Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1291
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dhcodoki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224111 Üzenet linkje2014-09-01 16:58:05 

Szia! Én is olvastam. Hamar elmehetett az 1hét. Visszamennél a szigetre? Ha nem, mivel indokolnád??
# 1292
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Andris60
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224116 Üzenet linkje2014-09-01 18:45:11 

Köszönöm, most már tudom az ételek igazi nevét! icon_smile.gif
Busz nem ment Pigadiába hiszen kedden mentünk oda, mert először úgy volt, hogy szerdán az Agios Theodoros beachre megyünk legfeljebb és utána csak a görög estre.
Kato Lakos, hát nem tudom, többen is mondták, hogy akiket ott látunk fürdeni csak helybéliek lehetnek, és csak ők ismernek egy utat.


A szigetre: Legfeljebb Olymposra, illetve Arkassa központjába. Illetve felfedezném a Aperit, Voladat, Pilest, Othost, Afiartit, Achatat. De Arkassába megszállni semmikép sem.

# 1293
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224117 Üzenet linkje2014-09-01 18:46:46  Válasz a #224110. hsz-ra Előzmény #224110

OFF:
Dehogy volt, Pontikos! Az én nyaralásom már júniusban véget ért, akkor voltunk Kefalonián, most meg Erdélyben voltunk, ezek voltak a nyaralások, most Bükk-i őszölés jön icon_smile.gif De oda nem kell készülni, mert régóta járunk oda icon_smile.gif Régóta tervezgetem karpathost, de most lett végre Pigadiában szállása az Apollonnak, csak addigra már befizettem Kefaloniát.
Remélem, semmi sem jön közbe, mert nagyon beizgultam a szigetre icon_smile.gif A Dolphint néztem ki magunknak, bár még nincs róla semmi infóm, se arról, merre van a városban, se arról, hogy milyen konkrétan maga a szállás. Remélem, lesz mostanság valaki, aki ott szállt meg, meg persze én is utána nézem majd a neten. De ha valaki tud róla valamit, ne tartsa magában icon_smile.gif

# 1294
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Andris60
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224119 Üzenet linkje2014-09-01 18:59:14 

Az volt még jó, ez kimaradt, hogy nem volt a tengerpartokon akkora tömeg, hogy az emberek mint a heringek... Azonban, az Agios Nikolaos strandon kicsit még így is sok volt az ember.
# 1295
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224142 Üzenet linkje2014-09-02 07:54:20  Válasz a #224117. hsz-ra Előzmény #224117

Kónyu, a Dolphinról én annyit tudok, hogy a pigadiai kikötőben van, panorámás az öbölre (ha nézel térképet, a temetőhöz vezető úton, a kikötőből fölfelé vezető lépcsősor "tetején").

Andris: oké, hogy kedden nem volt busz Arkassából Pigadiába (bár este akkor is van), de azért van/volt még nap bőven.

# 1296
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224150 Üzenet linkje2014-09-02 10:22:54  Idézet innen: #224078

kónyu írta:
remélem, nem csupán terv marad a jövő szeptemberi utunk, Pigadiába, a Dolphinba tervezzük


Szia. Hogy-hogy átpártolsz inkább az utószezonra? icon_smile.gif Akkor nem túl kopár már a sziget? Mert én úgy olvastam itt nem igen van nyáron csapadék és nagyon hamar "kiég"

# 1297
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
MInez40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224157 Üzenet linkje2014-09-02 14:38:22  Iliada

Kedves Pocgem,

Az Illiada-ban fogunk mi is megszállni, tudom, hogy nem egy állomszállás icon_sad.gif
Jól látam, hogy se Micro, se hajszárító nincs? azért van bögre, edényből kevés van?
Azt is írták, hogy elég kemények az ágyak.. a hegyekre néznek az erkélyek? vannak lent is szállások, azok hűvösebbek? Törölközőt adtak?
icon_redface.gif mást már nem kérdezek icon_smile.gif

# 1298
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224164 Üzenet linkje2014-09-02 17:19:49 

Sajna elég későn indítják a turnusaikat, és nem akarok majdnem főszezonban utazni...plusz az utcsó 2 hét olcsóbb is icon_smile.gif
# 1299
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224165 Üzenet linkje2014-09-02 17:26:36  Válasz a #224142. hsz-ra Előzmény #224142

Pontikos!
Azóta néztem én is a Dolphint, az értékelése nagyon jó a Tipadvisoron, és úgy néztem, jó helyen is van. Sofőr haver lehet hogy nem lesz velünk, így valszeg sokat fogunk kirándulni és stoppolni icon_smile.gif De ettől aztán nem félek, még Kefalonián is szupereket fogtunk, a taxi sem lett volna jobb!!
A javaslataidat megfogadom, köszi külön is a sok hasznos infót icon_smile.gif Már kész is pár paksaméta nyomtatni való: rollo blogja, fórum-infók, vojandi leírása, az egyik webes oldalról is összeollóztam a látnivalókat, meg jó felbontású térképeket is töltöttem le. Persze azt kint is veszek egy jót, meg asszem egy helyi túratérkép sem ártana icon_smile.gif

# 1300
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224167 Üzenet linkje2014-09-02 17:48:47 

Más topikokban már csináltunk ilyet, most is kísérletezem vele, de most mivel itt még nem voltam, csak a többieket kérném meg, ha van ún. 10-es listájuk, milyen tetszési sorrendben mit ajánlanának az újoncoknak (engem főleg Pigadia-i központtal érdekelne, de a szállás nem feltétlenül szempont mindenkinek, az autósokat pl. nem érdekli icon_smile.gif ).
Szóval akinek van kedve: TOP 10?!

# 1301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tesseract
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224176 Üzenet linkje2014-09-02 21:27:45 

Sziasztok!

Mi augusztus 22-29 között voltunk Karpathos szigetén, saját szervezéssel. Erre a fórumra csak kb. 1 héttel az utazás előtt találtam rá, de így is sok hasznos tanáccsal szolgáltatok, így gondoltam pár mondatban megosztom a saját tapasztalatainkat.

A szállásunk Kira Panagia-ban az azonos nevű aparthotelben volt. Mindenképpen Kira volt a cél, egyrészt mert gyönyörű, a sziget egyik legszebb tengerpartjával, másrészről pedig kifejezetten nyugodt helyet kerestünk. A menyasszonyom és én is fiatalok vagyunk, szeretünk szórakozni, de a turisták tömegét nem, sem a rájuk építő helyeket. Emiatt sem Pigadia, sem Lefkos nem volt igazán vonzó alternatíva.

Az utazást Wizz + Olympic kombóval rodoszi átszállással oldottuk meg, visszafelé így belefért 3 nap Rodoszban is. Autót a carjet-en keresztül a Budget-tól béreltük egy hétre, napi 29 euro + 5 euro fullos biztosítással, ami főszezonban egy középkategóriás kisautóért szerintem elég kedvező. (Mindezt egy héttel az indulás előtt sikerült, miután több helyi autóbérlőssel leveleztem, a legtöbbnél már nem volt bérelhető autó, ahol igen, ott 35-40 euro/nap ártól indultak, biztosítás nélkül.)

A hotel nagyon jó választásnak bizonyult, nagyon jó atmoszférájú, medencés belső kertre néz szinte minden szoba, ami nem, az az utcára + tengerre. A reggeli is korrekt, semmi extra, szokásos svédasztalos. A szobák nagyok, tiszták, igényes berendezéssel (ez az eddigi görög tapasztalatainkhoz képest nagy szó), kényelmes fürdővel + saját konyhával, ahol főzni is tudtunk. A légkondiért külön kell fizetni, de mivel a szoba éjszaka jól szellőztethető, napközben besötétítve pedig megtartja a hideget, így nekünk nem volt rá szükségünk.
(A medencéhez amúgy koktélbár is tartozik, a fogyasztást a szobaszámlához írják, amit a szállásdíjjal együtt a végén tudtunk rendezni.)

Ha valakit érdekelnek a pontos árak szívesen megosztom. (hozzávetőlegesen: egyéni szervezésben a repülőút + hotel reggelivel kb. 40%-kal került többe, mint ugyanarra az időszakra és időtartamra az Aeolus legolcsóbb lefkos-i stúdiója ellátás nélkül.)

Mivel csak 1 hetünk volt, így nem fért bele minden, de igyekeztünk minél többet látni. A városok/falvak közül Pigadiát, Mesochorit, Aperit, Othost, Menetest, Olimpost, Diafanit néztük meg, de inkább strandolással ment el az idő. A déli rész partjai estek áldozatul a nyaralás rövidségének, mert képek alapján ezeket találtuk a legkevésbé vonzónak. A kedvencek: Apella, Kira, Kato Lakkos, Achata. Nagyon tetszett még Agios Nikolaos és Agios Minas is. Lefkos-on rövid időnk volt, így csak a központi strandot próbáltuk, de az nagyon zsúfolt volt, a vízben pedig sok hínár, emiatt nem annyira tetszett. Gondolom a másik strandokkal jobban jártunk volna.

Az Agios Minas csodás fekete kavicsos partjához vezető út kalandos: murvás és szűk, de jelentem: sima autóval is megjárható. Le is, fel is. Nem kell terepjáró, nekünk legalábbis sikerült. Kato Lakkos viszont már neccesebb, itt a földútba az utóbbi 2-3 évben nagyon durva kátyúkat mosott az eső, hivatalosan le is van zárva az autós forgalom elől. A nagyon bátrak quad-dal, vagy terepjáróval nekivághatnak, normál kocsival garantált a tengelytörés, de gyalog Katodio-ból szűk fél óra kényelmesen megtehető az út, ráadásul szép is, így inkább azt ajánlom. Kira és Kato Lakkos között ajánlottak a helyiek egy titkos öblöt, ami csak hajóval, vagy Kirából átúszva közelíthető meg, nekünk kimaradt, de állítólag nagyon szép, alig tudnak róla, és a kirándulóhajók sem állnak meg ott. Aki kettesben akar romantikázni, vagy esetleg pucérkodni, kipróbálhatja és elmesélheti milyen volt icon_smile.gif

Az Olimpos-ba vezető út szépségét sokan megénekelték már ezen a fórumon, csak csatlakozni tudok. kb. 50 m szakasz ami ottjártunkkor nem volt leaszfaltozva. Illetve lehet hogy egyszer már le volt, de egy kőomlás elvitte. A jelek erre utaltak. Sajnos az útépítéskor a környező sziklás hegyoldalak, rézsük megerősítésére nem gondoltak, így a kőfolyások, útra eső sziklák elég gyakoriak, nekünk is több helyen kellett éles köveket kerülgetni. Építgetnek ugyan ilyen kis betonszegélyeket jelenleg is, de ez inkább csak pótcselekvés, a problémát nem szünteti meg. Néhány kanyarban ráadásul az út alól kezd "elfogyni" a hegy, és az aszfalt pereme úgy néz ki, mintha kiharaptak volna belőle darabokat.

Szerencsére a forgalom nem volt nagy, még így augusztusban sem, de így is néhány helyen (főleg az Apella alatti és feletti szakaszokon, ahol egy autónyi sávra szűkül az út) az ember imádkozik, hogy csak ne itt jöjjön szembe egy őrültebb helyi görög... icon_smile.gif

Étteremben csak Kira Panagián ettünk. A Nr.1 és az Olive Garden tavernákat próbáltuk ki, mindkettő tetszett. (Az első helyen a friss tonhal Kira Panagia módra tökéletes volt, a kardhal átlagos. Az Olive Garden-ben a rák scampit próbáltam, ízre hibátlan, de az adag nem túl nagy, a friss halat redelt, és meg volt elégedve. A tengeri kaják 14 euró körül mozognak, nem olcsó sajnos, de mivel ezeknél garantáltan friss alapanyagból dolgoznak, Karpathos-on szerintem ilyeneket érdemes enni. A különbözetet meg megspóroltuk azzal, hogy a többi napokon főztünk.)

A helyi mini marketek árai a pigadiai nagyobb szupermarketeknél kb. 10 százalékkal voltak magasabbak, persze a választék nem túl nagy.

Az idő végig meleg volt, jócskán 30 fok felett, így a híres/hírhedt szél kimondottan jól jött. A tenger pofátlanul kellemesen hűsítően langyos volt.

Karpathosra több éve készültünk már, így az elvárások magasak voltak, ezeket azonban legtöbb szempontból túl is teljesítette a sziget. Nyilván voltak dolgok, amik nem annyira tetszettek (pl a 2 eurós benzinár), de ezek sem vontak le a hatalmas élményből. Korfu és Kefalonia után Karpathos az új nr. 1. (Rodosszal kapcsolatban már voltak fenntartásaink, de az úgyis más téma...)

# 1302
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224181 Üzenet linkje2014-09-02 21:54:05  Válasz a #224176. hsz-ra Előzmény #224176

köszönet a beszámolódért, informatív, érdekes.

az autó tényleg jó deal ott, ügyes ötlet volt röviddel az indulás előtt így keresni, fel is írtam, h utazáshoz közel szóba jöhetnek a nagy cégek még görögországban is. icon_smile.gif

annak meg örülök, h végre olvastam egy beszámolóban achatát, ami nekünk a kedvencünk volt, de sokszor meg sem említik. icon_smile.gif

# 1303
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tesseract
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224183 Üzenet linkje2014-09-02 22:13:17 

Köszi rollo.

Achata kellemes meglepetés volt nekünk is. Ha Kira nem lett volna "helyben" még többször mentünk volna oda.

# 1304
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224192 Üzenet linkje2014-09-03 10:19:58 

Achata nekünk is nagy kedvencünk volt, imádtuk. Gyönyörű, tiszta...pazar
# 1305
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fortuna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224196 Üzenet linkje2014-09-03 12:30:09 

Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik de hátha szerencsével járok.
S.O.S!!!!
Útitársat keresek szept 18-tól!


35éves lány vagyok.kikapcsolódásra,nyugalomra,feltöltődésre vágyom.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 161 162 163   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu