Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 6631
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222011 Üzenet linkje2014-07-29 08:38:39 

Helló Omega!
Több időszakban is jártunk már Zakynthoson. Az angolok party szezonja, vagyis a legnagyobb dili július-augusztus hónapokban van ott. Lényegesen kevesebben vannak Laganason június közepéig, illetve szeptemberben. Persze ilyenkor sem ürül ki a település, mert még akkor is van bőven turista Laganason, olyankor is rendesen megtelnek a tavernák, bárok esténként.
Zömében tényleg angol tinikkel van tele Laganas nyaranta, akik örülnek, hogy elszabadulnak anyuci szoknyája mellől otthonról, és úgy érzik övék a világ, és tombolnak itt ezerrel. Az biztos, hogy jó huzatja van egynémelyiknek, bődületes mennyiségű piát képesek elpusztítani, akár esténként, akár kint a melegben, napközben a parton. Mit ne mondjak, láttunk már mi is egy-két furcsa fazont ott. Volt, akinek igazán jól állt, hogy kissé kapatos, de láttunk már szép számmal dühöngő őrültként viselkedő fiatalt is.
Míg főszezonban inkább még az angol diákok vannak ott, addig utószezonba már leginkább a dolgozó angol fiatalok mennek oda, akik szintén nem a visszafogottságukról híresek. Ettől függetlenül mi is jártunk már ott jó pár bárba, tavernába esténként. Minket semmilyen atrocitás nem ért még ott. Én azt mondom, hogy részeg angolok ide, vagy oda, érdemes legalább egyszer végigmenni este Laganason a buli utcán, még ha nem is azon a településen nyaralunk, akkor is, ugyanis különös hangulata van az egésznek. És tényleg annyi bár és taverna található ott egymás hegyén-hátán, hogy egészen biztosan megtalálja mindenki a számára legmegfelelőbbet.
Egy dolog biztos, ha valaki Laganasra megy nyaralni, akkor csak a nagyon edzett idegzetűek foglaljanak maguknak szállást a buli utca közelében.
Szia: Andi

# 6632
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dorci89
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222027 Üzenet linkje2014-07-29 10:32:34  Válasz a #222011. hsz-ra Előzmény #222011

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de melyik Laganason a "buli utca"? icon_smile.gif


Illetve más kérdés: szerintetek hogyan érdemes hajó utakra (Navagio, barlangok, stb) menni és honnan? Vagy egyáltalán honnan lehet? Nem feltétlen szeretnék tömegesen menni... icon_rolleyes.gif

# 6633
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Puma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222054 Üzenet linkje2014-07-29 15:21:23 

Remélem szept. közepére elhúznak az angolok icon_biggrin.gif
# 6634
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gemike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222070 Üzenet linkje2014-07-29 18:11:54  Válasz a #222027. hsz-ra Előzmény #222027

szia dorci

az utcán vannak a helyi utazási irodák és az alkalmazottak osztogatják a szórólapjaikat.
mi nyaraltunk tsilivin 2 éve és a manfredas toursnál fizettünk a fakultatívokra, sokkal olcsóbban jöttünk ki így , annyi hogy az idegenvezető angolul ill.oroszul beszélt,
de ezek a szervezett utak , nagy hajóval mennek az öbölbe
busszal vagy kocsival elkellene jutnod ag.nikolaos.-ba és onnan indulnak kissebb hajók is a Navaggio öböl felé, ott a helyi kapitánnyal kell megállapodnod.

ja és buli utcát meg fogod ismerni, hosszú ,tele van bárokkal ,éttermekkel ,discóval,
a helyi busz is onnan indul laganason a big boys étterem elöl ,

üdv
jó utat
gémike

# 6635
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Judith70
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222082 Üzenet linkje2014-07-29 20:18:24 

Erre a buli utcára már kiváncsi vagyok, max 1 estére a 14. böl icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
# 6636
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222125 Üzenet linkje2014-07-30 11:57:19 

Helló Dorci!

Egy beszkennelt képeslapon sárga színnel berajzoltam a buli utca egy részét.

http://postimg.org/image/5lxlbnggf/

Az biztos, hogy Laganas a bulizás fellegvára, az egész sziget legpörgősebb üdülőhelye. Ezen a buli utcán bárok, night club-ok, tavernák, és egyéb szórakozási lehetőségek szinte végtelen sora várja az ott nyaraló turistákat. Azt olvastam egyszer Laganasról a neten, hogy a fiatalok szerint Európa egyik leghírhedtebb buli központjaként tartják számon a települést.
Az ideérkező turisták 95 %-a, 16-25 év közötti brit fiatal. Mondhatni, hogy egész Laganas rájuk van specializálódva. Minden 2. sarkon van tetováló szalon, diszkont italbolt és olyan mezbolt, ahol csak Liverpool mezek lógnak a kirakatban. Az éttermek étlapján is, a görög fogások mellett nagy számban fellelhetők az angolok kedvenc eledelei is. Emellett pedig olyan programokat szereznek az ottani utazási irodák, amelyekben a britek leginkább kedvüket lelik. Ilyenek például a karaoke versenyek, a különböző kvíz versenyek és a nagyképernyőre kivetített sportműsorok. Szóval ezen a településen leginkább minden róluk szól, az ő igényeikhez igazítnak mindent.
Egy biztos az angol tinik kicsit sem gátlásosak, simán felugranak a pultra, és máris dobják le magukról a ruhát, mondanom sem kell, hogy addigra már eléggé illuminált állapotban vannak. És mivel igen csak szeretik a hiányos öltözéket, így az öreg angol tatáknak is van bőven miben gyönyörködniük. Vannak is szép számmal a bárokban. Persze ez a viselkedés egyáltalán nem jellemző az ott tartózkodó összes fiatalra, de tény, hogy vannak szép számmal furcsa, őrjöngő figurák. De sokan vannak, akik kulturált keretek között buliznak. Szerencsére vannak itt azért igazi party arcok is, akik valóban balhé nélkül is tökéletesen jól szórakoznak. Sokszor mulatságos emberkéket lehet látni igen extrém öltözetekben. Azt tapasztaltuk, hogy nagyon szeretnek pózolni a fényképezőgép előtt.
Azért is írtam tegnap, hogy a buli utca közelében szerintem csak erős idegzetűeknek érdemes foglalnia szállást, mert borzasztó zajos. Szeptemberbe mi is Laganasba lakunk majd, de egészen kint a szélén, ahol már sokkal nagyobb nyugi van, a Blue Wavesba.

A kirándulásoknak is több módja közül választhatsz, és pontosan úgy van, ahogy Gemike írta, sokszor az utcán is próbálják fogni az emberkéket, választék szerintem, van bőven, és érdemes kicsit tájékozódni, nem kell rögtön befizetni az első utazási irodánál az utat.

A Navaggiohoz több módon is eljuthatsz. Van például egész napos sziget kerülős hajós program. De, ha magatok akartok menni, akkor el kell jutnotok előbb Porto Vromiba és onnan tudtok elmenni kishajóval az öbölhöz. 2008-ban a hajó 15 euróért vitte el innen a turistákat a Navagio öbölhöz, és közben Poseidon arcát is megmutatják. Illetve Skinariból (a Potamitis Brothers-es fiúkkal) szintén el lehet jutni a roncshoz. Vagy meg lehet úgy is oldani, ahogy Gemike írta, mert Ag. Nikolaosról is el lehet oda jutni kis hajóval, de szerintem onnan jóval messzebb van mindez, mint Vromiból, vagy akár Skinariból.
Voltunk már ott nagy hajóval és kisebbel is, én azért kétszer is meggondolnám a helyetekben az egész kicsi hajós verziót. Bár nem szoktam hajókon rosszul lenni, de azért a végére már nyeltem nagyokat, mire megérkeztünk a hajóroncshoz. Ugyanis rendesen dobáltak minket a hullámok útközben. Maradjunk annyiban, hogy biztosan nem ez volt életünk legjobb ötlete.

A Kék barlangokhoz mi úgy szoktunk menni, hogy kocsival elmegyünk Skinariba, és onnan megyünk kishajóval (ott van egy jó kis csapat, a Potamitis Brothers), mert az oda nagyon közel van. Ráadásul nagyon kedveljük ott a szélmalmos tavernát, így egyúttal összekötjük egy kellemes ebéddel is ezt a programot. Vagy ezt a kirándulást is meg tudod Ag. Nikolaosról is ejteni, tulajdonképpen ahhoz is közel van.
Szia: Andi

# 6637
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Judith70
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222130 Üzenet linkje2014-07-30 13:06:18 

Mi szept. 13.án megyünk Laganasba, a szállás az Alex apartmannba lesz. Volt már ott valaki?
Blu Sky szervezése
Valaki jön innen ,ebbe az időben ?

# 6638
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222177 Üzenet linkje2014-07-30 19:37:36  Válasz a #222130. hsz-ra Előzmény #222130

Szia borkaandi! Köszönöm a válaszokat!
Biciklibérlésről van valakinek tapasztalata,esetleg árakat tudtok?
A teknőslesre hova visznek? A Laganasi-öbölben Gerakas felé v a Marathonisi sziget felé?
Üdv

# 6639
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222249 Üzenet linkje2014-07-31 18:06:18 

Szükségem lenne pár házról személyes tapasztalaton alapuló véleményre. A régieket olvastam, csak idei infó érdekelne, hátha olvassa valaki, aki már túl van a nyaraláson.
1. Argassi - Timotheos stúdió
2.Tsilivi - Panagiotis
3. Laganas - Zefyros

Köszi, ha valaki szánna erre pár percet. icon_smile.gif

# 6640
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zakyy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222250 Üzenet linkje2014-07-31 18:19:43 

Sziasztok!
Ibéria apartmanról tudna valaki véleményt mondani és képeket mutatni esetleg? Főleg a felső szint érdekelne. Úgy látom, hogy egy nagy közös erkély van. Legalábbis abból a szögből ahogy fotózva van úgy tűnik.

# 6641
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mildi87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222285 Üzenet linkje2014-08-01 08:18:34  Válasz a #222250. hsz-ra Előzmény #222250

Szia!

A GrandTours oldalán találsz pár képet. Mi tavaly ott voltunk, a 8as volt a szobánk. Célnak megfelel, semmi negatívumot nem tudok mondani róla. A felső résznél a teraszok szobánként el vannak választva egy műanyag válaszfallal. A teraszon van egy műanyag asztal és 2 db szék.

# 6642
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vivahellasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222309 Üzenet linkje2014-08-01 12:15:47 

Fakultatív programok a következőek voltak:

Kaiki,Hajós szigettúra(Navagio öböl),Buszos szigettúra,Görög est,Shopping Zanyte városában és Kefalónia.
Gondolom az árak azóta változtak már,így nem írom.

Helyi irodánál pedig volt az üvegfenekű hajóval Caretta-Caretta les,ami reggel( 11kor és14:45kor) és délután indult.Megálltak a Keri Caves-nél és lehetett úszni a Marathonosi szigetnél.

Etetik a tekit a parttól nem messze és így garantálják,hogy biztosan látni fogod...De a parton több hajó indít lest és 6 euro a legolcsóbb,ami 1 vagy 2 órás volt,lehet válogatni.

Párom búvárkodik és ő hajó nélkül is látta a tekit úszás közben icon_smile.gif

Persze,ahog ykimennek ezek a hajók és elkezdenek körözni,a partról hírtelen mindenki vizibiciklit bérek,csónakot vagy matraccal beúszik és a hajók körül köröznek.Megjegyzem baromi veszélyes,mert senki nem figyel a másikra,pláne eg yúszóra vagy búvárra és a hajóról meg elhajtanak rendesen...!

# 6643
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dorci89
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#222458 Üzenet linkje2014-08-03 11:30:38 

Köszi mindenkinek a tippeket! icon_smile.gif

Végül mi valószínűleg Kalamakin fogunk megszállni, de Navagio-hoz való eljutás tekintetében szinte mindegy, hogy Laganas vagy Kalamaki icon_smile.gif
Engem az érdekelne még, hogy pl a csempészöbölbe melyik napszakban érdemes menni? Illetve, hogy kb hány órát tudunk ott eltölteni, mert azért napozni, fürcsizni is jó lenne! icon_smile.gif

# 6644
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222469 Üzenet linkje2014-08-03 13:13:43 

zakyy,mi nem tavaly,de a 10.-ben voltunk.A szoba a célnak megfelel ugyan,nekem a ház fekvésével voltak komoly gondjaim...valahogy úgy éreztem a semmi közepén vagyunk,vagyis a tetején,mert a semmibe lefelé kellett menni.A város messze,odajutni susnyásokon keresztül kasul,ami éjszaka ki sem volt világitva...Laganas a másik irányban szintén messze,ráadásul mikor mi voltunk a strandot is elég húülyén lehetett megközeliteni,és az sem volt közel...szerintem ez is hozzájárult,hogy Zante nem lett a kedvencem...de persze sűrűn lehet,hogy másnak ez mind tetszik,vagy romantikus,nem vagyunk egyformák,ez is egy vélemény-azért irtam,mert látom,kezdő vagy...
# 6645
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vivahellasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#222681 Üzenet linkje2014-08-05 20:46:14 

Mi Laganasban voltunk a Villa Palmerasban,ami csodás volt minden tekintetben!

Abban igazad van,hogy a tengerben mentünk a kis bolthoz ill.így mentünk át az esetek többségében nappal is,mert amúgy tényleg alig kivilágított ,olajfa ligeten kellett átmenni és becsatlakozni az aszfaltozott útba,ami levitt a tengerhez és pont oda,ahol mi kijöttünk a vízből,ha a tegneren jöttünk.

Olyan térdhajlat fájdalmam volt,hogy el sem hittem,hogy ilyen létezik! Az állandó vízben átkeléstől.Mert nem volt ez mély,a legmélyebb részen térdig ért,de ez kemény lábtempót igényelt és az én izmaim ezt nem bírták icon_lol.gif

Két hét alatt hólyagosra égtem és mellette még a térdhajlatom miatt is sántítottam ill.nem is tudtam ráállni fél napokat az utolsó héten már.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 442 443 444 ... 490 491 492   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu