Hova utazzak?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
Hozzászóló Üzenet
# 376
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241048 Üzenet linkje2016-07-23 19:15:45  Idézet innen: #241027

Keltor írta:
.Zakynthos,Corfu,Kefalonia lesz a cél valamelyik.Apósomék miatt fontos lenne hogy lassan mélyülő (5-10métert be lehessen menni) homokos part legyen.


Én akkor Kefalóniát kis is zárnám. Van ott is ilyen part, de nem azok a szép helyek amikért érdemes odautazni + a repjegy is jó eséllyel drágább ide, mint a másik kettőre.

# 377
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dodi62
Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241049 Üzenet linkje2016-07-23 20:45:43  hova s mivel.

Mi majdnem minden voltunk . S majdnem mindig ketten megyünk és igy totál az egyetértés. Talán ezert nem is szoktunk társulni .kétségtelen hogy igy többe van.Kefalonia nem mondhato közelinek szinte majd egy nap vezetés kompal pihivel. Repülövel 4 főre +szállás nem olcso. a déli részen böven van sekély . Lefkada szép de nagyon kevés sekély van homokosra nem emlékszem. Corfu kb annyira van mint Lefkada csak van egy kompozás ami ha jól megy 80eu de lehet sokkal több is 4 fő +auto. A szigetekre bármelyiket nézem 1 hét semmi .Általában 3-4 hétben gondolkodunk. Még igy is hogy magunk szervezünk mindent saját auto igy is több száz ezerben kell gondolkodni Láttam már régen is hogy keressel nyaralást de mindig volt valami bibi. Még tudnám ajánlani neked Thassost vagy azon a környéken helyeket közelebb is van és annyagilag is nem olyan lesulyto. kb1000km.
vagy Szaloniki repűlő utána meg auto.Arra is vannak szép helyek.

# 378
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Keltor
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241051 Üzenet linkje2016-07-23 21:50:22 

Köszönöm a tanácsokat.
Én mennék busszal is,autóval ,de a többiek csak repülővel mert ők kivannak a hosszú úttól.Igaz sokkal gyorsabb repülővel,de sokkal drágább is.
Viszont azért kezdtem el nézelődni már most hogy kb lássam az árakat,lehetőségeket,esetleg már jegyzeteljem is fel amiket nézni szeretnénk.
Tudom kevés az egy hét,de mi csak ennyire tudunk max eljönni kutyák miatt.
Nekem illetve a többieknek is Zaki,Corfu vagy Kefalonia jönne be.
Zakin belül Laganast néztem,Corfut még annyira nem néztem,hogy melyik a legjobb számunkra.Kefalonián pedig én Lassit néztem ki Bázisnak.
Meglátjuk mi lesz belőle.
Szállásfoglalással még egyénileg sem lenne baj,repülővel már inkább bajom lesz,de hátha megoldom.
Van idő...de gyorasn telik.
Irodával pedig vagy nagyon előre kell vagy last minuteba(amit anyosomék nem szeretnének).

# 379
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241061 Üzenet linkje2016-07-24 09:51:49  Idézet innen: #241051

Keltor írta:
de hátha megoldom.


Úgy nehezen fogod megoldani, ha meg se nézed még a légitársaságok weboldalát sem (nem beszélve az azair-ről, amiről jah, valóban "hallottál már"; csak minek...)

Hiszen kérdeztél az előbb a wizz discount tagságra vonatkozóan (mert felteszem erre gondolhattál, de még a neve sem megy, csak körbeírod). Szóval, ez a kérdésed is egy dologról árulkodik fekete-fehéren: nem csak a múltkor már javasolt, alapvető infók elolvasását nem tetted meg, de egy darab próbafoglalás nem sok, annyit sem tettél a wizz oldalán.
Ugyanis ha ezt megtetted volna, az azonnal adná is a választ a kérdésedre: két főnél 9 ezer a dc-tagság, 3ezer vele a kedvezmény mértéke, méghozzá per fő és per út. Vagyis 12 ezer a kedvezmény, ergo 3 ezer a nyereség, tehát már az első utazásnál is megéri. Illetve, a bővített: annak ára 15 ezer, 5 főig használható. Ti négyen mennétek, vagyis retúrnál 4x3ezerx2=24 ezer a kedvezményt, itt a szaldó plusz kilenc ezer. Ennyi. Semmi varázslat, öt perc ezzel foglalkozás, és tudod is a tutti biztos választ…
…De ha fent jártál volna a weboldalon, akkor már azt is tudnád, hogy nincs ilyen, hogy év elején megvenni. Mert ez úgy megy, hogy amikor éppen repjegyet veszel, akkor lehet ezt az adott foglaláshoz pluszban hozzávenni még, és onnan lesz érvényes egy év időtartamig.
így. icon_smile.gif

---

és akkor fenti hsz egyben válasz macig kedves kérdésére is segítség-ügyben.

# 380
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Keltor
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241068 Üzenet linkje2016-07-24 13:21:57 

Rollo,Értem a "felháborodásod" velem szemben,de bocsi ,akkor rosszul fogalmaztam.
Az azair valóban csak nézegettem,ezután többször fogom.
A wizzair már sokszor néztem,mert őket illetve a ryanairt folyamatosan nézegetem.
A wizz discountról olvastam már sokat,voltam fent az oldalon jó párszor,csak kíváncsi voltam a véleményetekre.
Nézelődöm sokat a neten,de azért tudom hogy vannak tőlem szakavatottabb fórumosok,akik már többet láttak.

Neki látok rendesen keresgetni több figyelemmel.
Eddigi segítségeteket köszönöm.

# 381
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241078 Üzenet linkje2016-07-24 20:44:15 

Én is sokat nézegettem a dc légitársaságok ajánlatait, aztán mindig arra jutottam tuti át akarnak b..ni, mert annyira ákciós egynémely út, hogy kvázi a vonatjegy drágább 160 km-es távra:-D na majd mikor én jövök értetlenkedni:-D
Egyébként ne is kérdezzétek, jó volt búvárkodni, dobálóztam uborkával(tengeri), simogattam szivacsot, sünit, csillagot.Úsztam hajóroncsoknál és voltam drágakövekkel kirakott barlangban (úgy tünt az, de neeeeeeem) ja és , mint a mesében halraj úszott körülöttem ,olyanok voltak mint a csillagok az égbolton ....Krk-en, hogy stílusos legyek:-)

# 382
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241137 Üzenet linkje2016-07-26 10:27:17  Idézet innen: #241061

rollo írta:
és akkor fenti hsz egyben válasz macig kedves kérdésére is segítség-ügyben.


Köszönöm, bár ettől nem lettem/lettünk okosabbak, mert még mindig nem tudjuk mik azok a fórumok amiket követni kéne (oké én egy indxeset linkeltem amit te küldtél a többit nem tudtam, mert már nincs meg), illetve azt se tudjuk mik azok a "megfelelő hírlevelek".

Az még továbbra is homály, hogy ha valakit zavar az hogy a másik nem olvas vissza csak feltesz egy kérdést, akkor miért nem hagyja simán csak figyelmen kívül?

Egyébként meg ezzel kapcsolatban pl. szerintem hasznos lenne, ha az aktívabb topikok elején lenen egy "ilyen kinyitható összefoglaló" és akkor elég lenne csak azt elolvasni nem pedig végignyálazni több száz oldalt. icon_smile.gif

# 383
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241155 Üzenet linkje2016-07-26 16:50:09  Válasz a #241068. hozzászólásra Előzmény #241068

Keltor,

Olvasom, hogy jó ideje keresed a lehetőségeket, főképp Kefalóniára és egyénileg szervezve, ráadásul többedmagaddal. Az olvasottak alapján, s mivel másokért is felelsz az út során, ahogy már említésre került, a lehető legjobb szándékkal két dolgot javasolnék neked.
Az első, hogy talán szerencsésebb lenne valamely iroda first minute ajánlatát választani az általad megjelölt szigetekre, még ha drágább is, mint egyénileg utazni. Azt hiszem, márciusig foglalhatók ezek az akciós utak, tehát nem kell túl korán és túl kései időpontban sem dönteni. Szóba jöhetne esetetekben az irodai repülős utak közül a pénzben legkedvezőbb ibuszos mediterrán tombola is; itt nem biztos, hogy a három sziget valamelyikét kapjátok, de Rodosz, Karpathos, vagy Kréta is pompás hely. Sőt!icon_smile.gif
Másrészt zárd ki Kefalóniát, ha mindenképp egyénileg mennél! Csak átszállással tudsz eljutni oda, ahogy már többször is írtuk. S lehet, tényleg nem így, másokkal együtt, egy bonyolultabb, fapados átszállós, vagy éppen athéni éjszakázós verzióval kellene belevágni a dolgok közepébe. Mert egy magányos utazásban nem biztos, hogy a jó időben és jó áron megvett repjegy abszolválása a legnagyobb kihívás, hanem az esetlegesen felmerülő váratlan helyzetek – pl. sztrájk, késések, esetleges járattörlés, stb.- helyszíni megoldása: az improvizálás. Talán.icon_smile.gif

Valamint a szigeteken (is) működik a tömegközlekedés. A főszezoni igényekhez alkalmazkodni próbáló és mondhatni pontos; a közhiedelemmel ellentétben.icon_smile.gif Vagyis alternatívaként szóba jöhet a busz is az adott sziget részbeni felfedezéséhez. Általában a Ktel nevű társaság üzemelteti a szigeteken a buszokat; az aktuális menetrendet, útvonalhálózatot fel lehet lelni a világhálón.

# 384
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241156 Üzenet linkje2016-07-26 17:16:15  Válasz a #241078. hozzászólásra Előzmény #241078

Tamáskodsz…icon_smile.gif Csak, hogy stílusos legyek. icon_smile.gif

Ezek szerint még soha nem utaztál egyikükkel sem. Pedig már a ’60-as évek elejétől sikeresen működő és meglehetősen szofisztikált üzleti modell a low-cost légitársaságoké. Persze, nem árt néhány dologgal tisztában lenni és kíván némi rugalmasságot, ha így akar utazni valaki, mert a fél házat és az egész hűtőt elvitetni velük sokba kerülhet. S mint feljebb olvasható volt, erősen ajánlott elmélyedni a dinamikus árpolitikájukban is.
Viszont ki ne szeretné, szeretne - és jó néhány embernek egészen meglepő módon sikerült is-, egy-egy vonatjegy áráért körberepkedni Európát, vagy mondjuk éppen Athénból átruccanni néhány görög szigetre? Ha már Hellász…icon_smile.gif

Szóval, szinte hihetetlen tényleg, de valahogyan működik ez a dolog. icon_smile.gif

# 385
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241162 Üzenet linkje2016-07-26 18:53:14  Válasz a #241137. hozzászólásra Előzmény #241137

...ettől nem lettem/lettünk okosabbak...

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy történetesen te nem lettél okosabb. Te nem értetted meg, mire utaltam az előzővel, de azért tegyük fel, hátha van, aki azért feléri ezt. Például, keltor válasza alapján, neki is sikerült.
De, azért próbáljuk meg, csak most, neked. De próbálj igyekezni, mert nem mondom el még egyszer. icon_biggrin.gif :

...mert már nincs meg...


Na, hát ezért mester. Találd akkor meg jól. Leírtam, részletesen, ötletekkel, direkte neked. Nem vagyok a te ügyfélszolgálatod, hogy amikor neked éppen szükséged van valamire, akkor ugorjak és kiszolgáljalak. Bár tény, te annak nézel kb. mindenkit.
Leírtam már amiket akartam/tudtam. Mégis, hányszor kell megtenni, hogy jó fej meg segítőkész maradjak, hm? Nos, szerintem ennyiszer már pont elég volt.

...szerintem hasznos lenne...

Amúgy sajnos nem, nem lenne az, egyrészt. Mert vannak topikok, pl. az indexes korfu fórum (tényleg, az is százszor jobb ott, mint itt), ahol csináltunk egy komplett, közel száz oldalas infókönyvet. Kerkyra időnként ide is betolja. Megnyugtatlak, alig van valaki, aki magától megtalálja, ugyanis topikleírást olvasni is sikk.
Másrészt: akkor hajrá! Hidd el nekem, kurvaélet, hogy az sem agysebészet…

# 386
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241163 Üzenet linkje2016-07-26 19:19:15 

Fejezzetek be a kotekedest!
# 387
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
UrsoAmante
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241181 Üzenet linkje2016-07-27 11:26:33 

Bocsi, most én is hanyag értetlenkedő leszek egy kicsit. A minap format C: érte a gépemet részemről és a könyvjelzőt elfelejtettem menteni. Saját hülyeség... icon_smile.gif Rendszeres fórum olvasó vagyok és átnyálaztam több témát is viszont most nem szeretném újra mazsolázgatni. rollo, te tettél fel egy linket egy repülőjárat keresőről amit akkor örömmel vett mindenki mert ismeretlen volt elöttünk. Most újra megkérnélek rá. Nagyon jó kis oldal volt és elég pontos.
# 388
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Alfie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241188 Üzenet linkje2016-07-27 17:22:22 

üdv!
Korfu vagy Lefkada? Ez itt a kérdés!

# 389
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241200 Üzenet linkje2016-07-28 08:52:51  Válasz a #241188. hozzászólásra Előzmény #241188

Saját vélemény alapján Lefkada. Korfu is szép de Lefkada látványosabb.
# 390
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241201 Üzenet linkje2016-07-28 08:54:28  Válasz a #241188. hozzászólásra Előzmény #241188

Saját vélemény alapján Lefkada. Korfu is szép de Lefkada látványosabb.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 31 32 33   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu