Mediterrán tombola
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 1321
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Greek2015
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235126 Üzenet linkje2015-08-28 19:07:14 

Sziasztok, köszi Lerana a leírást, mi is megtaláltuk a gyrosost icon_smile.gif
Mi augusztus 16-23-a között voltunk Krétán, szintén a Chryssana Apartmanházban. A mi turnusunkban is mindenki ledöbbent Sfakakin, kellett egy kis idő, amíg feldolgoztuk… icon_smile.gif Tavaly is tomboláztunk, akkor szeptemberben voltunk Korfun. Minden nagyon jó volt, csak nagyobb nyüzsgést szerettünk volna, ezért úgy döntöttünk, hogy idén korábban megyünk. Végülis a nyüzsgés megvolt, csak nem Sfakakin icon_smile.gif)
Nálunk az odaút volt kicsit döcögős, 1 óra késéssel indultunk, este 7-kor értünk a szállásra, 8 után jött Timi az idegenvezető (túl sok jót nem tudok írni róla, úgyhogy nem is teszem inkább icon_smile.gif, 9 körül lett vége a tájékoztatónak, úgyhogy nagyjából ennyi is volt a vasárnap. Hazafelé viszont negyed órával korábban érkeztünk, minden zökkenőmentes volt.
Az apartmanból amit mi még hiányoltunk az a seprű és a felmosó volt. Kedden volt először csak takarítás, törölköző csere pedig csak szerdán. A törölközők, ágyneműk elég szürkék voltak, foltosak és itt-ott lyuk is volt rajtuk. És a hajszárító icon_smile.gif azt mondták, hogy az előző turnusban tönkretették végül egész héten nem sikerült újat szerezniük vagy megjavíttatniuk. Persze segítőkész szomszédok mindig vannak, úgyhogy megoldottuk. Nálunk még a TV-vel volt gond – persze nem tévézni mentünk, de azért néha jó egy kis háttérzaj – mert nem volt kábel. Hétfőn kaptunk, de a szerelő csak kedden délutánra tudta megcsinálni, amikor is fél napot töltött a tetőn icon_smile.gif És már csak egy dolog a wifi, elég gyenge volt és tényleg csak a recepción lehetett elérni. Persze ezeket mind túl lehet élni és azért nem volt annyira szörnyű icon_smile.gif csak ha esetleg valakinek fontos, akkor ezzel számoljon.
Légkondit mi sem kértünk, bár egész héten szerencsére végig jó időnk volt, kibírtuk nélküle. Csak amikor mentünk busszal a reptérre akkor esett a napsütésben alig 5 percet az eső, de Timi mondta, hogy ilyenkor az istenek sírnak csak, hogy elhagyjuk a szigetet icon_smile.gif
Teknősöket mi sem láttuk a fészek környékén, viszont egyik este a medencében úszkált egy pici teki icon_smile.gif, akit végül visszavittünk a partra. Viszont rá negyed órára felbukkant még egy a medencében – hogy honnét vagy hogyan az rejtély maradt számunkra icon_smile.gif
Ahogy Lerana is írta tényleg lepusztult volt itt-ott a környék, de azért láttunk olyan épületeket, amelyekről úgy tűnt, hogy talán most építik. Kitudja, néhány év múlva talán még fel is lendülhet Sfakaki icon_smile.gif Bár azt mi is nagyon sajnáltuk, hogy az apartman előtti részen nem lehetett fürödni a tengerben.
Rethymno amúgy nagyon szép, kétszer is elbuszoztunk oda.
A Balos – Gramvouse fakultatív programon vettünk részt, de nem az Ibuszon keresztül. Ibusszal 68 euro lett volna /fő, egy helyi utazási irodán keresztül viszont 44 eurot fizettünk fejenként. Azért nagy különbség, és ez jellemző volt az összes programra, hogy ha nem az Ibuszon keresztül megyünk akkor sokkal olcsóbb. Rethymnoban az óváros kapujától kb 50 méterre lévő Sandy travel-en keresztül mentünk. Sfakaki-ban vett fel minket a busz a Dimitris tavernánál és ott is tettek le minket. Az idegenvezető mindent először angolul, majd oroszul mondott el. Az angolja nagyon szép volt, könnyen megértettük és amúgy nagyon aranyos és vicces csaj volt icon_smile.gif A kirándulás pedig leírhatatlanul szép volt, tényleg olyan mint a képeken, vagyis még annál is szebb élőben icon_smile.gif Röviden ennyi icon_smile.gif

# 1322
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235127 Üzenet linkje2015-08-28 19:16:10 

Sziasztok!Xul!Ahogy irták,irtuk 8 nap 7 éjszaka.A hét éjszaka megvolt,a napok hossza pedig nincs rögzítve sehol,szabály sincs rá.Ahogy a repülőket be tudják iktatni...kb. ez volt a válasz,De látom,volt,aki még nálunk is rosszabbul járt a repülési idővel kapcsolatban...azt nagyon utáltam volna,ha 4-5 óra körül kellene kimenni a reptérre...gondolkodtunk ezen a repcsis szállodás kategórián-konkrétan Szicília miatt-de hát,akkor még átgondoljuk a dolgot...
# 1323
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csimike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235144 Üzenet linkje2015-08-29 18:22:39 

Félpanziót kértünk, tehát reggelit és vacsorát kaptunk. A reptérre már 2-kor kint kellett lenni, egy büfé volt nyitva és a duty free.
Első nap kaptunk reggelit, utolsó nap nincs semmi. Hazafele a reptéren nyitva van a legtöbb bolt.
Reggeli után elmentünk sétálni, de még teljesen kihalt minden reggel. 10 óra fele , mikor már 30 órája nem aludtunk vissza mentünk a szállodába és a hallban vártuk, hogy kész legyen a szobánk...el is aludtunk közben...nem volt a legjobb ez az érkezés.
A kocsit az idegenvezető segítségével béreltük, így nem zároltak kártyát sem és bármi gond volt segített. Nagyon rendes, sokan dicsérték akik voltak vele fakultatívon.
A szállodát úgy kell tekinteni, ahova csak aludni jár az ember.
Jó nyaralást! Mallorca gyönyörű!

# 1324
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petraboo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235167 Üzenet linkje2015-08-30 12:21:50 

Sziasztok! Tegnap megérkeztünk mi is Krétáról,Gouvesből. Még mindig teljesen a sziget hatása alatt állunk, elég nehéz visszarázódni icon_smile.gif
Gouves kellemes meglepetés volt számomra, sokkal kisebb településre számítottam. Tetszett a hosszú tengerparti sétány, viszonylag nagy nyüzsi volt minden este, de szerencsére itt nincsenek bulizós helyek, főleg családok nyaraltak a településen, úgyhogy pihenni is lehetett. Az apartman is szép volt, tiszta, tágas szobákkal. Még sosem nyaraltunk medencés apartmanban, de itt nagyon megtetszett, jól esett a tenger után megmártózni esténként.
Első nap kicsit meglepődtünk, hogy a szigeten állandóan fúj a szél (végig az ottlétünk alatt), ráadásul nem az a kis kellemes szellő volt, hanem elég erősen fújt,a tenger felől (azt hiszem, a neve Meltemi). Nem mondom, sokszor jól esett a nagy melegben, de ennek az a hátránya volt, hogy a tenger erősen hullámzott. El lehet szórakozni a vízben fél óráig, de utána már zavaró volt kicsit. Vittünk snorkelezéshez felszerelést, de bárhol jártunk a szigeten, sajnos igazából egyszer sem tudtuk használni, mert a hullámok felkavarták a vizet.
Autót 4 napra béreltünk. Első nap azzal kezdtük, hogy a Gouvestől nem messze lévő kis hegyre, a Mount Ederi-re felkocsikáztunk, ahonnan nagyon szép kilátás nyílt az északi partra. Utána elmentünk Agios Nikolaos városkát megnézni, majd a Voulisma beachre mentünk, ahol megdöbbentünk, mekkora hullámok voltak. Felülről néztük, hogy dobálja az embereket a víz, így nem akaródzott közelebb menni a parthoz,persze felülről csodálatos látvány volt. Korán volt még, úgyhogy rögtönöztünk egyet, hogy azért csak kellene ma is fürödni egyet a tengerben, de hova menjünk, ahol nem hullámzik ennyire a tenger....így jött a Vai, ami ugyan elég messze volt onnan, de gondoltuk, egy kis kocsikázás belefér. Háááát...kanyargós hegyi utakon, végtelennek tűnő utazás után megérkeztünk a Vai-ra, ahol szerencsére valóban csendesebb volt a víz, nagyon szép volt a pálmafákkal icon_smile.gif Úgyhogy megérte ez a nem is olyan kis kerülő.
Második nap útnak indultunk a várva várt.....Balos lagúnához! Nem bírtuk volna kihagyni, majdnem 4 órás út vezetett oda, de minden perc megérte, többszörösen is! Alig bírtunk betelni a látvánnyal. Itt is fújt a szél, de a hegymászáshoz ez kifejezetten jól jött, egyébként szerintem hőgutát kaptam volna icon_biggrin.gif Az oda felé vezető út valóban nem egy leányálom, de simán ment minden. Hazafelé még a Falassarna beach-hez is ellátogattunk, jó lett volna megnézni a híresen szép naplementét innen, de még hosszú út állt előttünk hazafelé, így is sötétben értünk haza icon_smile.gif Szuper nap volt, és pont aznap ünnepeltem a születésnapomat is.
Harmadik nap a sziget déli oldalán lévő Matala beach felé vettük az irányt. Fantasztikus hely, érdemes a barlangokhoz is felmenni, szép kilátás nyílik a partra, valamint maga a hely története is érdekes, hihetetlen, hogy a hippik miket ki nem találtak icon_biggrin.gif Ezután az Agiofarago nemzeti park következett. Nem találtunk leírást arról, hogy a tengerpartra vezető út milyen minőségű, de azt hiszem jobb is, mert ha tudtuk volna, nagy valószínűséggel nem vállaljuk be....borzalmas szűk, hepehupás út szó szerint az Isten háta mögött, egyik oldalon szakadék, másik oldalon sziklafal, és épphogy egy autó elfér az úton. Ha akartunk volna se tudtunk volna megfordulni, így megálltunk az út szélén, és a túraútvonalon elindulva mentünk a part irányába. Hihetetlen csodálatos tájba csöppentünk, szurdokvölgyön keresztül mentünk, kiszáradt patakmederben, és innen már csak sík terepen kellett gyalogolni, így nem volt különösebben megterhelő sem ez a kb. fél órás túra. A végén pedig a jól megérdemelt jutalom, az Agiofarago beach. A víz nagyon nyugodt volt, tiszta kék víz, nagyszerűen tudtunk snorkelezni is. Kiépítetlen part, nagyon sokan sátrat is vertek éjszakára. Azt gondolom, ez a hely dióhéjban összefoglalja Krétát, van egy kis túra a szurdokvölgyben, ahol csodás zöld növényzet található, és az út végén egy nagyon kellemes,nyugodt part. Aki jól vezet, és be is meri vállalni az oda vezető földutat, annak feltétlen ajánlom!
Negyedik nap ismét Nyugatra, Chania felé mentünk, először a Stavroshoz, majd a Seitan Limania-t néztük meg. A Stavros nagyon különleges volt a jellegzetes kis heggyel, a hullámtörőkön pedig hatalmas hullámok csattantak, emiatt a parton már nyugodt volt a víz. A Seitan Limania egy kicsi, eldugott öböl, viszont rengetegen voltak. Itt a hullámok csak a partot érve fodrozódtak, bentebb pedig olyan volt, mint ahogy a nyílt víz hullámzik, nyugodtan és lassan, viszont egy-egy ilyen hullám 1-2 méteres magasba emelt, majd hullámvölgybe "ejtett" icon_smile.gif Csodálatos türkiz színű volt a tenger, azt gondolom, messze voltunk ugyan ettől a parttól (is), de megérte eljönni idáig.
Utolsó két nap a pihenésről szólt, pénteken busszal bementünk sétálni a sziget fővárosába, Heraklionba.
Gouvesben kipróbáltuk a Meduza, George, Mylos és Iraklis tavernákat, mindenhol isteni finomakat ettünk, mindegyiket ajánlom!
Azt hiszem, ezzel a beszámolóm végére is értem, ha valami még eszembe jut, írok, de ha valakinek kérdése lenne, bátran szóljon! icon_smile.gif

# 1325
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsuzsa75
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235168 Üzenet linkje2015-08-30 13:10:20 

Kedves "petraboo"! Izgatottan vártam a beszámolódat, mert mi is oda megyünk két hét múlva, az Adonis apartmanba. Először nem nagyon tetszett Gouves, mert alig találni róla infókat, véleményeket és amiket láttam, nem volt túl kecsegtető. Olvasva a bejegyzésedet, kicsit megnyugodtam. Megköszönném, ha válaszolnál néhány kérdésemre...Mennyire felszerelt a szállás? A part messze volt nagyon a szállástól? Vizicipő kell oda? A férjem nem túl régóta vezet, így nem merünk autót bérelni. Láttam, hogy nem messze van a buszmegálló a szállástól. Milyen célállomásokra lehet onnan eljutni, és milyen árakkal? A férjemet nagyon izgatja, hogy mit lehet kapni az Adonis snack-bárban? icon_razz.gif Említetted, hogy több tavernát is kipróbáltatok. Milyen árakkal dolgoznak? A közelben lévő boltok mennyire felszereltek? Hirtelen ennyi....És BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT utólag is. És köszönöm, ha válaszolsz.
# 1326
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petraboo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235170 Üzenet linkje2015-08-30 13:39:20 

Kedves Zsuzsa75! A szállásról akkor bővebben: a konyhában van egy 2 lapos rezsó ( fél liter víz fedővel maxon fél óra alatt forrt fel, oda se neki), hűtő,fagyasztórész, 3-3 lapos és mélytányér, evőeszközök stb. egy lábas és egy serpenyő, valamint egy robotgép. Utóbbit nem értettem, de hát legyen icon_biggrin.gif Mikró nincs, viszont mosogatószer, szivacs, konyharuha van. Fejenként egy nagy és egy kicsi törülközőt adnak, egyszer cserélték az egy hét alatt, valamint egyszer volt takarítás is (a szemetet is csak egyszer vitték el). Különben szép, tágas szobák, két légterű. Az alsó szinten lévő szobákban kád van ( az ottlakók elmondása szerint ez inkább egy mély zuhanytálca), fent pedig zuhanyzó van. Minden szobához van erkély, viszont az emeleti szobák elég érdekesen vannak megoldva. Az emeletre vezet egy lépcső, és az előtérből nyílik két ajtó, tehát két apartman. Az egyiknek ez a lépcsőforduló az "erkélye". Sajnos mi pont egy ilyet kaptunk, de szerencsére sosem volt átjárkálás. A legközelebb lévő part 5-10perc kényelmes sétával elérhető, de a sétány egyébként 3 km hosszú, és ezen végig találhatóak kisebb standok. Cipő nem kell szerintem, kellemes homokos-aprókavicsos a part.
A legközelebb lévő buszmegállóból megy busz Heraklionba, nagyjából 20 percenként, a másik irányba pedig Hersonisoss, Malia felé lehet eljutni. Heraklionból viszont megy busz mindenfelé ( Chania, Rethymno, Agios Nikolaos stb.) Gouvesből Heraklionba egy útra 2,60 Euró volt a jegy/fő, tehát nem túl olcsó, de cserébe kényelmes, légkondis a busz.
A snack bárt nem próbáltuk ki, egyszer ittunk ott egy kávét, és pont valahogy úgy jött ki, hogy kicsit több borravalót adtunk, mint szokás, és hoztak nekünk nagyon finom házi sütit ajándékba icon_smile.gif Egyébként van reggeli az english breakfast 5euró), szendvicsek, frissítők. A tavernák árai változók, mi kb 35 euróból hoztuk ki mindig a vacsorát, ebben benne volt 2 korsó sör, egy előétel amit ketten fogyasztottunk, két főétel,valamint a borravaló (4-5 euró). A korsó sör attól függően, hogy 4 vagy 5 dl, 2,5-3 euró körül mozog. Előételek 4-6 euró, főételek nagyon változóak, a moussaka kb 8 euró, egy grill tál 12 euró. A legdrágábbat A George tavernában ettük, ez egy kétszemélyes haltál volt, 24 euróért, de hatalmas volt és isteni finom. Mindenhol hoznak a számlához valami kis apróságot, rakit, dinnyét, sütit stb. A Mylosban isteni mézes rakit kaptunk, olyan vettünk is ajándékba itthonra. Pita gyros van mindenfelé, 3 euróért láttuk/ettük a legtöbbször, ennél többe nem került sehol.
Majdnem minden sarkon van szupermarket, szuvernír üzlet, mi csak nassokat vettünk a boltban, másfél literes kóla 1,70, toast kenyér és feta sajt 2,50 körül mozgott. Egyébként van minden, ami kellhet, friss pékáruért érdemes elmenni abba a pékségbe, ami az Adonistól a part felé vezető út bal oldalán áll, nagyon finom sós és édes sütijük van, nem olcsó viszont, 2-3 euró egy darab. Sok helyen ittunk frappét, 2 euró körül mozgott.
Nagyon szépen köszönöm a köszöntést, kedves tőled! icon_smile.gif Azt hiszem, mindent leírtam, de továbbra is szívesen válaszolok icon_smile.gif

# 1327
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsuzsa75
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235173 Üzenet linkje2015-08-30 15:03:00 

Kedves "petraboo", köszönöm a részletes tájékoztatást! Szinte már mindent tudunk,- nagy segítség volt a beszámolód. Reméljük, hagytatok a jó időből nekünk is! A mindennapokhoz sok kitartást kívánok...Üdv: Zsuzsa
# 1328
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
171 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235326 Üzenet linkje2015-09-03 13:55:22 

Sziasztok! Senki nem ír? Még 3 nap és irány Kréta...
# 1329
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kri76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235380 Üzenet linkje2015-09-04 18:50:14 

Szia Rebus!

Jó utat nektek! Én most nagyon irigykedem:) Várjuk majd a beszámolót!

Petraboo, köszönjük szépen a részletes beszámolót, örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

# 1330
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
171 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235399 Üzenet linkje2015-09-05 21:21:12 

Köszi szépen Kri76! Majd jelentkezem, ha hazajöttünk icon_biggrin.gif
# 1331
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Lerana
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#235520 Üzenet linkje2015-09-14 15:50:06 

Látszik, hogy lassan vége a szezonnak, a hozzászólások is megfogyatkoztak. Aki még most megy, annak jó utat kívánok, aki meg hazajött, attól várunk beszámolót, visszaemlékezést, jól fog esni az itthoni hűvös időjárásban icon_smile.gif
# 1332
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
171 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235538 Üzenet linkje2015-09-15 12:44:05 

Sziasztok! Megéreztünk Krétáról, a beszámolóm a Kréta rovatban megtaláljátok. Nem tudtam feltölteni, csak segítséggel és jox a Kréta topikba tette a témája miatt. Köszi mindenkinek a segítséget. Lerana tényleg nem nagyon látogatják már a fórumot. Ha sikerül majd töltök fel képeket is. icon_biggrin.gif
# 1333
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petraboo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235549 Üzenet linkje2015-09-15 23:07:39 

Rebus, köszi a beszámolót, örülök, hogy Nektek is jól telt a nyaralás!
Mi közben csináltunk egy videót, gondoltam megosztom Veletek is icon_smile.gif

http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=235548#235548

# 1334
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
171 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235551 Üzenet linkje2015-09-16 07:31:50 

petraboo nem lehet megnyitni, átugrik a Kréta topikba, mint az én beszámolóm, vsznű jox odairányította. icon_sad.gif
# 1335
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petraboo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#235555 Üzenet linkje2015-09-16 08:48:55 

És ott sem jön be? Én rákattintottam, és valóban átirányított oda, de ott bejön a videó és le is tudom játszani.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 88 89 90 ... 125 126 127   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu