Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1336
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224544 Üzenet linkje2014-09-16 18:06:06  Válasz a #224538. hsz-ra

Kónyu, nekünk anno Lefkosban volt a szállásunk, ahonnan busszal kicsit bonyolultabb volt, ráadásul akkor még sok infot nem is találtam róla, egy-két fecske hozta a híreket, hogy nem leszünk elzárva. icon_smile.gif

Főbb progikat senkinek nem mondok, mert ízlés kérdése, annyit csináltam volna utólag másként, hogy egyik nap az olymposi busszal elmentem volna pl. a mesochoris leágazásig. Akkor-ott nem gondoltam arra, hogy ne csak a főbb pontokra/megállókra figyeljek.
(Az meg "bejött", hogy a számunkra legfontosabb látnivalókat előrevéve haladjunk minden bakira felkészülve, így simán ment a hajózás és Olympos is.)

# 1337
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224546 Üzenet linkje2014-09-16 19:58:57  Válasz a #224544. hsz-ra Előzmény #224544

Köszi Pontikos, egyelőre még nem tudom részemmé tenni a szigetet és látnivalóit, ahhoz még túl messze van a jövő szeptember, de ahogy vége az évnek, és az idei pihiken túl vagyunk, napról-napra válik majd a véremmé minden karpathosi infó icon_smile.gif
Addig meg szemezgetek, kérdezgetek, olvasgatok. És minden hasznos infót copyzok a Karpathos-doksimba icon_biggrin.gif

# 1338
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224551 Üzenet linkje2014-09-17 08:28:25  Válasz a #224538. hsz-ra Előzmény #224538

Szia Kónyu!

Én is mindig kigyűjtöm utazások előtt külön doksiba a hasznos információkat innen a fórumról, jövő héten indulok Karpathosra, azt hiszem sikerült felkészülnöm a szigetből. icon_smile.gif
Köszönet mindenkinek, akik leírták a tapasztalataikat!

# 1339
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Henry
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224554 Üzenet linkje2014-09-17 11:03:01  Válasz a #224543. hsz-ra Előzmény #224543

Pontikos, ismételten csak megköszönni tudom a segítséget. Megerősített abban, hogy lehet ugyan előre tervezgetni, de minden Pigádián a kikötőben és a buszvégállomáson dől majd el. Amúgy elképesztő, hogy a neten sehol nincs aktuális, azaz 2014 szeptemberére érvényes buszmenetrend Karpathosz szigetére vonatkozóan ( ha lenne akkor is a buszvezető döntésétől függ, hogy hajlandó-e egyáltalán elindulni ) de hát tudjuk, hogy Görögországot és a görög embereket nem ezért szeretjük. Megfelelő tartalékidő képzésével remélem megvalósulnak az elképzeléseink. Még egyszer köszönöm!
# 1340
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224558 Üzenet linkje2014-09-17 14:18:57 

Lefkosban az Albatros studióval kapcsolatosan van esetleg valakinek friss tapasztalata?
# 1341
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224559 Üzenet linkje2014-09-17 15:46:54  Válasz a #224554. hsz-ra Előzmény #224554

Szívesen.
A korábban már linkelt buszos weblapon megtalálható a menetrend, bár átalakítások miatt most csak akkor tudod elérni, ha kérsz hozzáférést. (Egyébként még a főszezoni menetrend van érvényben, persze napról napra változhat már, de ha azt lementetted, amikor elolvastál minden infot a szigetről, akkor arra alapozhatsz. Anno én egy 5 éves menetrendből indultam ki, és csak pozitív meglepetések értek. icon_smile.gif )
(Azt meg azért ne gondoljuk, hogy a sofőr döntése, hogy elindul, vagy sem... icon_rolleyes.gif ) [/img]

# 1342
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pelikan
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224594 Üzenet linkje2014-09-19 20:49:13 

Sziasztok,

jövő héten utazunk Pigadiaba és az Iliada apartmanban fogunk megszállni. Érdeklődnék azoktól, akik már jártak ott, hogy törölköző és hajszárító van-e az apartmanba. Előre is köszönöm a választ! icon_smile.gif

# 1343
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hofelho
Aktív fórumos
Aktív fórumos
162 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224688 Üzenet linkje2014-09-26 14:41:00 

Sziasztok!

Mi 18-án jöttünk haza, csatlakozom azokhoz, akik beleszerettek a szigetbe:) Egy varázslat:)

Nem találtam a Kalimera apartmanról(Apollón Travel) véleményt, leírom az enyémet, hátha megy oda valaki jövőre. Azért azt megjegyezném, nekem nem sok elvárásom van egy szállástól, legyen ágy, zuhany,rezsó,víz, wc, és nem baj ha van erkély a tengerre nézve:)
Pigadia kikötőjétől északra van, a parti út választja el a tengertől-strandtól .A központ 10 perc séta lassú, nézelődős tempóban. A parton lehet bérelni napernyőt( nem tudom mennyi, sosem bérlünk), de van hely törölközőnek is. Van homokos, apró köves , köves rész is. Az apartman jó elhelyezésű,minden szoba a tengerre néz, igaz alsó szintről nem látni csak egy kis részt, mert van egy jó nagy bokor a járda mellett,ami pont pont kitakarja. Az alsó szint erkélyei nagyok(egybeépített), az emeletiek közül a középső(5-ös szoba) nagy, a másik kettő kicsike. Épp elfér a két szék az asztallal. A 4-es szobában laktunk első héten, az 5-ös szoba erkélyére azonnal szemet vetettünk, és rohantunk leboltolni az átköltözést, ha a szomszédaink egy hetesek-azok voltak, költöztünk:)
A konyha a megszokott önellátó: 2 rezsó lap,mosogatóval, kevés szekrényke,hűtő. Ami hiányzott a merőkanál és kenyérvágó kés, de megoldottuk. Egyik szobában sincs, ez hamar kiderült, mindenki átkopogott a szomszédokhoz, hátha van:)
A szoba tágas(szerintem), világos, az erkélyajtók nagyok és üvegezettek .
Sűrűn takarítanak, két törölköző/fő, és van hajszárító. A szekrény pont elég,amennyiben az ember nem viszi a teljes nyári ruhatáráticon_smile.gif
Ingyenes a Wifi, ha a kód nincs a tükör mögé tűzve, akkor a szomszédba érdemes bekopogtatni, elvileg minden szobában van, csak gondolom elszóródik menet közben:)
Seprű-lapát-felmosó lent van a lépcső mellett jobbra,hátul. Itt a kerti slagot is lehet használni homok lemosásra. A lépcső oldalán is van egy kis csap, alatta egy kaspó, ugyanerre a célra.
A házi néni végtelenül kedves és segítőkész, bár többen voltak akik zordnak minősítették. Hát, nem mosolygós az arca az igaz, de tényleg kedves. Én jókat beszélgettem vele, és repült segíteni, bármiért is nyitottam ki a szám. Még karpathoszi baklavát is hozott fel nekem egy nap icon_smile.gif Viszont úgy kell rá vadászni, nem sűrűn bukkan fel, bár ott lakik a szuterén részben.

Egy jó tanács, ha valaki lent lakik: ruhát éjjelre a szárítón nem célszerű hagyni. A kóbor macskák, akik az említett nagy bokorban laknak, felmennek az erkélyre, és tépik rendesen a ruhát, van hogy le is szedik a kötélről. Korán kelő vagyok, párszor zavartam el őket hajnalban, innen tudom mit össze hancúroznak icon_smile.gif Az emeleti erkélyekre csak a szobán át tudnak bejutni.

Kellemes tervezgetést mindenkinek icon_smile.gif

# 1344
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224710 Üzenet linkje2014-09-27 15:55:51  Válasz a #224688. hsz-ra Előzmény #224688

Emelem kalapom a részletes leírásod előtt, biztos, hogy sokan fognak örülni neki.
Merre jártatok a szigeten? Így, hogy utószezon, nektek (is) voltak fennakadások a kirándulások során (ha nem autóztatok)? Nem induló hajó, busz, ilyesmire gondolok.

# 1345
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hofelho
Aktív fórumos
Aktív fórumos
162 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224718 Üzenet linkje2014-09-27 18:16:42 

Óh, köszönöm a dícsérő szavaidat icon_redface.gif

Semmi fennakadásunk nem volt. Körbeautóztuk a strandokat, a nagyobb településeket , pár kisebbet. A térkép által jelölt aszfaltos út volt a kiinduló, és úgy szoktuk hogy: nézd, az ott balra egy kis templom a távolban? nézzük már meg, de édes településnek tűnik,menjünk el arra...és index ki, balra/jobbra áticon_smile.gif Majd vissza és tovább a fő csapáson át. Mivel szervezett úton voltunk, meghallgattuk az eligazítást, megjegyeztük az elhangzott neveket, megnéztük őket persze.
Két hajó utat fizettünk be, mindet az irodánál, a Blue bay-t és Sariat.
Blue bay a szokásos egy helyen kikötős, parton evős, a másik két megálló nyílt vizi volt. Mi a nyílt vizi fürdőzés miatt választottuk, mert én imádok ugrálni a hajórólicon_smile.gif Az Amore III-al voltunk, Jannis kapitány és felesége Larissa végtelenül kedves és jó kedélyű. Bár volt egy kis nézet eltérés köztük, feleséget nógatta kapitány úr, adja gyorsabban az italt, mire feleség kiosztotta nagyon hadarva, hogy egész nap dolgozik reggel óta, megállás nélkül, hagyja békén,mindjárt adja. De ezt persze olyan mosollyal, hogy bármelyik világbékét integető szépségkirálynő megirigyelné icon_smile.gif
Ha jól emlékszem, a kikötőben fizetve 7 euroval olcsóbb az út,mint az irodánál.
A másik út, Saria. Saria gyönyörű. Azok a sziklák...ooohhhh. Na ott a szervezés hagyott kívánni valót maga után. Apollónnál/Panorama kint fizettük be, id.vez nem jön erre, de mondta lesz angol és német id.vezetés. Ó, és kényelmes cipő, ez túra, gondoljuk meg. Mondtuk, hogy Samaria szurdok vidáman megvolt 2 éve, több kérdése nem volt. Egyébként nagyon kis kényelmes az út felfelé szerintem, hát nem tű sarkús sétaút, de túra bakancsosnak sem nevezném. A kikötőben több hajó állt , mind Sariára indult. Nem volt a jegyünkön a hajó neve, nem is lett említve,mi nem kérdeztük, mindent tudni szoktak. Elkaptuk a kék Panorama pólós hölgyet, adtuk a jegyet, ő pislogott: hol fizettük be? Mutattuk a papíron:Apollón- Ibusz-Dóri. Ó, Dóri! És melyik hajóval megyünk, tudjuk? Nem. Hát ő sem. Az jóóó...pár mp topogás után indítványoztam, talán hívja fel Dórit. Jah, tényleg, megpróbálja. Nem vette fel. Közben elkapott még 2 idegen vezetőt, egy sem tudta melyik hajóhoz tartozunk. Ekkor indítványoztam, hogy mivel nekem szimpi az AmoreIII, felszállok arra, és nekem amúgy meg mindegy ki visz el a szigetre. Na azt azért nem, tuti nem azzal megyünk. Akkor melyikkel is? Miután nem tudta megmondani megelégeltem, otthagytam, és megindultam egyik hajó felé, felszálltunk. A fedélzeten még egy ember megnézte a jegyünket, bólintott, és mi szaladtunk a hajó orrába. Már majdnem odaértünk,amikor egy újabb id.vez tűnt fel, kérte a jegyünket. Mély megkönnyebbüléssel nyugtázta: ó, megvagytok végre, titeket kereslek! Hát kérem, mi eddig is itt voltunk. Egy szó nem hangzott el semmilyen nyelven a hangos bemondóban. Kiszálláskor Sarián én menetem oda megkérdezni,mikor indulunk vissza, mert ezt sem közölték. Induláskor senki nem csekkolta ki van vagy nincs a hajón. Mi voltunk ketten csak magyarok. De attól még valaki csak felelt értünk, gondolom én... Az elindulás későbbre sikeredett, mert a legénység remekül elszórakoztatta magát a vízben, bravúros ugrásokkal, sziklára kimászással,onnan ugrálással. Egyszer valaki kikiáltott a vízből, hogy mennyi az idő, de választ nem kapván, tovább ugráltak. Ezt én nem bántam, sőt kifejezetten jól szórakoztam, olyan helyesek voltak:)
Ez a hajó út nagyon szeles volt. Az 5cm hosszú hajam gubancos lett.Én konkrétan nem vettem le a hátiszákom, hogy ne legyen a nyakamban minden ruhám, és alig vagyok 50kg, kellett egy kis plusz súly, el ne fújjon a szél icon_smile.gif
Kasszoszra nem jutottunk el, későn kezdtünk el gondolkodni rajta, és csak egy héten egyszer mentek hajók, nekünk akkora már volt programunk.
KTEL-el az idén nem utaztunk, de akikkel megismerkedtünk,mind dícsérték, milyen pontosak a járatok, és korrektek a sofőrök, figyelmeztetve őket,hol állnak majd meg visszafelé, és mikor.
Autót a Budgetnél béreltünk . 35 E/nap biztosítással, második sofőrrel. Kétszer egy napot, most így alakult, nem egymás utáni napokon autóztunk. Második alkalommal mikor mentünk, már 49 E/nap volt, mert mint kiderült elsőre a főnökkel futottunk össze,aki annyira örült, hogy beszélünk görögül, ideadta az autót alapáron biztosítással, második sofőrrel, csak nem számolta fel az árát. De az alkalmazott ezt nem tehette meg, 10 E a biztosítás, 4 E a második sofőr. Szóval, aki egy kicsit is tud görögül, csak bátran:) Egyébként mi is csak kicsit tudunk,alapfok sem ,de mindenki oda volt tőle.
Az autó bérlés drága szerintem. 50-60 Euro, változó, hogy hol van benne a biztosítás, hol nincs, hol van km limit, hol nincs. Ennyiért nem vettünk volna ki, így elmentünk a város egyik végébe, és az összeset végig jártuk. Naná, hogy a Budget a másik vége, de megérte:)

Amit hallottam kirándulás fennakadást, az Aeolusos volt. A fakultatív program napja előtt hívta őket a hölgy, hogy bocs, nem lesz kirándulás,mert pont holnap száll le egy gép, és mennie kell eléjük... Én nem nagyon értem az egészet, a gépek nem szoktak csak úgy leszállni meglepetés szerűen, hogy ne tudjon róla, főleg így hogy lement egy szezon szinte... hogy a befizetéssel mi lett,azt már nem tudom.

Szóval tkp. semmi gondunk nem volt:) A sariai út szervezetlensége nem az én gondom volt, elvittek, megmásztam,visszavittek. Semmi más nem számíticon_smile.gif Szóltam Dórinak, azért kapják össze magukat a Panorámások, nem biztos, hogy mindenki úgy áll hozzá,mint mi egy ilyen szituációhoz, bármilyen szép is a sziget.

# 1346
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#224726 Üzenet linkje2014-09-27 21:41:07  Válasz a #224718. hsz-ra Előzmény #224718

hofelho, őszintén mondom, Isten hozott a fórumon! Felüdítő olvasni, ahogy írsz - és ahogy utaztok/nyaraltok. icon_smile.gif

Saria - hallottam, hogy valahogy a (magyar) irodák nem preferálják, örülök, hogy ti elmentetek, nekem is tetszett. A túra valóban nem olyan durva. Ha még visszamentek majd valamikor netán, érdemes a többi ösvényen is kalandozni (ha most esetleg "csak" a fenti templomnál jártatok). Van tengeri barlang is, beúszós/mászós, csak az önállóan nem kivitelezhető, mert helyismeret nélkül könnyen mellélép/beszorul az ember.

Azért a szervezés... icon_rolleyes.gif Szerintem az a minimum lenne, hogy az id.vez. legalább a hajóindulásra oda menjen, ha már a jutalékát becsöngeti a zsebébe. (Amúgy meg önállóak vagytok, tudtok nyelvet, miért fizettetek be pont nála???) De szép történet az aeolusos is ... róluk már írtak itt korábban hasonló jókat, úgy fest, az ő id.vezetőjük sem ér rá soha. icon_biggrin.gif

# 1347
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hofelho
Aktív fórumos
Aktív fórumos
162 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224729 Üzenet linkje2014-09-28 07:52:20 

Pontikos, köszönöm.

Az a barlang jól hangzik. Víz alatt,felett, csak barlang legyen:) Ezt elraktározom, hátha visszamegyünk,sosem tudni . Nem vagyunk visszatérő típusok-kivéve 2 múlva, akkor vissza Thírára,mert ott voltunk nászúton, és a 10. évfordulót ott szeretnénk tölteni-, minden évben új sziget. No és Thíra a szívem otthona, csak a galád testem nem ott született meg:) De Karpathos volt az első,amire a férjem azt mondta a második héten: költözzünk ide, Thassos (szívszerelme)nincs túl messze, áthajózhatunk bármikor. Még az is lehet hogy rávesz egy visszatérésre, őszintén szólva miattam megyünk minden évben máshová, mert valami hajt, hogy ne u.oda:)

Az irodás befizetés talán kényelem. Vagy lustaság icon_smile.gif Általában első nap körbejárjuk a görögöket, megnézzük hová mennyiért mennek, és döntünk, hol fizetünk be. Itt most nem volt nagy ár eltérés, de volt már ahol 20 E volt ami a zsebünkben maradt, plusz poén az volt, hogy az iroda is arra a hajóra szállt fel,abban az időben,mint mi, kérdezték is a többiek, honnan kerültünk elő.

Én még rossz szájízzel nem jöttem haza egyik szigetről sem. A drága jó Bella Tours vendégei voltunk csődbe menésük évében, na ott, ha lett volna hol, vertem volna az asztalt, meg a fogyasztó védelmet miután haza jöttem. De lejelentették a csődöt, és mi voltunk az utolsók akiket haza hoztak. Akkor is csak azért adtam volna hangot inkorrektségüknek, hogy mást ne verjenek át a szállással. Ott nem álltunk neki hisztizni, az csak a nyaralásunkra vetett volna árnyékot, meg az időnket vitte volna, és nem azért mentünk:) Így onnan is szép emlékekkel tértünk haza, és kihasználtunk minden percet icon_smile.gif

# 1348
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224732 Üzenet linkje2014-09-28 08:42:33  Válasz a #224729. hsz-ra Előzmény #224729

karpathostól thassos nincs túl messze? áthajózhattok bármikor? félek ez messze nincs így, még jó, h nem költöztetek oda. icon_biggrin.gif
# 1349
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hofelho
Aktív fórumos
Aktív fórumos
162 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224734 Üzenet linkje2014-09-28 09:16:34 

Hát,minden csak viszonyítás kérdése icon_lol.gif Csak adná az ég, hogy kiköltözzünk és legyen saját kalózhajónk, megyek én Thassosra közel van vagy sem, szavam nem lesz:)
# 1350
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#224735 Üzenet linkje2014-09-28 09:39:45  Válasz a #224734. hsz-ra Előzmény #224734

Persze, minden relatív, jogos, csak Karpathostól nehéz távolabb lévő és nehezebben megközelíthető szigetet mondani Thassosnál, ezért lepődtem meg icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 89 90 91 ... 161 162 163   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu