#2146392014-03-30 12:17:57 Válasz a #214638. hsz-ra
Nézz rá a szállásos oldalakra is, pl. a bookingon egyáltalán nem elszállt áron láttam szállást - egy 2 és egy 3 fős szoba július közepén egy hétre összesen 370 euró, az 5-ös apartman pedig 280. Hozzáteszem, nem ismerem a pontos elvárásaitokat, de azért közel nem lehetetlen a küldetés.
A cél a Skopelos bay nevű rész azaz a főváros melletti 1km hosszú partszakasz. Lehetőleg tengerparti ha már oda megyek. A legolcsóbb eddig egy 70 Euró/éjszaka 2 főre... 75 pedig 3 főre
Az összesen 145 Euró/éjszaka
mivel 8 éjszakában gondolkodom ez testvérek között is 1160 Euró ami kb 350.000 Ft-ra jön ki.
Szerintem ez nem kevés...
A cél a Skopelos bay nevű rész azaz a főváros melletti 1km hosszú partszakasz. Lehetőleg tengerparti ha már oda megyek. A legolcsóbb eddig egy 70 Euró/éjszaka 2 főre... 75 pedig 3 főre
Az összesen 145 Euró/éjszaka
mivel 8 éjszakában gondolkodom ez testvérek között is 1160 Euró ami kb 350.000 Ft-ra jön ki.
Szerintem ez nem kevés...
Ezért írtam, hogy nem ismerem a pontos elvárásaitokat.
Sok sikert!
#2146462014-03-30 20:23:29 Válasz a #214643. hsz-ra
de ránéztél azért a bookingra? nem tudom, h skopelos town-on belül hol van ez a szűk rész ahhoz képest, mint amik a bookingon vannak, de jó sok 2 szobás, 4 fős apartman van, ahogy pontikos is írta 325-450-500 eurókért 8 napra. nem csak, h magán a szigeten de a fővárosban.
Jónak néz ki. Tavaly, mikor én kerestem szállást, ezt nem is láttam. Mikor ott voltunk, akkor 1x mentünk át erre a városrészre, leginkább azért, hogy a gyönyörű reggeli fényekbe fotózzuk a várost. (szemben a nagy fehér templom felett laktunk 5 napig) Beültünk ott az egyik hotel teraszára kávézni. Autóval voltunk, és elég nehezen találtunk parkolót, mert azon az útszakaszon tilos a megállás. Bár amennyire látom a fotókon ennek az apartmannak van saját parkolója.
Mindenképp vedd fel velük a kapcsolatot, mert tavaly júliusban elég sok ilyen apartmanház nem is volt nyitva.
Itt szeretnék nyíltan köszönetet mondani rollo fórum társunknak aki privát üzenetekkel segített előbbre jutni a kompfoglalás útvesztőiben.
Ő volt az aki elsőnek kiszúrta azt, hogy a Hellenic Seaways lapján a foglaláskor oda kell figyelni a hazaérkezési dátumra mert a rendszer nem vált automatikusan mikor "retur" jegyet igénylünk.
Ezen a kis buktatón sikeresen tovább jutottam, amikor is azzal szembesültem, hogy a már közzé tett nyári menetrend bár fent van, de vannak hajójáratok amiket ennek ellenére a rendszer nem enged foglalni.
Nos nekem sem kellett több ráírtam a hajótársaságra akivel 4-5 levélváltáson vagyok most már túl, s azt kell mondjam nagyon korrektek s szinte még aznap válaszolnak a feltett kérdésekre
Mára odáig jutottunk, hogy sikerült már meg is vennem az odaútra a jegyeket 5 főre és 1 személyautóra Július 18. 9:00-ra 157 Euro-ért
Már csak a visszaút ami nincs még meg mert ott hibádzik a hajótársaság foglalási rendszere- de ahogy tisztába teszik azonnal írásban jelezni fognak
Ezt csak azért meséltem el, hogy egyrészt nem kell megijedni a magánszervezésektől, másrészt viszont időben kell az ügyekkel foglalkozni s amiről azt hisszük, hogy működik nos ott is lehetnek apró bakik amiket meg kell oldani.
Lassan neki látok a "látnivalók" napi összeállításának
Ismételten szeretnék bátorítani mindenkit, hogy nyugodtan vágjatok bele a magánút szervezésbe Skpolelosra. A komp átkelés árban magasabb a többi szigethez képest, de a Hellenic Seaways hajótársaság előtt le a kalappal.
Korrekten tájékoztatnak levélben mindenről, és amit megígértek 1 hónapja, hogy ha tudják a visszaút menetrendjét már és a foglalás elérhető akkor tájékoztatnak levélben.
Nos 2 napja megjött a tájékoztató levél, így tegnap lefoglaltam a visszaút jegyeit.
Így elvileg minden akadály elhárult, hogy idén lássam ezt a csodás szigetet és elkészítsem az 5. beszámolómat
Ami a hazautat illeti nos egyik szemem sír a másik nevet. Ugyanis bár örülnöm kellene annak, hogy a komp "csak" 15:35 kor indul Skopelosból Volosba, de ha belegondolok abba, hogy 20:00 kor érkezik be Volosba és akkor indulok neki még az 1200 km távolságnak... huh.
Igaz oda fele is úgy tervezem, hogy 14:00 körül indulok s éjjel nyomom ahogy eddig minden évben. Reggel 9:00-re a kikötőben kell lennem...
Ha a mai Bp-i időjárásra gondolok elképzelni sem tudom milyen lesz az időjárás kint bő 2 hónap múlva