Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 14476
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
András67

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#223657 Üzenet linkje2014-08-21 20:11:25  Válasz a #223654. hsz-ra

suvimarita
Természetesen mi is túlleptünk ezen hisz nem ez az általános véleményünk. Már a jövőt tervezzük és megyünk még ebbe a gyönyörű országba.

# 14477
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ananda9

Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223673 Üzenet linkje2014-08-22 08:02:52 

Ordas!

3500 dinár az ára, de 34 eurót kértek érte most, ami elég vicces váltás. Ha tudtuk volna,hogy van a közelben más motel is biztos nem maradunk, de így viszont volt egy rossz tapasztalatunk, amit szeretnék megosztani mással is, hogy ne kelljen átélnie hasonlót.

Azért mentünk oda, mert ajánlottad. Egyébként ez volt az első alkalom, hogy megaludtunk valahol útközben és nem voltunk ebben rutinosak. Most már tudjuk, hogy erre is nagy gondot kell fordítani, mert ennél rosszabb élményünk még nem volt.

Nehéz szavakat találni a Motel Dzepre! Az undorító nem eléggé fejezi ki azt, amilyen valójában. Ócska, elhanyagolt, drága, a reggeli kontinentális azaz 1 zsömle,1 pici jam és tea. Ehhez adtak sót és piros paprikát icon_smile.gif
Ár - érték arány nem nagyon van egyensúlyban.

A fürdőszoba gyerekeknek készült, ahol nem lehet állva zuhanyozni és a WC-re ülni rendesen, mert a fejedet ferdesi a plafon. Koszos és lelakott, soha nem újították fel és kb. 40 éve készülhetett el.

Aludni alig lehet, hiszen állandó asztal huzogatás folyik alattad és félő az is, hogy az elkorhadt lambéria is tartogat pár bogárkát, főleg a soha sem takarított beépített radiátornál.

Pihenésre alkalmatlan viszont drága! Ha mindez 15 euro, akkor legalább aki oda akar menni, az tudja, hogy mit várhat, de 34 euroért azért talán többet néz ki az ember egy motelből.

Összefoglalva ezt az ajánlást most nem köszönöm meg Neked így utólag, de a másik motel talán valóban jobb, ami egyébként pár km-el van mellette...

# 14478
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#223678 Üzenet linkje2014-08-22 10:35:55  Válasz a #223647. hsz-ra Előzmény #223647

Kedves András!

Szomorúan olvastam - szerintem erősen a negatívumok eltúlzására építő - írásod. Nem azért voltam szomorú, mert rosszul sült el a nyaralásotok (szerintem az eléggé egyén függő, hogy mi marad meg a nyaralásból), hanem azért, mert erősen görbe tükörből nézve írod a tapasztalataid, és tartok tőle, hogy mások esetleg ezt veszik alapul!

Utólagos engedelmeddel kiemelnék és megjegyzésekkel látnék el néhány részleted az írásodból.

András67 írta:

Részemről az első hibás döntés autóval elindulni .Az autódban több kárt okozol mint amennyi élményt kapsz.

Szerintem kifejezetten sok élményt ad az autós utazás Görögországba, sokkal jobbnak tartom, mint repülővel menni, pedig jó pár alkalommal megtettem mindkét eszközzel. Általában középkategóriás autókkal mentem, sohasem esett semmi kár az autókban, és nem tartom sokkal rosszabbnak az utat, mint a magyarországi utak átlagát, igaz az autópályáink sokkal jobb állapotban vannak.

András67 írta:

Határokon sublótfiókos tolvajok és koldusok keresik a lehetőséget hogyan lehet bárkit is megrövidíteni. Rettenetes utak , balkáni állapotok a pihenőhelyeken, török hordák hadai a parkolókban---


A koldusokról többször volt itt eszmecsere - bár megjegyzem, az idén egyet sem láttam annak ellenére, hogy hozzátok hasonló időpontban utazunk. Esti indulással kifelé nem sok esély van találkozni velük. Olyankor vezénylik ki őket, amikor sokat kell várni. A vendégmunkásokról pedig éppen rengeteget írtak az utóbbi hónapokban, ez nem lehetett meglepetés.

András67 írta:

... egerek és patkányok az autópályán Belgrád után egy egész bandát gázoltam el miközben a sztrádán rohangáltak.


Ez pedig végképp nevetséges kifogás szerintem. Én pár éve Gödöllő mellett ütöttem el egy nagy kutyát az M3-on. Ez minősítené Magyarországot, vagy az útjainkat? Szlovákiában, Csehországban sincs kerítés a pályák mellett, ott még őz és vaddisznó is előferdül a pályán.

András67 írta:

Sokat böngésztem az oldalt és könnyen abszolválhatónak találtam a leírtak alapján.
...De útközben mint ha nem is arra mennék amikről a fórumokon olvastam....


Ha a helyenként hibás útszakaszok, a macedóniai útjavítás visszafelé, a Leskovac utáni autópálya építés miatti terelések, a vendégmunkások hada, az SRB/MAC határon előforduló koldusok újdonságként hatottak rád, akkor figyelmesebben kéne böngészni, mert ezekről igen sok szó esett! Az út pedig tényleg könnyen abszolválható!

András67 írta:
Belgrád után nem sokkal vége a pályának az aztán a gyalázat. Nemzetközi országút ahol zetorok , kombányok cammognak, terelések falukba, sebességkorlátozó táblák garmada értelmetlenül kirakva. És végig a görög határig.


Belgrád után még 270 km autópálya van egyben, és még kb. 40 km mostanában elkészült. Közben gőzerővel építik rengeteg szakaszban a maradék kb. 60 km-en a pályát. Mellesleg az építés miatt terelik be a falvakba a forgalmat -nyilván az ott élők nagy-nagy örömére! A szerb durván 600 Km szakasz 90%-a pálya. Nem első osztályú, de észre kellene venni, hogy rengeteg munkát tesznek bele. Alig készült el teljesen a Röszke-Belgrád új félpálya szakasz, már neki is álltak a sokat szenvedett régi felújításának. Igaz ez szerinted "értelmetlen" táblákkal és terelésekkel is jár... Mellesleg a görög határig még van kb. 150 km pálya Macedóniában is.
Betakarításiés szántási időszakban a mi útjainkon is elég sok mezőgazdasági géppel lehet találkozni. A pályán nem, de az országos főútjainkon már igen.

András67 írta:

Görögöknél is pocsék az úthálózat de ezt tudtam.


Számomra ez is új... Igaz még csak kb. 10.000 km-t vezettem eddig Görögországban, biztosan ezért nem tűnt fel. Nem mondom, hogy tökéletes! Az ismert turista célpontokhoz vezető út közel 90%-a pálya, vagy jó minőségű főút! Merre jártál pocsék utakon?

A Neos Marmaras-i tapasztalataidra csak annyit tudok mondani, hogy egy rosszul választott iroda és apartman miatt nem kellene a véleményed kiterjeszteni az autós utazásokra, és az adott városra/környékre. Marmarast nem nagyon ismerem, de nekem egy hangulatos kisvárosnak tűnik. Eddig kétszer ruccantunk át pár órára de nekünk tetszett. A fakultatív programokról itthon is tudsz tájékozódni, az utazási irodát, de akár az apartmant is le lehet csekkolni még a választás előtt! Egyébként az autós utazás mellett minek sok fakultatív program? Be lehet járni a félszigetet, szebbnél szebb partokat, falvakat lehet felfedezni. Ha jól tudom szerveznek hajós programokat Marmarason, de ha nem, akkor Sartiból és Ormos Panagiasból (20-30 km) többet is.

Nekem mellesleg a kb. 20 görögországi nyaralásból pont egy repülős Korfu-Sidari sikerült a leggyengébbre. Nem volt rossz, de voltak sokkal jobbak is.

Az átlagos igényű és tűrőképességű családoknak én kifejezetten javaslom a Chalkidiki félszigetet autóval felkeresni. Kellő tájékozódással, felkészüléssel nagyon jó pihenést és sok szép élményt lehet szerezni.

Valószínűleg jobb út vezet Olaszországba, kevesebb a koldus a repülős utaknál, akinek ez a legfontosabb szempont, az viszont ne ezt válassza!

# 14479
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
András67

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#223680 Üzenet linkje2014-08-22 11:33:35  Válasz a #223678. hsz-ra Előzmény #223678

Kedves tito68
Kószónóm kioktató érvelésedt
Valloszínú te vagy Magellan a nagy utazó én meg az egyszerú kisember de ez a véleményem. A negatívumokról is kell irni nem csak a de szép, jó, olcsórol. További szép nyarat

# 14480
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223681 Üzenet linkje2014-08-22 12:22:03  Idézet innen: #223680

András67 írta:
Kedves tito68
Kószónóm kioktató érvelésedt
Valloszínú te vagy Magellan a nagy utazó én meg az egyszerú kisember de ez a véleményem. A negatívumokról is kell irni nem csak a de szép, jó, olcsórol. További szép nyarat


Ne haragudj, de szerintem semmi kioktatás nem volt olvtárs leírásában.. Ő is másként látja, te is... icon_biggrin.gif

# 14481
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hbjutka

Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#223688 Üzenet linkje2014-08-22 14:59:46 

Kedves András!
Még egy szempont a tapasztalataidhoz. Ha már az odaút és a szállás olyan rettenetes volt, a nyaralásra szánt idő, szabadság úgyis eltelt, érdemes lett volna körbeautózni a félszigetet, akár Kassandrát is, de a Sithon részen gyönyörű a táj, sok kis eldugott öblöt lehet meglátogatni, remek beach-bárok vannak, helyes kis falvak. Cukrászdák, éttermek gyönyörű kilátással, ez kárpótolt volna talán a sok kellemetlenségért. Maga Marmaras is hangulatos a zegzugos utcáival, úgy emlékszem. Nem tudom, Görögországban hol jártál már eddig és ott milyen tapasztalataid voltak, én százszor inkább megyek szakaszonként pocsék úton és élvezem Hellasz minden szépségét, mint tökéletes autópályán megközelítve az Észak-olasz zsúfolt riviérát a méregdrága áraival és a személytelen vendéglátással....Amúgy a koldusokról is volt nagyon sok írásban szó, menj át egyszer csúcsidőben Budapesten, a város közepén, nem egy lámpánál tapasztalod ugyanazt. Ettől még Magyarország és a főváros is gyönyörű! Sajnálom, ha a nyaralásból csupa kellemetlen élménnyel tértél haza, a szállásról írt tapasztalataid biztosan hasznosak lesznek az utánad utazóknak! Ezért köszönet itt a fórumon.
Üdv,
Jutka

# 14482
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gabrilosz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223691 Üzenet linkje2014-08-22 15:24:33 

Ha valaki elolvassa András hozzászólását és eddig egy kicsit bizonytalan volt az autós úttal kapcsolatban az ezután még autóba se mer majd beülni icon_smile.gif Na de félretéve a tréfát tény, hogy vannak problémák mint mindenhol, de egyik sem ennyire rettenetes mint ahogy kedves olv.társunk leírta szerintem.
Pl. nekem idén egy picit meghúzták Sartin a kocsimat, na és akkor többet ne menjek kocsival? Az itthon is akármikor megeshet. Aztán, odafelé úton Belgrád előtt akkora kátyú volt a Duna hídon, hogy tuti otthagytam volna a futóművet kerekestől, figyeltem,kikerültem, itthon is figyelni kell.
De olyan dolog még nem történt és remélem nem is fog, hogy emiatt ne kocsival menjek, vagy csak max. olyan dolgok amik idehaza is előfordulnak.

Egy szó mint száz, aki jövőre vagy mostanában tervezgeti autóval meghódítani Göröghont az ne csak András hozzászólását vegye alapul, hanem olvasson vissza akár több száz oldalt és látni fogja azért nem olyan szörnyű Autóval Görögország-ba menni icon_smile.gif

További kellemes nyarat és jó autókázást bárhol a világban! icon_smile.gif

# 14483
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223697 Üzenet linkje2014-08-22 16:36:27  Idézet innen: #223680

András67 írta:
Kedves tito68
Kószónóm kioktató érvelésedt
Valloszínú te vagy Magellan a nagy utazó én meg az egyszerú kisember de ez a véleményem. A negatívumokról is kell irni nem csak a de szép, jó, olcsórol. További szép nyarat


Szerintem kimondottan etikus vélemény volt!! Hogy őszinte legyek, a problémáid jelentős részét nem is tudom hová tenni.
Ettől eltekintve, valamiért az az érzés motoszkál bennem, hogy Neked egy curling pálya is hepehupás lenne..... icon_confused.gif

# 14484
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223724 Üzenet linkje2014-08-23 19:47:13 

Ma délelőtt érkeztünk haza Görögországból, útközben nem volt semmi gond. Kifelé és visszafelé is Tompa felé mentünk. Az út nem túl jó a határ közelében, de még így is megéri az a kis kitérő (kb 30 km). Tavaly hazafelé 4 órát araszoltunk Röszkénél, ma Tompánál kb 20 perc alatt átjutottunk a határon.
# 14485
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Eduso

Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223728 Üzenet linkje2014-08-23 22:46:50 

Kedves Moderátor,
nem igazán értem, hogy András 67- neos marmarasi beszámolójára írt tegnapi hozzászólásom, amiben (kb egy mondatot írtam marmarasról), a többi általános autós utazásról szólt miért került innen át a N. Marmaras topikba, de biztosan a moderátor tudja, hogy mit csinál.....én András beszámolójára írtam, hogy oda való lett volna alapból, de mindegy, ezzel nem lövünk nyulat:-)
üdv mindenkinek!!!

# 14486
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Turbogabor

Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#223755 Üzenet linkje2014-08-24 16:52:47 

Akkor egy kis témába vágó hozzászólásicon_smile.gif

Nemsokára indulunk, 7-re van betervezve az indulás, aztán remélem nem lesz gond az úton, és a baba végig alussza az utat. Amint tudok jelentkezem friss infókkal. Hazatérés várhatóan 09.05-én reggel. Szép hétvégét mindenkinek, aki ezután indul jó nyaralást.

# 14487
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223771 Üzenet linkje2014-08-24 20:46:13 

Ezzel én is egyetértek icon_biggrin.gif
# 14488
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223779 Üzenet linkje2014-08-25 06:11:01 

András67!

Esetleg nem tévedtél el Szerbiában és Macedóniában! Az út kb. 90 %-a autópálya, és nem fő út! Tudod amit szallag korlátok választanak el egymástól. Az autót nem kell félteni, mert nem olyanok az utak, egy egy rövid szakasz kivételével, de ezek sem olyanok hogy kétségbe kellene esni. Ha én a Mazda 6-al tudtam menni, akkor szerintem más is nyugodtan beválalhatja.

# 14489
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#223786 Üzenet linkje2014-08-25 10:13:13  Válasz a #223680. hsz-ra Előzmény #223680

Kedves András!

Pár napig nem voltam net közelben, nem tudtam reagálni soraidra! Sokat nem is fogok írni, mondandóm nagy részét már leírták az olvtársak...

A határ/koldus (aki nem feltétlenül tolvaj is) helyzetről csak annyit, hogy ez ismert, senki nem titkolta eddig sem. Félni nem kell, csak az elemi óvatosságra van szükség: feltekert ablak, bezárt ajtók és csomagtartó. Az álldogáló kocsisorban ez pld. Budapesten is alapszabály szerintem...

Kioktatni nem akartalak, csak azért reagáltam, mert írásod teli volt túlzó csúsztatásokkal, ráadásul erősen leminősítette azt a tudást, amit az elmúlt években felhalmozódott a fórumon.

Köszönöm jókívánságaid, de azért reménykedem benne, hogy fogok még jobb minőségű utakon autózni, ha megérem még a következő pár évet talán még Görögország felé is, mert szerintem jó felé mozdulnak a dolgok a szerbeknél és a macedónoknál is.

# 14490
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Macyca

Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#223790 Üzenet linkje2014-08-25 10:41:11  Válasz a #223654. hsz-ra Előzmény #223654

Tegnap délelőtt értünk haza mi is Thassosról. Végig török áradat. Ami viszont meglepő volt számomra, hogy reggel 6-kor már Gyala-Tiszasziget átkelőnél szép hosszú német, svájci rendszámú török horda sorakozott kilépésre és a szerbek engedték is őket kifelé szó nélkül. A magyar oldalon az elsőt félreállították a többit már nem vártam meg. Thassos gyönyörű, jó, bár a vendégszeretet nem akkora, mint G.o. más tájain. Viszont amit írtál is. Tele van újgazdag románnal, szerbbel ukránnal. Hmm... egyik sem egyik magasan kvalifikált kultúrnép. A viselkedésük kritikán aluli sajnos. (Majdnem sikerült összetűzésbe kerülni.) Majd egyszer visszatérünk, ha kevesebben lesznek. icon_cry.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 965 966 967 ... 1324 1325 1326   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu