Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8926
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#221926 Üzenet linkje2014-07-28 10:36:51  Idézet innen: #221914

teketoria írta:
kérek valakit véleményezze esetleg mit hagytam ki?


Ainos hegy meghódítása, Antisamos beach, Platia Ammos, Fiskardo és talán még Xi. Persze ezeken kívül is még rengeteg látnivaló és strand van a szigeten, de mivel írtad pár nap, így szerintem ezekre érdemes még helyezni a hangsúlyt.
Ha jól látom Lassiban lesz a szállásotok, így ha idő szűkében vagytok, akkor én Mounda-t és Limenia-t levenném, hisz egyik sem nagy szám.

# 8927
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mona73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#221935 Üzenet linkje2014-07-28 11:29:16 

Szia teketoria !
Úgy látom,hogy Antisamost nem terveztétek.Szerintem pont azt, nem érdemes kihagyni.Véleményem szerint az egyik leglátványosabb beach,ingyenes napágyal,gyönyörű kilátással, fantasztikus parttal és ha már ott vagytok keressétek fel a Melissáni tavat is.Nekünk így telt el egy napunk:de. Sami,dél melissani tó,du.Antisamos.Samiban megkávéztunk a Corelli Captan's-ban a parti részen,majd végig sétáltunk a parton.Itt találkoztunk egy öreg halásszal akinek pont a hajóján lévő sirályt fényképeztük,ami nagyon tetszet neki. rendkívűl barátságosan a hajójára invitált ,kérdezte honnan jöttünk és nagyon jól elszórakoztunk a nyelvi nehézségeken.Szóval ez a rész szerintem kihagyhatatlan!!!Viszont ha jól látom a Porosi részt bejelölted,ott pedig nem sok mindent fogsz találni.Az egyedüli látványosság azon a részen ami szép az a kanyon.ezen viszont keresztül fogsz autózni,ha Skalaból sami felé mész.

# 8928
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Teketoria
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#221937 Üzenet linkje2014-07-28 12:16:28 

Köszönöm a segítő véleményeket! Mindent megfontolok hiszen a minél jobb időkihasználás a cél hogy még jobban érezzük magunkat és a főbb nevezetességeket lássuk. Igen, Lassi a bázis ahol megszállunk. Antiamos jó ötlet azt tényleg kifelejtettem. "Ainos hegy meghódítása" na ez feladta a leckét erről semmi infóm nincs pedig két évre visszamenőleg olvastam a fórumot. Hol kell felmenni oda? És mit látok fentről? "Platia Ammos," lemenni nem hiszem letudok de fentről is érdemes megcsodálni? Munda azért van fent mert tekit akarunk nézni és ott van a tojásrakó helyük, nem tudom késő lesz e és már tengerre szálltak a kicsik? Melissáni tavat hát inkább kihagynám elég sok negatívat olvastam itt arról 5 perc csónakázás egy óra sorbanállás a pénztárnál...egy ilyen hozzászólást láttam és akkor felejtőssé tettem a dolgot. Sokat akarok fényképezni van egy igaz öreg (10 éves)de még mindíg szuper Fuji FinePix S7000 gépem.
# 8929
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#221952 Üzenet linkje2014-07-28 15:34:37  Válasz a #221937. hsz-ra Előzmény #221937

Az Ainos csúcs valami fantasztikus. Itt egy rövid "panoráma" videó a csúcsról: VIDEÓ (katt a videóra)
Ha azon a térképen nézem amit linkeltél akkor az az út visz oda ami belevezet a térképen a nagyon barnába. icon_biggrin.gif (de egyébként ki van táblázva). Már az odafelel vezető út is csodálatos. A Fenti TV toronyig aszfaltos az út ( ÚT) (. Ott érdemes leparkolni majd gyalog tovább. (Mi azért motorral mentünk tovább az első pihenőig és ott parkoltunk le.). Onnan pedig séta tovább, és elsőnek kicsit fura lesz, mert olyan mintha lefelé mennétek és majd mikor ez az út élesen kanyarodik jobbra (másik oldalon egy újabb pihenő padokkal, stb) akkor ott ezekkel szembe lesznek felfele a lépcsők és az vezet a csúcshoz.
Ammosnál én is a látványra gondoltam, simán megéri. Mi egyik éjszaka kint dekkoltunk Moundan egy ideig, meg fürödtünk is ott egy másik nap de teknőst nem láttunk. Inkább Argostoli kikötő. A Melissáni tavat mi sem néztük ,mert nem találtuk érdekesnek.

# 8930
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#221954 Üzenet linkje2014-07-28 15:48:08 

Érdekes az a Melassini tó, de nem úgy, hogy állsz 1 órát sorban, majd bezsúfolnak a csónakba, és 5 perc múlva kijössz.
Mikor mi voltunk tényleg élvezhető volt, senki sehol, addig is nézelődtünk még odaért a csónakos, majd 6 emberrel útnak indultunk. Más élmény az tény.

Nekem a térképről Lourdata - Lourda beach felkerülése érdekel icon_smile.gif Mármint, hogy az miért került fel? Nem olyan szép az, ha nincs annyi időtök, akkor azt inkább kihagynám, és mindenképpen Antisamost raknám a helyére, illetve ami nekünk kimaradt, pedig jó lett volna Platia Ammost.

# 8931
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tibi30
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#221955 Üzenet linkje2014-07-28 15:54:56 

Tavaly a Meissani tónál nekünk nagyon tetszett. Jó humorral rendelkező csónakpilótánk volt, igaz álltunk sorban kb 15 percet, de az élmény kárpótolt.
Lourdas nagy csalódás volt, tkp kiszálltunk az autóból, megmártóztunk és mentünk is tovább.
Platia Ammos mindenképp megéri, hihetetlenül gyönyörű!

A Mounda parton a teknősök max éjszaka járnak, de jobb nem zavarni sztem őket.

# 8932
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Maximilian7
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#221962 Üzenet linkje2014-07-28 16:54:10 

Mi most jöttünk haza és bejártuk kefalóniát valamint a környező szigeteket. Izlések és pofonok, de amiket egyesek irnak az a tipikus fórum szöveg vagyis nesze semmi fogd meg jól. Mi kocsival mentünk igy volt alkalmunk mindent bejárni alaposan és saját tapasztalotokat a saját bőrünkön kipróbálva szerezni. Aki kocsival megy kompra jegyet előjegyeztetni lehetőleg Vasilikiből Samiba és nem Fiscardóba mint mi odafelé,mert Fiscardótól Argostholiig kerteken át lehet eljutni mivel még a januári nagy földrengés óta nem hozták rendbe. A navigació használata gps poziciók alapján segit valamennyit a szigeten,tehát legjobb a strandok gps pozicióit előre begyüjteni és úgy nekivágni. Mi Lassiban aludtunk, nappal az előre betervezett utakat jártuk. Települések közül Arghostoli a csúcs,látványosságokból Drogaratti csepkőbarlang Sami előtt,Melissani barlang Sami után melyet 13óra körül érdemes meglátogatni mert akkor felülről süt be a nap és csúcs képeket lehet késziteni. Teknőst biztosan Arghostoliban a kikötőben főleg a reggeli órákban a halárusok bárkái mellett látni egész közelről. Strandok közül a legismertebb a Myrtos, látványra impozáns,vize elég hideg általában, Platia Ammos nehezen megközelithető mivel a földrengés azt a részt nagyon érte,lakos alig maradt,útközben három nénit láttunk söprögetni,bezzeg az utak repedezettek a megrongálódott házak látványa elszomoritó, működő üzletet vagy vendéglőt nem találtunk útközben igy majdnem éhen vesztünk,szerencsére vizet vittünk magunkkal,és nem érte meg a fél nap elpazarlása.Xi strand nagy nulla.Sami mellett Antisamos elfogadható strand mert szép,vize elég hideg,hirtelen mélyül szakadék mélységűvé,de nem bántuk meg. A röptér körül található pár igen jó strand,az egyik Minias beach homokos vize elég meleg,jó strand bár Spazmata beach bar, a strand végén kén buborékok törnek fel a homokból a viz alatt,búvárkodni is érdekes ez a része a strandnak,nem beszélve az élményről amit a 15percenként le fel szálló gépek közelsége nyújt.A röptér mögött Ammes beach homokos meleg viz,sekély hosszan,általában hullámos nagyon izgi. A strandok közül a csúcs a szigeten a Mounda beach,kilómétereken át homok,a vize fantasztikus, egyik nap elkapott itt az eső bennünket, végig fürödtünk még esett. Egy következtetést levontunk,mindenféleképpen a legjobb strandok azok amelyekre a teknősök a tojásaikat rakják le. Kefalónia érdekes és meg kell ismerni minden oldalát ahhoz hogy véleményt irjunk róla. Nekünk abban is részünk volt hogy kisebb földmozgást is átéljünk a szigeten ami a helyiek szerint nem ritka dolog. Mindenféleképpen ajánljuk mindenkinek hogy ismerje meg e szigetet is mert mint minden görög szigetnek ennek is megvan a saját varázsa...
# 8933
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#221968 Üzenet linkje2014-07-28 18:19:19  Válasz a #221962. hsz-ra Előzmény #221962

Nem bántásképpen, de ha szerinted a szigeten a Mounda beach a csúcs, akkor szerintem ez a sziget "nem neked való". Nem tudom mit értesz azon, hogy egyesek "nesze semmi fogd meg jól" infókat írnak, de ez ,hogy "vize elég hideg" nekem ilyesminek tűnik, mert relatív kinek mi hideg. De összességében azért örülök, hogy jól éreztétek magatok. icon_smile.gif
# 8934
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emi1017i
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#221995 Üzenet linkje2014-07-28 22:53:55 

Sziasztok!

3 éves picurral tervezünk utazást Lassiba, érdeklődnék, milyen ott a tengerpart? ill. az D&A apartmanházban ill. az Evans apartmanházban járt már valaki? Mik a tapasztalatok?

# 8935
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222005 Üzenet linkje2014-07-29 07:16:02 

Emil!

Lassi a legjobb vàlasztàs csalàdosoknak. Csodàs partjai vannak, homokos, lassan mélyülő, tiszta, kiépített, kellemes vízhőmérséklet. Mindebből van 4-5 legalàbb csak vàlogatni kell.

Az Evans apartman pedig nagyon tàgas, különösen ügyelnek a tisztasàgra, gyönyörű kert és ràlàtàs a tengerre ràadàsul az egyik legszebb part (Mediterran szàlló melletti) pàr perc séta. Wifi van a szobàban is és ha bàrmi gon dod van minden nap ott a tulaj este 7 körül, mert akkor kertészkedik. Egyszerű berendezés, alap konyhafelszerelés.

# 8936
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bannaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222012 Üzenet linkje2014-07-29 08:42:03 

Sziasztok. Augusztus 22-én indulunk busszal. Svoronata-Helena's apartman lesz a szállásunk. Már nagyon kíváncsiak vagyunk, úgyhogy minden infónak örülnénk icon_smile.gif
# 8937
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dfku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222030 Üzenet linkje2014-07-29 10:50:24  Válasz a #222012. hsz-ra Előzmény #222012

Én azt tudnám neked ajánlani,hogy kezd el visszafelé olvasni, mert rengeteg infó van csak rá kell szánni az időt.
Nem pedig ülni és várni, hogy a szádba adjanak mindent. Bocsi, ha nyersen fogalmaztam.

# 8938
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bannaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222034 Üzenet linkje2014-07-29 11:03:09 

Sokat olvastam már vissza,természetesen. Csak egyrészt nagyon keveset találtam a településről, másrészt úgy értettem, hátha kapunk valami friss, vagy számomra még új infót. De semmi gond a megfogalmazásoddal.
# 8939
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emi1017i
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222035 Üzenet linkje2014-07-29 11:03:27  Válasz a #222005. hsz-ra Előzmény #222005

Szia!

Köszönöm a választ icon_smile.gif Megerősítettél, hogy oda megyünk icon_smile.gif

# 8940
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222038 Üzenet linkje2014-07-29 11:34:32 

Svoronata: nem is igazi település, csak pár szétszórt ház, villa a parthoz közel, kilométereken elnyúlva, egymástül tával. Van persze bolt is, meg hely, ahol enni lehet, de inkább azoknak való, akik nem akarnak kimozdulni, napközben megelégednek a medencével vagy egy közeli stranddal és este sem vágynak egy sétálóutca nyüzsijére.
Ami a kaját illeti, a legfinomabban az Akropoléban főztek, a tulaj nagyon lelkes, főz is, ki is szolgál, és mindig kapható egy kis dumcsira.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 595 596 597 ... 730 731 732   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu