Élmények, történetek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#201822 Üzenet linkje2013-05-03 19:36:58  Válasz a #201808. hsz-ra

Dicsekszel ?---Most jot röhögtem icon_smile.gif)
Mindjart tudtam, hogy Te sokat (mindent) lattal a vilagbol, a Machu Picchu-n is ott a marvany tablad, de a deli sarkon is a zaszlod icon_smile.gif)
Na jo hagyjuk, maskepp jön le (hat-ervenyesül? ) az iras, es maskepp a szemtöl szembe valo Kommunikatio icon_smile.gif)
gyöztel. leelöztel, en meg eddig csak Babosdöbretet lattam, de azt is csak Biciglivel icon_smile.gif))lampa nelkül, -arra mar nem tellett icon_smile.gif

# 182
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201824 Üzenet linkje2013-05-03 20:37:30  Re:

xoyox írta:
én meg eddig csak Babosdöbretet lattam, de azt is csak Biciglivel icon_smile.gif))lampa nelkül, -arra mar nem tellett icon_smile.gif


A biciglit is biztos azért választottad, mert valamivel olcsóbb volt a biciklinél. icon_wink.gif
Egyébként nem kell mellre szívni, és még jobban a mélyére ásni pusztán zsigerből, ha hülye módon reagált valamire az ember, s ráadásul tovább tetézni a marhaságot. Én is láttam már be tévedésemet/mellélövésemet.
No de most megyek, előkeresem a hágóvasakat, mert holnap egy 20 fős serpa csapat próbál fölcitálni az Everestre - csak az hiányzik már a trófeák közül. De hát te ezt biztosan tudod. icon_wink.gif

Egyébként mennyivel érdekesebb lehetett volna, ha leírod, hogy hol kötöttetek ki, te miket néztél meg - és megemlíted, hogy mi nem tetszett az egész buliban. Mint ahogyan tetted anno az első nagylélegzetvételű tilosi beszámolódnál - és durciztál is rögtön, hogy senki nem válaszol. (Abban amúgy számomra volt pár túl általánosított és eltúlzott vélemény - gondolom abból is fakadóan, hogy vsz. német nyelvterületen élsz -, de te így látod, ezt tapasztaltad, és ezt tiszteletben tartottam, viszont a mostani hajós élményed kapcsán érkezett megszólalásaid már nem estek ebbe a kategóriába. Kár.)

# 183
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#201842 Üzenet linkje2013-05-04 18:58:35  Válasz a #201824. hsz-ra Előzmény #201824

Mondom, a hajokazast egyszer meg lehet csinalni, de NEM ajanlom senkinek, lehuzas, kizsebeles, meglehetösen aljas modon. A vensegek akik ott setabotoznak, es jo nyugdijat elveznek, nekem mar ugyis mindegy, mar ugysem sokaig elek jelszoval, mindent fizetnek. Zabalnak, terpeszkednek a hatszemelyes asztalnal, de ha felretolod öket kussolnak. (emberek) Zavaro volt meg a tulzott biztonsagi vizsgalatsorozat, kártyas beleepö-kilepö, lefotoznak, (sehol nem engedtem )kizarolag az elektronikus beleptetönel muszaj volt, de ott vagtam egy fapofat .( Nem volt nehez icon_smile.gif)
Velenceböl indultunk, elötte volt idöm a varosban csavarogni, hajoindulasig visszaertem.
Kikötöttünk, Bariban,majd Katakolon-ban az Olympia 35 Km-re van innen, itt helyböl becsapnak a Görögök, a 10 Eurora hirdetett ( mindenhol Görögben ennyi a Moped berles ) itt nem, mert ez a Moped ket szemelyes, es igy 20 Euro icon_smile.gif))
Kiröhögtem a gyereket, es egy öreggel szövetkeztem, aki felvitt egy szölöbe hatalmas bortermeleses, amolyan pincelatogatasra, elvitt egy Vendeglöbe, kilatassal, eszem iszommal, örült a baratsagomnak, a Görög ismeretemnek, egy Ouzot ivott stb.(minel szegenyebb v alaki annal karatkteresebb .)
Athen jött, ott is leleptem a csapattol, vendeglök ismert etelek italok, a z Akropolis mögött Bolhapiac, mindent megvettem volna, de minek ?
Santorini, miota elsüllyedt az öbölben a hatalmas szemelyhajo , utasokat mentöhajokkal visznek ki a Bus allomasig, onnan aki befizetett körutra 95 Juro, azt 10 Bus varja. En elsönek leleptem, es kivittek a masik "kikötöbe" ahol a szamarak vannak, a felvonoval, lepcsöval. semmir enem volt idöm, de mar voltam lennt regebben Motorral, igy nyugisabban setalgattam es ujra etterem latogatas volt, es egy baromi jo edes üveg bort vettem. Ez csak ott van a Vulkanikus talaj miatt egeszen erdekes izekkel. Privattol is ennyi a sziget tuloldalan, Akrotirinel, (regen ott laktam)Aztan ujra hajo, irany Korfu. Na ide aztan sose fogok eletemben menni, eszmeletlen büdösseg, kanalis szag icon_sad.gif(( szük sikatorok üzletek tömege, kosz, mocsok, stb .Valami nepünnepseg lehetett, emberek tömege mindenhol, kavehazak tele, berregnek a motorok, mellette beszelgetnek az emberek senkit nem erdekel, hogy majdnem 2 juro a Benzin, Majd mi innen fizetjük, öket es ha nem majd lesz ujra Drachma, es az egy az egy ertekü lesz ....Cinizmus, pökhendiseg. Olyan dolgokat mutat idönkent a nemet TV, hogy elall a lelegzet, mivel csapjak be az allamot, (vaksagot jatszanak, allambacsitol penzt kaszalnak,/Taxis is vak volt / Bus, es Vonatvezetök a fizetesen kivül 300 jurot kapnak KEZMOSASRA !; a 20 eve meghalt bacsikaret a mai napig felveszik a nyugdijat, es e-miatt annyi 100 eves van Görögben, hogy ihaj ! )
Ez teny nem mellebeszeles , TV riport van böven belülük.
Dubrovnik következett, = semmi =üresseg, kongo utcak, hülyesegekkel tömött üzletek, kave 5 Euro volt, =kösz Jugo, maradsz ablakpucolo eleted vegeig minalunk.
Az orszag szep, de...
Mi nem tetszett a Tilosi szövegben ?
aztan vegre ujra Velence.




# 184
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201844 Üzenet linkje2013-05-04 19:46:00  Válasz a #201842. hsz-ra Előzmény #201842

Látod, megy neked az útleírás is! icon_wink.gif

Pont az nem tetszett a tilosi szövegben sem, mint ebben: az általánosításaid és az általános minősítéseid (akár turistáról, akár görög emberről, akár helyről van szó).

Pl. nincs olyan, hogy mindenhol 10 euróra hirdetik a mopedet, itt drágább, és ezzel becsap. Szíve jog annyiért hirdetni, amennyiért akarja, nyilván 20-ért is viszik. Ez üzlet. A becsapás, ha 10-ért írja ki, és utána mégsem annyit kér tőled.
Vagy pl. a hajó közönsége. Nyilván mindannyian ismerünk bizonyos típusokat - és nem kell messzire menni, ez megvan egy wellness szállóban, a mekiben, vagy egy személyvonaton is. Ezt szeretjük vagy nem, mi is olyanok vagyunk vagy nem - ha nem kötelező, és az ember nem csípi, akkor kerüli. Ennyi.
De nézhetjük Korfut is - mindezt úgy írom, hogy még nem voltam ott, tehát lehet, cudar nagyot tévedek, és az egész szigetre az általad említett büdösség jellemző.

Ami pedig a legjobban bosszant most is, hogy úgy fest, a sajtópropaganda (különösen a német) elérte célját, és az alapján ítélsz meg egy országot és egy népet. Mert tény, hogy a görögök nem tökéletesek (de kik azok?), ám a sajtóban csak a szélsőségeket taglalják. Te azt hiszed, minden buszvezető 300 eurót kap kézmosásra - én meg az tudom (!), hogy biza van, aki 600-at keres összesen egy hónapban (csak, hogy az arányok meglegyenek: nem frekventált, de turisták által is látogatott helyen lakás bérlése + rezsi 3-400 euró/hó).
Csak az a lényeg, hogy "görögbe' nyaralni ócsó", a görögök lusták, csalók, trehányak, és a "fejlett" államok fizetik meg (?) az ő életvitelüket - de azért az éremnek sok oldala van.
Például az is, hogy mennyi ideig is volt az ország elnyomás alatt? Kiktől is szenvedtek? Kik tették tönkre akkor az országot, mészároltak le teljes szigetlakosságokat, égettek föl településeket? Vagy hogy kerültek görög műkincsek távol az országtól?
A sok olvasás mellett (és ezt vice versa értem, nem előítéletekkel, egyoldalúan) görögökkel is kell beszélgetni, mert az ember úgy egy sokkal árnyaltabb képet kap, jobban megérti őket, az életüket, az életvitelüket, a gondolkodásukat, és ettől akár egészen más színben is láthat dolgokat - és még az is kiderülhet, hogy nem mindig fekete a fekete, néha szürke, vagy éppen fehér.

# 185
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201848 Üzenet linkje2013-05-04 21:08:01  Válasz a #201842. hsz-ra Előzmény #201842

Ja, még annyit, hogy remélem, azért több jó dolog történt veled az úton, és több szépséget láttál, több kellemes élmény ért, mint amennyit megemlítettél. icon_smile.gif
# 186
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#201854 Üzenet linkje2013-05-05 08:30:49  Válasz a #201848. hsz-ra Előzmény #201848

hja egyet nem elfelejteni ! mindegyikünk mas es mas, a szülö hely az iskolak, de minel több orszagot, tarsadalmat ismersz annal pontosabb az ertekiteleted, -mult vagy jelen- orszagok emberek felett - között. En azt irom amit latok,-kritikus szemmel irom- mivel elmenybeszamolo a rovat cime, es atadom masnak a negativ atelt elmenyeket. A Positivumok felett majd maguk döntenek.Altalanositas ??
Igen. Magyrasagrol is van kökemeny velemenyem, es az igazsag senkinek nem tetszik, se Görögnek, se Magyarnak.
Igen a hirdetett 10.- euro nem lehetne 20.- mert nagy hajo, köver,gazdag turistakkal erkezett .Stb.
Korfunal igaz, nem irtam, hogy csak a "varosban" voltunk, mashova menni idö nem volt, de a varos nem tetszett=finoman leirva .
Nalunk is ezren elnek 500-700 Eurobol, es magas a rezsi.De hogy az allamot szemtöl szembe becsapjak , moralrol ott ne beszeljünk.Szamla sehol, ado ellopva, stb .
Törtenelem ?
180 eve ha jol emlekszem szabadok a Görögök az Osmanoktol.
30 eve vegetert a Junta hatalma, azota ök egy feneketlen hordo, 30 evvel ezelött született a Drachma, egyik penznemük a masik utan ertektelenedik el, most tönkreteszik az eurot.
Mindezekmellett az orszag szep, az emberek nagyresze szeretetremelto, de halal lustak, igen ! megis a lazasaguk miatt turistaknak, egy felüdüles ott lenni . Relaxen icon_smile.gif
Ha a kapzsisagot, rafinaltsagot leszamitjuk .
Ciprust sem szalltak meg ok nelkül a Törökök .
na mindegy , eleg ismeretem van kritikat alkotni.
Most a jo dolgokrol nem irtam, azt erzi mindenki aki mar ott volt .
stb stb stb
Foto:Zypern:))) ez kell nekik ? megszünik az euro tamogatas =vegük van !!

# 187
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201859 Üzenet linkje2013-05-05 10:01:07  Re:

Igazad van, hogy mindannyian máshogy látjuk a dolgokat, sőt máshogy formálunk véleményt is a tényekből. Igazad van abban is, hogy te lehetsz olyan beállítottságú, hogy fontosabbnak tartod a negatív gondolatok átadását, mint a pozitívat.

De vajon miért csak a németek gondolják úgy, hogy ők a szegény szerencsétlenek, akiknek púp a hátán nem csupán Görögország, de Ciprus, Spanyolország, és még sorolhatnám, hogy kik. Ha Németországnak ennyire rossz az unió, és ekkora teher (?) a felelőtlen (?) országok megmentése (?), akkor miért nem lépnek ki, és építik a maguk kis elszigetelt Eldorádóját függetlenül az unió tékozló gyermekeitől? És miért mennek olyan lelkesen nyaralni az év fennmaradó 50 hetében zsigerből szapult országba? (Tisztelet a kivételnek!) Németország sosem hibázott, és minden téren mindig dicső példával járt elöl, ezért joga van mindenhez? Ne már!

Tudod, szerintem egyik ország és nép sem makulátlan, és mindenki szerencsés, ha megtalálja azokat a helyeket, ahol az értékítélet, a világnézet az övével megegyező, vagy legalábbis nagyon hasonló, ahol jól érzi magát.

Aki pedig lelustázza a görögöket, annak szívesen bemutatok néhány ember, és cseréljen vele egy évre! Vagy mutasson nekem egy olyan nemzetet, ahol egyetlen léhűtő sem található.

Elmesélek még neked egy rövid emberi sztorit (didaktikus tanulság nélkül): egyszer Görögországban egy görögnek megmutattam egy képet
Magyarországról. "Retro" képeslap, mert a kis tourinformok azt mondják, nincs rá igény, ezért nem gyártanak újat. Szóval olyan kis színtelen valami, idétlen képekkel, az egyiken a Velencei-tó. A görög nézi, nézi, míg végre kiböki: Az ott egy tó? Mondom, aha. És elmosolyodik, hogy de gyönyörű! - S ahogy ezt kimondja, elnézek a háta mögé, ahol pálmafák bólogatnak, s hullámzik a kék tenger.
Nekem ez Görögország.

Na, peace, és szép napot!

# 188
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201861 Üzenet linkje2013-05-05 11:12:43  Re:

Nem akartam vitát generálni egyetlen sorral (mármint azzal a kérdéssel, hogy dicsekszel-e vagy panaszkodsz), és igen, viccesre vettem, DE komolyan is kérdeztem, mert az, hogy elmész egy ilyen útra, még nem dicsekvés, de az, hogy a legjobb kabin a tiéd, mégis hiányérzeted van, sőt sok bosszúságról írsz, már valahogy a dicsekvés-nyavalygás kategória.

És megragadnám itt az alkalmat, hogy kijelentsem: NEM IRIGYELLEK. Két ok miatt: az egyik az, hogy én sosem mennék el egy ilyen útra. Mégpedig amiatt, amit írsz: sokan vannak, nyögvenyelős a ki-beszállás, bosszantó a sok útitárs, stb. A másik ok: meg tudnám fizetni.

Továbbá lenne pár megjegyzésem:
Idegesített a hajón az idős emberek tötyögése? Sajnálom. Biztos bosszantó. DE ne felejtsd el, hogy ők az a generáció, akik a háború alatt vagy közvetlenül utána voltak gyerekek és akik felépítették neked a mostani Németországot.
Lehet, hogy téged a hajón ők zavartak, engem meg a te tiszteletlenséged zavar.

xoyox írta:

180 eve ha jol emlekszem szabadok a Görögök az Osmanoktol.
Ciprust sem szalltak meg ok nelkül a Törökök .

Ja, 180 éve szabadok, a németek meg sosem nyögték a török igát, s tudod miért? Mert a magyarok megállították az előrenyomulásukat.
A ciprusi török megszállás meg egészen más lapra tartozik. Azt tényleg nem kéne ide keverni.

xoyox írta:

Mindezekmellett az orszag szep, az emberek nagyresze szeretetremelto, de halal lustak, igen ! megis a lazasaguk miatt turistaknak, egy felüdüles ott lenni . Relaxen icon_smile.gif
Ha a kapzsisagot, rafinaltsagot leszamitjuk .

Ja, hiszen már az ókorban is tudott volt, hogy "timeo danaos et dona ferentes". Talán majd legközelebb otthon maradsz és megkíméled magad azon görögöktől, akik kapzsi módon lenyúlják a gazdag turisták pénzét.
Persze, igazad van, nem kéne. Dehát mindig két félen múlik a dolog.

Megjegyezném azt is, hogy Görögországban vannak német kolóniák, elsősorban a Peloponnészoszon, pl. Koroni környékén, ahol a német nyugdíjasok sokkal jobban ki tudnak jönni a pénzükből. Persze, ez mindkét félnek jó, hiszen ottlétük bizonyára számos görögnek ad munkát.

EU: ha kellett a görög piac a német (és más nyugati) áruknak, akkor most nem kéne azon nyűgösködni, hogy mennyi pénz megy oda.

És végül: nem értek egyet azzal, hogy a beszámolód ilyen mértékben itatja át a szubjektivitás. Igazad van, kell ez is, de talán sokkal nagyobb segítség lenne, ha picit objektívebben számolnál be dolgokról és ezzel segítenél abban, hogy mi, olvasók vonjunk le következtetéseket és döntsük el, valami jó vagy rossz.
A fotóid csodaszépek - nem lehetne inkább azokat posztolni?


De azért csak írjál, gyakorold a magyar nyelvet, mert úgy látom, kezded felejteni icon_smile.gif
És mielőtt odapörkölnél nekem ezért a megjegyzésért, említeném, hogy anyanyelvi szinten beszélek egy idegen nyelvet (nem, nem az angol az, azt csak erős középszinten nyomom), plusz beszélek még más nyelven is, és dolgoztam külföldön éveken keresztül. A magyarok iránti elvakultsággal se igen lehet megvádolni, nem is vagyok "tiszta" magyar, és ha valaki megkérdezi, akkor azt mondom, közép-európai vagyok.

# 189
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201871 Üzenet linkje2013-05-05 18:54:57  Re:

Mediterraneo írta:
említeném, hogy anyanyelvi szinten beszélek egy idegen nyelvet (nem, nem az angol az, azt csak erős középszinten nyomom), plusz beszélek még más nyelven is, és dolgoztam külföldön éveken keresztül.


Most dicsekszel? icon_wink.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
(Egyébként, ha lenne teszikelős gomb, a hozzászólásodra tuti megnyomtam volna.)

# 190
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201872 Üzenet linkje2013-05-05 19:02:02  Válasz a #201871. hsz-ra Előzmény #201871

Dicsekszem, bizony icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Fene nagyképű vagyok, na icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 191
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#201879 Üzenet linkje2013-05-06 08:14:58  Válasz a #201861. hsz-ra Előzmény #201861

Hja .
Ha ezt az egesz temat nem itt, hanem szemelyesen targyalhatnank meg, teljesen maskeppen latnatok sokmindent .

# 192
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#201880 Üzenet linkje2013-05-06 08:31:50  Válasz a #201879. hsz-ra Előzmény #201879


# 193
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ladybird12
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#201888 Üzenet linkje2013-05-06 12:37:04 

Sziasztok! Lefkadat, Korfut vagy Kefaloniat ajanljatok naszutnak? icon_smile.gif Zakynthoson mar voltunk, arra azert nem is kerdeztem ra icon_smile.gif
# 194
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201889 Üzenet linkje2013-05-06 12:56:51 

Ladybird12 írta:
Sziasztok! Lefkadat, Korfut vagy Kefaloniat ajanljatok naszutnak? icon_smile.gif Zakynthoson mar voltunk, arra azert nem is kerdeztem ra icon_smile.gif


Szerintem mindhármat fogják ajánlani... Olvassatok, nézzetek képeket, ha valami nem világos, kérdezzetek, és döntsetek - talán a nászútban ti vagytok a legilletékesebbek. icon_wink.gif

# 195
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#201890 Üzenet linkje2013-05-06 12:58:04  Re:

xoyox írta:
Ha ezt az egesz temat nem itt, hanem szemelyesen targyalhatnank meg, teljesen maskeppen latnatok sokmindent.


Erre azért nem vennék mérget.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 ... 12 13 14   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu