Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 10861
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224309 Üzenet linkje2014-09-06 13:46:36  Válasz a #224307. hsz-ra

Szia Unic akkor mi váltunk titeket icon_lol.gif remélem jó időnk lesz annyit szeretnék kérdezni hogy amit írtál Bakasban elérhető wifi kódról azt nem változtatták meg előre is köszönöm
Két nap és megyünk mi is icon_biggrin.gif

# 10862
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224312 Üzenet linkje2014-09-06 16:11:57 

Az eső elállt kb 45 percig szakadt. 15 órakor már a strandon voltunk. Hol sütött a nap, hol be volt borulva. Most is borus az idő de 25 fokos meleg van fürdésre alkalmas a víz meleg.
krioneri48060 a jelszó és a villa Jannis-al lehet rá kapcsolodni. Ez a szembe levő apartmanból sugároz ezért ismétlem tökéletes vétel csak az előre néző szobákbol vagy a Bakas elejénél kitett padokrol foghato. íDe nem egyszer elő fordult az egy hét folyamán, hogy hiába volt vétel nem lehetett csatlakozni. A szembe levő tulaj a Bakas tulajának testvére. Lehetőleg ugy netezzetek ne adjatok okot módosítsa. Mert ha észreveszik tuti a tulaj módosítani fogja. Ezt ugy értem akinek előre néz a szobája az lehetőleg bent netezen. Nem kell felhívni a figyelmet a wifi lopásra. Én múlt héten voltam és keddig működött. Most egy nyugdíjas klub lakja a Bakast. Nem hiszem ők olvassák a forumot és állandóan rajta ülnek. Én minden lakotársnak elmondtam még a szoba várakozásakor a jelszot és egy egész jó csoport jött össze. Lehetőleg az idegenvezető ne tudjon rola mert elég furán reagált.....
A Bakasrol még írok pár sort. Kedden mindenki kivonult a szobákbol és én végig futottam belesve a szobákba. Van egy kisebb szoba ez a Smart. Egy apartman. Ebbe laktunk mi. Ez 3 ágyas és külön van a szoba és a konyhába van a harmadik ágy. Majd van még egy 3 ágyas egy légtérrel és a többi szoba földszinttől az emeletig tágas két szobásak. Írták vagy itt vagy a facebook Parga oldalakon a 7-es szoba kicsi meg hasonló lejárató kampányokat. Nem igaz az összes szoba kényelmes átlagos nagy.
Írtam mi az apartmant kaptunk. Sok öröm nem volt benne az alatt az egy hét alatt. Szerintem a tulaj is zászlot lengetett elhagytuk a szobát. De nem a mi hibáink voltak így csak viccből írtam a zászló lengetést.
A legelső napon eltörtünk egy poharat. Lementünk a tulajhoz kifizessük. Annyira kedves középkörú nő a tulaj, nem fogadott el pénzt és adott helyette.Ha már ott voltunk a szoba társ kézzel lábbal elmagyarázta hiányzik a tojás sütésre alkalmas "edény" azt is kaptunk. Ezzel örültünk beszereztünk mindent ami hiányzott. Kb 3 nap múlva fel jövünk délbe feltenni a zacskos levesnek való vízet. Pár perc mulva durranás a fél emeleten el ment az áram. Már a elsőnél is a kompakt görög szotár alkalmazva most is elő lett véve. Érdekes módon a szótárba szerepelt az áram a "nincs " már nem. Felcsapva a net fordíto meg lett a mondat. Lementem elmondtam. Gondolom nem ép kellő görög artikulációval de megértete. Feljött erre el, lett magyarázva mi is volt az oka. Hívta a szerelőt. Kb 1 órán belül meg lett csinálva és kiderült zárlatos lett a kisebbik rezsó. Gomb kiiktatva használjuk a másikat. Mondtuk magunkba az élelmes magyar gomb nélkül is meg fogja nyitni mi azért elmondtuk a következő csoportnak ne használják. Majd az idegenvezetőnek is mert kiderült még el se foglalták a szobákat de már össze vesztek az elosztáson az öregek icon_smile.gif.
Jött a szombati nap. Minden működött. Este a város nézés után fel akarom nyitni a konyhai villanyt nem működik. Körte homályos üvegből volt nem lehetett látni az e romlott el. Mindegy használjuk a szobait ami átvilágít a szomszédba, nem megyünk a tulajhoz megint. Jött a vasárnap. Este az úti társam becsukja az erkély ajtót pislog a lámpa és a szobai világításnak is annyi. Ekkor felhuztam magam levittem a tulajhoz a 2 körtét aki nem volt otthon. Ekkor már csak a fürdőszobai égő égett. Vissza mentem becsavartam a helyére hátha fog máködni ismét semmi. Amikor meguntuk a beszélgetést az erkélyi szomszédokkal mondom felprobálom kapcsolni a villanyt és a konyhai fel ojtódott. Fogalmunk se volt mi lehetett a hiba. De a szobai az elutazásunkig se. Persze a leleményes ember az utolsó nap jött rá van 3 lámpa az ágy felett és magát a kapcsolot sikerült is megtalálni magán a szerkezeten legalább annyit tudtunk csinálni felkapcsolhattuk a csomagoláshoz. Előtte azt gondoltuk kiégtek mert a fali kacsolokal probáltuk bekapcsolni. Természetesen nem akartunk ugy eljönni kedden nem tájékoztatjuk a tulajt a körülményekről. A csoportunkba volt egy tanár aki folyékonyan beszélt németül és megkértem fordítsa le a történetet. Felmentünk és a tulaj legyintett a körte lesz majd rendezi a dolgot.Mi tudtuk nem a köre.... Valószínűleg rendezte is mert 2 nap mulva Pargán össze futottunk vele és mosolyogva köszönt vissza. Valoszínáleg ha nem sikerül nem mosolyog. A szomszédaink mesélték 2 éve pont az alattunk levő apartmanba voltak és ugyan ez történt. Hajnali 2 ig szerelték a villanyt végül napközbe fejezték be.
Ezt csak azért írom ha bármivel probléma adódik nyugodtan szóljatok a tulaj hölgynek mosolyogva fog segíteni a dolgok elrendezésébe. Amikor vártunk a buszra kávét főzött a csoportnak. Tej, cukor kis keksz kisíretébe.
A két apartmant össze hasonlítva nagyon jó volt a Bakasba ettől függetlenül. Közel a központ nem kellett hegyet mászni és minden elérhető távolságba. Viszont a városi strand köves, papucs nélkül nem ajánlatos nagyon bemenni mert tele sünikkel és hidegebbnek éreztem mint itt a Valtoson.
A Vasso apartman nagyon szép, nagyon felszerelt. De itt a Valtoson éjszakai élet nincs. Csak a központba amihez hegy mászás vagy a taxi. De melegebbnek érzem a vízet és homokos illetve apro kavicsos a part és gyönyörű a panoráma.

# 10863
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224317 Üzenet linkje2014-09-06 20:46:47 

Papamaci. Lesétáltunk a kikötőhöz és ugy döntöttünk el megyünk vacsorázni a Jannis tavernába ami a Bakas utca végében van. A Bakas előtt kiprobáltam a wifit telefonon a kód ugyan az. Nincs megváltoztatva. krioneri48060

Taxival jöttünk vissza a Valtosra. Az állomásnál fel vannak írva az árak. 1 út a Valtosra 4 euro egy-4 személyig. A vízi taxi egy ut 1 személyre 2 euro. De korom sötétbe inkább a taxit választottuk. 3 személynek már olcsobb mint a vizi. A lichnos beachre 7 euro oda 1-4 személyig. Vizi taxi 8 euro/személy.

# 10864
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224320 Üzenet linkje2014-09-06 22:05:18  Válasz a #224317. hsz-ra Előzmény #224317

Köszönöm szépen
# 10865
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224374 Üzenet linkje2014-09-09 17:35:59 

Üdv Pargarol itt vagyok az említett padon a wifi hibátlan a kód rendben a Bakas 10ben vagyunk super két teraszos az idő nagyon jó 30-32 fok ma hirtelen ennyi üdv papamaci
# 10866
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224375 Üzenet linkje2014-09-09 17:39:53 

Köszi minden működik ès szerintem a BAKAS ès a Rina a legjobb hely
# 10867
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xtina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224377 Üzenet linkje2014-09-09 20:52:29  Idézet innen: #224375

papamaci írta:
Köszi minden működik ès szerintem a BAKAS ès a Rina a legjobb hely


Jó nyaralást, vidám napsütéses napokat! Úgy tűnik mi váltunk titeket, mi 15-én indulunk a Bakasba! icon_smile.gif

# 10868
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224390 Üzenet linkje2014-09-10 13:22:24 

Örülök a wifivel tudtam segíteni. Nekünk az emeleten volt. Szinten 2 külön állo erkélyel. Az 5-be voltunk.A busz az elöbb érkezett meg velünk a hősök terére 11.55-kor. Macedon szerben 1.5 ora a magyarnál 45 perc várakozás. Meg 1.20 perc vonat ut var rank. Orulhetsz megjavult az ido mert vas. es hetfon változoan felhős szeles idő volt 25 fokkal.
# 10869
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224401 Üzenet linkje2014-09-10 21:20:09 

Annyit írok még ami az Apollonos utasokat érinti és aki még nem volt Pargán. A busz érkezése után kiszállás. A Bakas apartmanosok berakták a csomagjaikat egy furgonba és az idegen vezető gyalog kísérte el a csoportot. A többiek a furgon vissza térésse után szintén berakták a csomagokat és egy kisbusz szállította őket a célhoz. A haza téréskor 8 órakor kell a szobákat elhagyni és várni a buszokat amik vissza visznek a megálloba. Leszállnak az újak és felszállnak a buszra a haza indulok. Ilyenkor az üres helyeket kell elfoglalni. Indulás után elmondta a sofőr hol lesz a helyünk haza felé. A busz elvitt Lefkadára és kirakott minket a központba. 1,5 órát töltöttünk Lefkada-Nidri városába. Nekem nagyon tetszett a tengerpart a panoráma és a központ is. Az idegenvezető tanácsára /amire ki volt téve Apollon partner/ beültünk gyroszozni. Csibe és malac közül is lehetett választani. Itt is mint Pargán a gyros 2.50 Euro. A busz a megszabott helyről indult 14 órakor helyi idő szerint és érkeztünk délbe a Hősök terére. A busz Lefkada után már a határ felé indult el. Tehát Pargára már nem tért vissza.
Haza tértem. Összeségébe az első hét álom idő volt felhő mentes 32-35 fokkal. A Bakas az Apollonos Pargai szállások terén a legjobb választás volt. Közel a két strand, központ. De a városi stranddal nem voltam maximálisan megelégedve. 5-6 méter széles sáv volt süni mentes befelé. Utánna nagy kövek tele sünikkel. Még a Rina is bejebb és messzebb van a strandoktol de az is a városba.
A második hét nagyon zűrzavaros időjárás. Volt felhőszakadás/ok/, zivatar, zápor, perzselő meleg, hideg szél fujás. De még a legrosszabb keddi napon is tudtam strandolni hol kevesett, hol többet. A Vasso nagyon közel a Valtos strandjához. Nagyon felszerelt apartman. Szinte már luxus szinten. A strand és a víz talaj is nagyon apro kavicsos vagy homokos. De a központba 3 módon lehet eljutni. Vizi taxi, taxi vagy gyalog. Maga a hegy kényelmesen 30 perc alatt teljesíthető. A Valtoson semmi élet. 2 élelmiszer ami nagyon drága és pár báron kívül semmi nem volt ott. Talán ugy írhatnám le ha a Valtos vagy Lichnos beach strandja lenne a központba maximálisan meg lennék elégedve Pargával. De attől függetlenül Parga panorámája lélegzet elállító nappal és este is bármelyik dombocskárol tekintve. 2 hetet töltöttem itt. Következő uticél Tolo 2 hét mulva.

# 10870
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224402 Üzenet linkje2014-09-10 22:04:12  Válasz a #224401. hsz-ra Előzmény #224401

Szia Unic!
Köszi ezeket a részletes beszámolókat innen-onnan, mintha folyamatosan nyaralnánk általad. Örülök, hogy Neked is tetszett Parga, azt hiszem, nehezen felejthető város.
A toloi utadért nem kicsit irigyellek, pár napja még ott voltunk, és szuper volt.
Üdv/Molli

# 10871
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224403 Üzenet linkje2014-09-10 22:41:17 

1 hónappal ezelőtt Nea Plagiából jöttem haza. Toloba tavaly voltam. Most elsősorba a nyarat szeretném "kihasználni" az utolsó csoportba.
# 10872
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tecus65
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224464 Üzenet linkje2014-09-12 22:43:48  Válasz a #224312. hsz-ra Előzmény #224312

Szia A Bakasban a Smartban szomszédok voltunk,tényleg Parga legjobb apartmanja,csodásan éreztük magunkat,jó kis csapat volt.Máris visszavágyódik az ember,mindenkinek csak ajánlani tudom,a tulaj tényleg kedves és segítőkész. Aki most menne,jó időt és nyaralást!
# 10873
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224475 Üzenet linkje2014-09-13 12:12:03 

Végre jó a gépünk, és én is tudok jelentkezni.

Szeptember 3-án hagytuk el Pargát, A viharos éjszaka után. AZ utolsó éjszakánkat Thessalonikiben töltöttük. Azóta is rá-rá néztem a műholdra, úgyhogy azt mondhatom, hogy nekünk szerencsénk volt az időjárással, csak a szokásos 1 esőnapunk volt. icon_smile.gif (hosszú évek tapasztalata, hogy minden nyaralásunk alatt van 1 esőnap) icon_smile.gif

Kicsit sajnáltuk, hogy akik a következő hétre jöttek, és csak 1 hetet - 10 napot, azoknak nem éppen a legjobb volt az időjárás.

Majd megírom a tapasztalataimat is különös tekintettel a 4 évvel ezelőtti tapasztaltakra.

Bár többet nem szándékozunk ott nyaralni, de soha nem mondjuk, hogy soha. icon_smile.gif

# 10874
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224487 Üzenet linkje2014-09-13 22:32:04 

Szia Tecus. A második hét mint írtam kalandos volt idő járásilag az első hét nem is hasonlított hozzá. Valoba a Valtos gyönyörű nappal. De éjszaka semmi élet. Szinte embert se lehetett látni az utcákon esténként. Az esti élet miatt vissza sírtuk a Bakast meg a központ miatt. De a tengerpart a Valtoson valoba olyan szép ahogy említve volt.
# 10875
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224553 Üzenet linkje2014-09-17 09:03:03 

Hahóóó... nagyon lapos lett ez a topic... aki kint van, meséljen már, milyen az idő? És a víz? Mennek a hajók a fakultatív programokon? Nemsokára mi is indulunk, nagyon parázok, hogy megfagyunk icon_sad.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 724 725 726 ... 745 746 747   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu