162162. hsz-ra Előzmény #162162

Köszi szépen,
valószínűleg autót kell bérelnünk, mert délután fél négyre érünk Athénba, és úgy láttam,hogy az utolsó gyorshajó délután negyed hatkor indul Pireuszból. Azt biztosan nem érjük el. icon_sad.gif

# 1578
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165275 Üzenet linkje2011-06-12 20:03:43 

Ma a Neda folyónál voltunk kirándulni, eljutottunk a vízeséshez is, meseszép, képeket később, vagy linkelem majd a picasa albumot. icon_lol.gif icon_wink.gif
# 1579
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167193 Üzenet linkje2011-06-25 17:07:41  Neda

Családom a vízben

Azért nem volt meleg a víz kb 16 fok

# 1580
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167196 Üzenet linkje2011-06-25 17:14:04  Válasz a #167193. hsz-ra Előzmény #167193

A képek alapján úgy látom, nem szabad ezt kihagynunk!
# 1581
Karmamoma
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167767 Üzenet linkje2011-06-29 17:36:08 

Sziasztok!

Július közepén megyünk a Peloponnészoszra kb 7 napra. Most állítom össze az útvonalat. Hatan megyünk+ egy kisgyerek, az a tervünk, hogy egy adott helyen megszállunk és onnan járjuk be a környéket, napi csillagtúrákkal. Egy kis segítséget kérnék:

1. szerintetek melyik szálláshely volna jobb honnan elérhetőbbek a főbb látnivalók? (úgy, hogy közben relatíve csendes és tengerhez közel is legyen)
Koroni / Ag. Nikolaosz / Stoupa?

2. esetleg tudnátok konkrét szállást ajánlani?

3. mit gondoltok, a jelenlegi görög helyzet mennyiben nehezíto meg / lehetetleníti el az utazást?

Köszönöm!

# 1582
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167769 Üzenet linkje2011-06-29 17:44:44 

karmamoma írta:
1. szerintetek melyik szálláshely volna jobb honnan elérhetőbbek a főbb látnivalók? (úgy, hogy közben relatíve csendes és tengerhez közel is legyen)

2. esetleg tudnátok konkrét szállást ajánlani?

3. mit gondoltok, a jelenlegi görög helyzet mennyiben nehezíto meg / lehetetleníti el az utazást?

Szia Karmamoma, üdv a fórumon!
1. Attól függ, hogy mit szeretnétek megnézni? Van már útvonal-tervetek?
3. Azt gondolom, hogy pár napon belül lecsengenek az indulatok, de ha Athént elkerülitek, akkor én nem hiszem, hogy probléma lesz. De kövesd nyugodtan azokat a topikokat is, ahol erről több szó esik (Athén, Dumcsi)!

Üdv,
Medi

# 1583
Karmamoma
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167824 Üzenet linkje2011-06-30 08:01:22  Válasz a #167769. hsz-ra Előzmény #167769

Szia Medi!

A lényeg a fürdőzésen, túrázáson, természet- és városnézésen lenne. A társaság fele tervez egy 2 napos Tajgetosz csúcstámadást is, de szállás szempontjából nem ez a fő szempont. Amennyire lesz kedvünk és belefér, megnéznénk a következőket:
- Spárta, Mystras; Dyrou cseppkőbarlang; Mani félsziget; Aeropoli és környéke; Olympia.

Köszi a tippeket!

K.

# 1584
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167855 Üzenet linkje2011-06-30 12:51:06  Re:

Szia Karmamoma!

Tavaly mi pont ezen a részen (is) voltunk a Peloponnészoszon! icon_smile.gif Gyönyörű rész, nagyon fog tetszeni! icon_smile.gif Mi aludtunk Koroniban és Agios Nikolaosban is egy-egy éjszakát (Stoupából pedig megfutamodtunk icon_wink.gif ). Itt írtam bőven mindezekről a helyekről (Areopoli, Diros-barlang stb.stb.) részletesen, a szállásokról és a falvakról is, és sok képet is találsz, kattints a "Lefkada és a Peloponnészosz nyugati részre 2010" c. írásra, és a 13. nap estéjétől olvashatsz a téged érdeklő részekről, illetve a 9. napnál találod Olympiát:

https://www.verkatravel.com/greece/greece.html

(Spártáról és Mystrasról pedig ugyanezen az oldalon az "Athén és a Peloponnészosz keleti része 2009" c. írásban olvashatsz.)

Ami a szállásokat illeti, mi Agios Nikolaosba zúgtunk bele teljesen, és csak oda mennénk vissza lakni, viszont annak az lehet számotokra a hátránya, hogy nincs olyan strandja, mint Stoupának vagy Koroninak. Ahol mi laktunk, az a tengerpartnál volt ugyan (egy perc, kb. 100 m), de olyanfajta hely volt, hogy létrán kellett bemenni a tengerbe. Viszont cserébe nagyon békés, nyugodt, csöndes és kedves hely, le voltunk nyűgözve a falutól, és a szállásunktól is. Ha le tudtok mondani a helyben lévő "hagyományos" strandról, akkor én mindenképpen azt javasolnám, hogy itt lakjatok.

(Ha a beszámolóimban az utolsó, "Adatok, információk" oldalra kattintasz, akkor ott megtalálod sok képpel bemutatva az összes szállást, ahol laktunk, többek között a Koroniban és az Agios Nikolaosban lévőt is. (Lejjebb kell görgetni, mert az első a lefkadai szállásunk lesz, és kicsit várni, amíg betöltődnek a képek, mert sok van; de a második rögtön Koroni, a harmadik pedig Agios Nikolaos.))

Stoupa: mi aug. közepén voltunk, főszezonban, amikor nagy a tömeg ott. Annyira sokan voltak, hogy 5 percet sem töltöttünk ezen a helyen, pedig ott akartunk éjszakázni, de annyira tumultus volt, hogy emiatt fogtuk menekülőre a dolgot. Ha ti máskor mentek (pl. szept.), vagy nem zavar titeket a sok ember, akkor viszont jó hely lehet, mert két jó strandja is van, és közel van mindenhez, amit terveztek megnézni.

Koroni is nagyon tetszett nekünk. Amilyen bájos falu A. Nikoalos, Koroni ugyanolyan aranyos kisváros. Van egy szép, hosszú finomhomokos strandja, s annak a közelében van sok szálláshely, így jó opció lehet nektek. Csak az a baj vele a ti szemszögetekből, hogy messze van a Manitól, Mystrastól stb.... Amely helyeket felsoroltál, azok mind inkább Agios Nikolaos és Stoupához vannak közel (Olympiát leszámítva), ezért távolság szempontjából jobb lenne arrafelé laknotok, mert Koroniból Mystras, Spárta, Diros-barlang, Areopoli, a Mani több része már elég messze van...

# 1585
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167890 Üzenet linkje2011-06-30 16:16:44  Válasz a #167824. hsz-ra Előzmény #167824

Szia Karmamoma!

Látom, Verka már ellátott tanácsokkal - fogadd meg, ő tapasztalt görögországos utazó!
Koroni az egyik kedvenc városom: hangulatos, bájos, a strandja is jó, de tényleg messze van attól, ami számotokra fontos.
Nekem nagyon tetszett még Kardamily, szintén nagyon bájos település. Stoupától nem voltam elragadtatva, de az én véleményem nem mérvadó, mert novemberben jártunk arra.
A helyedben én visszaolvasnám a topikot, információk tömkelegét lehet kiszűrni belőle. Emellett Verka beszámlója is fontos, de a beszámolók közt találsz még olyat, ahonnan infót lehet mazsolázni: szálláshellyel, megnézvalóval, az utakkal kapcsolatban is (pl. Vojandiét keresd meg!).

Egy biztos: a hely gyönyörű, felfedeznivaló van bőven, fantasztikus strandok is vannak, szóval minden adott egy remek nyaraláshoz.

Ami pedig a Tajgetosz-túrát illeti, nagyon várom a véleményeteket, mert mi csak átautóztunk arra, viszon valamikor szeretnénk visszatérni és akkor túráznánk is.

Üdv,
Medi

# 1586
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167891 Üzenet linkje2011-06-30 16:18:32  Re:

Mediterraneo írta:
... nagyon tetszett még Kardamily, ...

Helyesen: Kardamyli
bocs...

# 1587
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167906 Üzenet linkje2011-06-30 18:06:24  Re:

Köszi Medi a kiegészítést, én is akartam írni Vojandi beszámolóját, csak aztán megfeledkeztem róla, de most pótolom! A blogjához itt egy link, ebben vannak képek és leírások az ő tavalyi szállásaikról is, ők is laktak Agios Nikolaosban, a "mi" házunkkal szemben lévő házban. icon_smile.gif

https://utazasbolond.blogspot.com/search/label/Peloponnes%202010

Stoupa tipikus üdülőfaluvá lett az évtizedek folyamán, vonzereje - sztem - a két jó strandja. Igazából azért nehéz Karmamomának szállást ajánlani a 3 hely közül, mert mindegyik esetében hibádzik egy-egy a három kritériumból...

karmamoma írta:

Koroninál van jó strand, csendes is, de messze van a kinézett úticéloktól.
Stoupa jó helyen van, közel a Manihoz (vagyis már ott), jók a strandjai, viszont nem valami nyugis, meg sztem sem olyan hangulatos, mint a másik kettő (sem novemberben, sem aug-ban ezek szt. icon_wink.gif ).
Agios Nikolaos csendes, jó helyen van a tervezett kirándulásokhoz, viszont nincs jó helyi strandja.

Valamiben kompromisszumot kell majd kötni...

# 1588
Karmamoma
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167933 Üzenet linkje2011-06-30 20:29:00  Válasz a #167906. hsz-ra Előzmény #167906

Kedves Verka és Medi,
Köszönöm szépen a sok hasznos információt! Ígérem átböngészem a fórumot és a linkelt beszámolókat, de már eddig is nagyon sokat segítettetek. Lehet, hogy még jelentkezem kérdésekkel icon_smile.gif
Köszi! K.

# 1589
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167966 Üzenet linkje2011-06-30 23:17:46 

Sziasztok!
Ha valakit érdekel itt megtalálható a Neda vízeséshez a kirándulásunk. Térképpel és megközelíthetőséggel, remélem érthető.

http://dereva-whitefrost.blogspot.com/

# 1590
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167983 Üzenet linkje2011-07-01 09:16:27  Válasz a #167966. hsz-ra Előzmény #167966

Szia WhiteFrost!

Köszi a bejegyzést, egyből rá is repültem. Google-Earth-ben sikerült eljutnom Kopanakiig, de ott elvesztettem a fonalat. Onnan merre tovább?
Még Panoramio fotókat sem találtam a közelben.
A lenti parkolóig, akkor el lehet jutni autóval?
Arra is kíváncsi lennék, hogy onnan mennyi a séta kb., meg a lépcső, mert úgy fest lesz velünk valaki, akinek a lába nem biztos, hogy bírná.

Előre is köszi, a választ!

Melinda

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 105 106 107 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu