Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 15376
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tenkjuh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225269 Üzenet linkje2014-11-20 12:13:32 

icon_smile.gif ennyi pénzért meg jó lesz az közben néztem ilyen árban nea plagia lenne még de maradunk sartinál! Arról valahogy többet hallottam és baráti társaságból aki már volt Sartin is ajánlotta !

@Valika ti mikor mentek?

# 15377
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Valika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225271 Üzenet linkje2014-11-20 12:23:27 

Tenkjuh május 22 . Most egyedül megyek mert ajándékba kaptam a nyugdíjba vonulásomra a családtól.
De egy vidám természetű és fiatalos gondolkodású ember vagyok. Vagyis szeretem az életvidám embereket.

# 15378
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225273 Üzenet linkje2014-11-20 13:30:54 

Valika szívemből szóltál! Mi mindig úgy indulunk neki minden kirándulásnak, hogy juszt is jól fogjuk érezni magunkat, és nem engedjük, hogy bármi és bárki elrontsa a pihenésünket. Kint próbáljuk kikapcsolni az itthoni gondokat, és megpróbálunk csak is a nyaralásra koncentrálni. És valljuk be őszintén, apróbb kellemetlenségek szinte azért mindig vannak, de teljesen igazad van, ez bizony hozzáállás kérdése, hogy miként dolgozza föl ezt az ember. Mint ahogyan az is, hogy mennyire tudja elengedni magát a nyaralása alatt. Mert sajnos rengeteg olyan ember van nyaranta kint, aki nem tud lazulni, képtelen a pihenésre. Hiába van ott a gyönyörű tengerparton, látszik rajta, hogy tiszta görcs az egész, és képtelen arra, hogy átadja magát az ottani hangulatnak, legalább csak arra az 1-2 hétre, amíg nyaral.
# 15379
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tenkjuh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225274 Üzenet linkje2014-11-20 13:59:53 

Pedig nincs is jobb mint elterülve hallgatni a tenger morajlását.... Mi szeptemberben megyünk mint eddig mindig. Házassági évforduló és szülinap egybekotve.... Jaj de messze van még
# 15380
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225275 Üzenet linkje2014-11-20 15:05:36  Válasz a #225269. hsz-ra Előzmény #225269

Helló Tenkjuh!
Örülök, hogy nem vettem el teljesen a kedved, mert hidd el nem ez volt a szándékom. De úgy voltam vele, inkább jobb, ha tudod, mire számíthatsz, mintha majd kint vágna fejbe a dolog. Abbéli félelmedtől, hogy majd belátnak hozzátok, attól nem kell tartanotok ennél a háznál. Egyébként maximálisan igazad van, ha nem főszezonba megy az ember nyaralni, akkor tiszta röhej, de egy hosszú hétvégés belföldi wellness program árából simán el lehet utazni görög földre.

Tenkjuh nekünk Plagia még „szűz” terep, de jártak idén ismerőseink ott, akik előtte már többször nyaraltak Sartin is, és utólag nagyon bánták, hogy Plagiát választották, de ki akarták próbálni ezt az új helyet is. Mivel magyar iroda oda idén először vitt utasokat, így az volt a baj, hogy nem túl sok infót találtak utazás előtt róla, így próba szerencse alapon mentek. Szerintük annak való, aki a nagyon-nagyon nyugodt nyaralást kedveli, szerintük nem véletlenül volt tele annyi idős emberrel.
Viszont azon „régi” Sartis utazóknak üzenem, ha véletlenül Plagiára mennek az idén, akkor lehet ismerős arccal fognak ott találkozni. Éva vagy sokan Myrtillnek ismerik, anno hosszú évekig Sartin volt idegenvezető, idén nyáron Plagián dolgozott. Ő egy nagyon kedves, igazán segítőkész, nagyon felkészült emberke, a kisujjában van ez az egész szakma. Vele egészen biztosan jól járnak az ott nyaraló turisták.

Idén nem sétáltunk el közvetlen az Apostolos ház előtt, így nem láttam mi van kirakva, de most az előbb néztem a neten, hogy benne van megint az Astrások kínálatába, így a 4 ágyasok, amik fölöttetek lesznek abba bizony szerb turisták lesznek.
Mi idén a Dimisbe laktunk, és az alattunk lévő szinten 3 szerb család volt, akik mind egytől egyig nagyon kedves, rendes emberek voltak. Közülük 2 vegyes pár volt, így jól beszéltek magyarul, szóval sokat beszélgettünk velük. Én egyébként sem szeretek általánosítani, biztos köztük is van sok furcsa stílusú ember, de szerintem némely magyar embernek sem kell egy kis bunkóságért a szomszédba mennie. Szerintem többünknek, akik sűrűn utazunk, biztosan volt már néhány rossz emléke randalírozó hazánkfiai miatt is. Azt meg pláne nem gondolnám, hogy nemzetfüggő lenne, hogy melyik milyen hangos.

Mivel Apollonnal utaztok majd, így kint a Sithon Travelhoz fogtok tartozni, ha valami gondotok lesz, akkor hozzájuk kell majd fordulnotok. Ha maradnak a tavalyi idegenvezetők, akkor nagy valószínűséggel Beához fog tartozni ez a ház, illetve az a környék. A Sithon egyébként egy sok-sok éve működő korrekt, jó iroda.
Most fakultatívra utazhattok velük is (mi az ő programjaikat ismerjük), illetve tulajdonképpen bármelyik másik kinti utazási irodával is. A Sithonosoknak van kint 2 irodája is most már, de van egy irodája a Grandnak is pár éve, illetve található még egy utazási iroda a Taousanis Tours a főtéren.
Bármelyikkel is mentek majd, egy biztos, itthon nem szabad fakultatív programot befizetni, ezeket kint érdemes intézni. Ott látva a több iroda kínálatát, és árait, könnyebb választani. Teljesen igazad van, hiszen senki nem ellensége saját pénztárcájának. Főleg, ha egy többtagú család utazik, akkor még azok a nem túl nagynak tűnő árkülönbségek is jól jöhetnek, hiszen az a pénz másra lesz kint elköltve. Ha kicsit visszamész a 978-as oldalra, akkor oda tettem föl idei Sithonos fakultatív árakat.

Persze, hogy el lehet jutni Sartiról T.Nikibe, én ajánlom is mindenkinek, aki nem csak arra vágyik a nyaralása alatt, hogy napi 8 órában a parton süttesse a hasát. Szerintem egy nagyon szép program lehet mindez. De teljesen egyetértek Gudlival, Sartiról én önmagam nem indulnék neki T.Nikinek tömegközlekedéssel. Anno mikor N.Poriban nyaraltunk, akkor a szomszédaink nekünk is maguk vonatoztak oda el, és egy csodálatos napot töltöttek ott el. Sartinál viszont nincs vonat és a helyi járatos busz az egy kicsit kiszámíthatatlan dolog. Persze bemegy Sartira, de olyan is van, hogy a kiírt időpontnál bizony teljesen eltérő időben jelenik meg. De például nagyon jó ötlet az, amit Gudli írt, mert a marmarasi piacra simán át tudtok vele menni.

Idén a Sithonosoknak például 25 euróba került a T.Nikis programjuk, ami szerintem nem egy rossz ár. Ez a program 8-18 óráig tart. Bő 2-2 óra oda-vissza az út. Idegenvezető segítségével megnézheted a várat, a városfalat, a Fehértornyot (belül mindig van kiállítás), a Galerius diadalívet, a St. Dimitrios bazilikát. Illetve van egy pár órás szabadprogram is, ahol mindenki arra megy amerre akar. Érdemes még mindenképpen megnézni például a Rotundát, a régi agórákat, vagy elmenni a török piacra. Illetve az a jó, hogy ezen a környéken több szép templom található, és az idő függvényében még ezekből is lehet, hogy belefér pár. Ha valaki elsőre jár ott, akkor ennyi hirtelenjében meg is teszi neki. Viszont, ha járt már valaki ott előtte, akkor az a jó, hogy még az előbb felsoroltakon kívül is rengeteg szép, és érdekes látnivalóval rendelkezik a város, érdemes belemerülni ezekbe is egy kicsit (mondjuk például múzeumlátogatással összekötni a dolgot, stb).

# 15381
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tenkjuh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225276 Üzenet linkje2014-11-20 16:37:58 

Andi !

Köszi tényleg hasznos dolgokat írsz / írtok !
Mindjárt végig is nézem a 978 oldalt . Így ezzel is tudunk számolni jövőre .

# 15382
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225280 Üzenet linkje2014-11-20 17:35:17 

Tenkjuh nagyon szívesen segítettem. Ha van egy kis időtök érdemes visszaolvasgatni kicsit, sokan, sok hasznos dolgot írtunk az idén is ide a fórumra. És, ha lesz még majd kérdésed, nyugodtan tedd fel, sok segítőkész emberke van itt a Sartis fórumon, biztosan tudja majd rá valamelyikünk a választ.
Egyébként, ha érdekelnek idei Sartis árak, akkor elég sokat feltettem a 979-es oldalra. Persze ez csak egy körülbelüli tájékozódásra jó. Idén is volt pár ár, amin a boltokban kicsit meglepődtünk, de úgy gondolom, ennek ellenére, a 2013-as árakhoz képest, olyan őrült nagy áremelések nem igazán voltak jellemzőek. No persze tudom ez is azon múlik, ki mit vásárol odakint a boltokban.

# 15383
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tenkjuh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225282 Üzenet linkje2014-11-20 17:53:55 

Andi

Köszi. Valóban hasznos visszaolvasni.
Az árakkal valóban jó tájékozódni. Mert pl paralian nekem kicsit olcsóbb nap tűntek az árak 2013ban mint idén stavros. Jobb felkészülten érkezni.

# 15384
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vadevezõs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
373 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225289 Üzenet linkje2014-11-20 23:34:24 

Szia! Nem kérik el,évek óta nyaralok Sartin az Apollonnal az említett apartmanban.Soha nem kérnek semmit,viszont szúró próba szerűen leltároznak.Ne görcsölj ezen,nem fogják elkérni,sőt ha szimpi vagy ingyen megsúgják a kódot amivel netezhetsz.
# 15385
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emermope
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225315 Üzenet linkje2014-11-21 21:57:49 

Sziasztok!
Valaki tudna nekem mondani információt az Anna apartmanról? Ide foglaltam szállást, de nem nagyon találok rá véleményt.
Köszi!

# 15386
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225317 Üzenet linkje2014-11-22 06:46:30 

Helló Emermope!
2 Anna ház is van Sartin, ráadásul nagyon közel egymáshoz (1 kis utcányira). Gondolom az Apollonosok házára vagy kíváncsi, mert az ő útjaikat lehet már pár napja foglalni.

Az Apollonosok Annája egy 2 részből álló épületegyüttes. A főépület alsó szintjén, ami közvetlenül az utca mellett van, van egy 3 ágyas stúdió, illetve egy 4 ágyas apartman. A hozzáépített hátsó részen 2-3 ágyas stúdiók vannak.
Ha valaki kocsival megy ide, akkor vagy közvetlenül a ház előtt tud parkolni, vagy egy pár méterrel odébb a Papus ház mellett van egy nagyobb üres placc, oda szoktak autókat lerakni.
Sarti úgymond középső területén (nagy parkoló és a focipálya közötti részen) található ez a ház, szokták ezt a részt Sarti Village néven is emlegetni a prospektusok.

A tengerpart kb. 60 m oda, így kortól és persze tempótól függően 1-2 perc alatt le lehet érni, annyira közel van. Az apartmanhoz nagyon közel van még Sarti legjobb péksége, az Artohora, illetve pusztán pár lépésre ott van még a háztól a Maria market is. Ami azért is jó, mert nem kell messziről cipelni az összecsomagolt 6-os ásványvizeket. Vagy, ha valaki néha főzni akar, akkor az alap zöldségfélék (burgonya, hagyma, uborka, paradicsom, paprika) és pár gyümölcs (szőlő, dinnye, stb.) itt is beszerezhetők. Persze itt is van egy minimális mennyiségű tejtermék, csomagolt felvágottak, konzervfélék, piák, üdítők – de óriási nagy választékra ne számítsatok. Viszont az esti nagyobb csavargós séták alatt meg az ófaluban beszerezhető minden egyéb, amire szüksége lehet odakint az embernek.

Mivel nem az ófaluban van az Anna, így jóval csendesebb annál. Persze mint szinte mindenütt, robogózó fiatalok időnként itt is megfordulnak, de azért olyan őrült nagy tömegek nem mennek el esténként közvetlenül a ház előtt, tehát viszonylag nyugis helyen van (főleg, ha hátul lakik majd valaki).
De az a jó ebben a házban, hogy egy rövidke sétával esténként könnyen elérhető a központ nyüzsgőbb forgataga, illetve, ha nagyon sekély vízre vágytok, akkor szintén egy kis sétával át tudtok gyalogolni Sarti Beachre is.
Ha gyalogosan el akartok jutni Sarti Beach egész végére (a sziklák közelébe), akkor az kicsit odébb van, persze attól függ mennyire vagytok felpakolva cucokkal, no és perszer, hogy mennyire bírjátok tűző napon a gyaloglást. Ott fantasztikusan puha homok van (ami sokkal jobban tapad), nagyon-nagyon sekély a víz (ezáltal kicsit melegebb), és egész hosszasan be lehet gyalogolni úgy, hogy még a térdig alig ér a víz. nem véletlenül szeretik ezt a részt olyan sokan, tényleg nagyon klassz, érdemes legalább egyszer elmenni oda (utána meg majd úgy is visszavágytok).
De, ha valaki nem bérel robogót, és gyalogosan nem akar olyan messzire elmenni a nagy melegbe, akkor nem árt tudni, hogy tulajdonképpen a foci pálya mellett, a kis homokdűnéktől kezdve már folyamatosan egyre-egyre sekélyebb a víz, ahogy haladunk fölfele, tehát nem muszáj felgyalogolni egészen a végéig. Bár tény, hogy szerintem ott a legjobb.

Az Annába több alkalommal is laktunk már, mi nagyon szerettük mindig ezt a házat, mert nagyon jó helyen van, úgymond az aranyközépúton. Nagyon aranyosak a tulajdonosok is! És bár nem egy luxus házról van szó, de minden alkalommal tiszta, rendezett volt a belseje, látszik, hogy odafigyelnek rá a tulajdonosok.
Nekünk ezen a téren nincsenek nagy igényeink, legyen egy kényelmes ágy és úgy vagyunk vele ne legyenek lógó zsinorok, no meg penészes falak a fürdőbe, de az, hogy most milyen a szobába található design az teljesen mindegy nekünk, hiszen a nap nagy részét úgy is házon kívül töltjük, szinte csak aludni járunk haza. Illetve talán még egy dolog van, amit mindig megnézünk, hogy jó, ha nagyobb terasza van a háznak, mert szeretünk az esti ófalus kóborlás után még a teraszon trécselni egy kicsit.

Mi az Annába eddig mindig csak a főépületbe laktunk, 1-szer a 4 ágyasba, és többször a 3 ágyasba.
Itt a 4 ágyas apartmanba 2 külön álló szoba található, az egyik ablaka oldalra a szomszédos ház kertjére néz, míg a kicsit nagyobb szoba végében pedig ott van a hatalmas terasz. Itt nagyon klassz a konyharész, ami teljesen külön van a 2 szobától, tulajdonképpen a szélén ott a 2 fal, csak ajtó nincs rajta. Itt talán illetve még a hátsó épület stúdióiba a fürdő-wc megoldás egy kicsit bénácska, egy keskeny lukba van az egész. És mivel pici a hely, így még rendes tustálca sincs, csak lejt a burkolat az elvezető luk fel. De ezt leszámítva nagyon szupi volt ez az apartman.
A főépületi 3 ágyasba többször is laktunk már. Ez egy kis kocka szoba egy francia és egy szimpla ággyal, a végében pedig ott a „konyharész”. Egyedül ebbe a stúdióba van egy viszonylag nagyobb kocka fürdőszoba. Itt valamikor a fürdőben kád volt, de hallottuk, hogy mióta ott jártunk történtek kisebb-nagyobb felújítások mindkét épületben, és száműzték a kádat (ami nem is baj). Azt imádtuk ebben a stúdióban, hogy ennek szintén nagy volt a terasza.
Mert talán egy dolog nem tetszik igazán a hátsó részben, az, hogy olyan kis béna teraszai vannak, szerintünk kicsit keskenyek. Kialakíthatták volna egy kicsit nagyobbra is. Viszont a hátsó részben talán az a jó, hogy nem süt oda végig a nap, így főszezonban nem hasonlít egy meleg katlanra.
Szóval szerintem összességében a hátsó rész kicsi teraszait, és a keskeny fürdőket leszámítva is nagyon jó választás az Apollonosok Anna apartmanja.

http://www.sarti.gr/hu/anna-house-sarti-halkidiki-6519.html

szia: Andi

# 15387
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emermope
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225320 Üzenet linkje2014-11-22 13:18:00 

Köszönöm a gyors és terjedelmes választ!
Most már megnyugodtam, hogy megfelelő lesz az Anna apartman. Anyuék és húgomék mennek oda 2 db 2 fős stúdióba, tehát akkor gondolom, hogy az a hátsó rész. Jó tudni, hogy nem süt oda végig a nap. A kicsi terasz akkor kb olyan lehet, mint az Iliaszban ahol 2 éve voltunk, ott ha leültünk négyen, akkor senki sem tudott bemenni az ajtón:)de oda déltől sütött a nap. Nem sokat van az ember a szálláson, az igaz, de azért csak reggel ott ücsörgünk a kávénkkal, meg este a séta után!
Mi a Stamatis-ba megyünk, csak már nem volt ott több hely, azért anyuéknak ide jutott. Kb 1 km-es séta, ha együtt akarunk lenni. De mi kisgyerekekkel megyünk és ott a strand ideális! Voltunk már a Stamatis-ban is, családosan ez vált be igazán!
Még egyszer köszi az információt!
Üdv: MÓnika

# 15388
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Callisto81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225350 Üzenet linkje2014-11-23 09:52:40 

Én a Panorama apartmant ajánlanám.Ó faluban van a templom mellett.Szuper jó szállás,aranyos háziakkal,és közel vannak az öblök icon_smile.gif
# 15389
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#225401 Üzenet linkje2014-11-25 22:30:18 

# 15390
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#225465 Üzenet linkje2014-11-29 18:41:21 

Nagyon ügyesek voltak a Grandosok is az idén, mert fölkerültek már az ő árlistáik is a honlapjukra.

http://www.grandtours.hu/gorogorszag/sarti-d3.html

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1025 1026 1027 ... 1105 1106 1107   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu