Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 6991
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#240867 Üzenet linkje2016-07-18 22:16:05  Idézet innen: #240673

"Önállóan sokkal több olyan helyre eljuthatsz, ahonnan remek a tömegközlekedés és/vagy van csomó helyi iroda, aki elvisz kirándulni".

Nem a kirándulások tekintetében preferált az irodaválasztás az egyéni utazás helyett, hanem lejutni. Egyébként nem tudom, hogy mennyire vagy otthon tömegközlekedés terén Görögországban. Mivel ott a wc-re is autóval járnak, elég ritkák a helyközi járatok, és sokszor nem a legideálisabb a csatlakozás sem (hozzá kell tegyem, nem a túristagyár helyeket szeretjük, és a leginkább görögök által látogatott nyaralóhelyeken ez pláne igaz). Mindamellett igénybe szoktuk venni a tömegközlekedést, főleg közelebbi célpontok elérésében. Nagyobb távolságokra inkább szervezett kirándulással megyünk. Toloból Athén egyénileg alig volt néhány euróval több szervezetten, helyből indulva, idegenvezetővel, mint tömegközlekedéssel, 2 átszállással. Tavaly egyénileg foglaltunk szállást, olyan nyaralóhelyen, ahová magyar iroda nem megy, a lejutást viszont iroda buszával oldottuk meg. Kirándulgattunk is, természetesen tömegközlekedéssel, gazdagítva a tapasztalataink sorát.

# 6992
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#240868 Üzenet linkje2016-07-18 22:51:24 

A Grand a vidékről utazóknak tökéletes, pont a rengeteg gyűjtőjárat miatt. Viszont épp a sok útvonal okozza a sok egymásra várakozást is. Csatlakozva az egyik előttem szóló fórumtárs véleményéhez: egyet kell értenem. 23 éve utazunk, többnyire Görögország felé, de a Grand busza volt a legkényelmetlenebb. E néhány év alatt megtapasztaltuk, hogy minél újabb egy busz, annál kényelmetlenebb. 2011-ben Marmarasra olyan Grand busszal utaztunk, amin nem volt lábtartó, borzasztó kicsi hely volt a sorok között, és az én 160 cm magasságommal is kínszenvedés volt az út. Épp ezért azóta is mellőztük ezt az irodát. De - mint korábban is írtam - az online szállásfoglalás rendszere, illetve, hogy mindenki maga választhatja ki a szobát, mindenképpen pozitív. Azt zárójelben megjegyezném, hogy a Grand Tours üzletpolitikája emlékeztet az egyszeri zöldségesére: inkább kidobom a rohadt gyümölcsöt, mint hogy olcsóbban adnám, amikor még ehető icon_sad.gif. De ha ez neki megéri, hát tegye. Szerencsére nem ez az egyetlen iroda, mindenki mérlegelheti, hogy kivel éri meg utazni.
# 6993
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#240872 Üzenet linkje2016-07-19 08:58:43 

A buszok nem standard felszereltségüek. Mindegyik olyan amilyet a megrendelő kér, tulajdonképpen csak a karosszéria és a hajtásláncok állandóak. A megrendelő igénye szerint építik a belső dolgokat, elég ha csak két sor üléssel többet kérnek, az már a lábtérből elég sok helyet elfoglal. Ezért van az hogy kivülről ugyan úgy néz ki két busz, aztán az egyik kényelmetlenebb a másiknál.
# 6994
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#240881 Üzenet linkje2016-07-19 13:32:34  Idézet innen: #240807

ave46 írta:
Nos, ha esetleg nem tudná, egyetlen percet sem lehet túllépni.


Csak erre válaszolnék cégtől, és irodától független. Olyan cég nincs, akinek a sofőrjei soha nem lépnék túl a vezetési időket, mert ha lenen ilyen, már régen éhen haltak volna. Ilyen a piac. Pár perc meg aztán tényleg semmiség, csak tavaly (meg lehet idén is ) a szerbek éppen erre (is) utaztak.
De mondok egy gyors példát. Viszi a busz a turistákat nyaralni Görögországba, de útközben nem várt esemény van (baleset,torlódás a határon,stb.) a két sofőr ezek miatt kifut a vezetési időből a célállomás előtt 50km-errel. Ebben az esetben ha a sofőrök megkérdeznék az utasokat, hogy hát ez van, kivegyék-e most a minimum 9 óra pihenőjüket, vagy inkább saját kontóra vigyék tovább a buszt (mert ugye ha elkapják őket nyilván nem az utas fizet) akkor nem lenne olyan utas aki azt mondaná, hogy ragaszkodik a szabályokhoz és inkább ő itt vár 9 órát... icon_rolleyes.gif

# 6995
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#240892 Üzenet linkje2016-07-19 19:06:20  Idézet innen: #240867

anyuci68 írta:
Egyébként nem tudom, hogy mennyire vagy otthon tömegközlekedés terén Görögországban.


Nagyon otthon vagyok. Soha-sehol, semmi gondom nem akadt vele. A Görögországba lejutás meg ma már tök egyszerű a fapadosokkal (is) Szalonikibe vagy Athénba, onnan meg uzsgyi tovább. Bár az tény, hogy egy irodás 20-26ezres retúr buszjeggyel nem mindig (!) versenyképes, ha csak az árat nézzük, ugyanakkor kényelem és minőség szempontjából (ha nyújtható kicsit a büdzsé), messze magasan megéri kevés ráfizetés. Nekem legalábbis mindenképpen.

# 6996
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#240894 Üzenet linkje2016-07-19 19:31:54 

Aki nem ragad le ott,hogy a Grand vidéki felszállása(aminek az ingyenessége azért alaposan be van kalkulálva az árba,legyünk azért őszinték...),az előbb-utóbb rájön,hogy sok-sok iroda meg tudja oldani a vidéki szállítást.És nem azzal a mindenhol megálló zötyögéssel...nekem is abból lett elegem-már a buszok viszonylatában.Sokkal jobban élem meg,hogy felvisznek Bp-re,onnan Szeged,mint végigbumlizni az Alföldön.
# 6997
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ave46
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#240897 Üzenet linkje2016-07-19 20:21:55  Válasz a #240881. hozzászólásra Előzmény #240881

Ami az időtúllépést illeti: az, hogy szinte mindig túllépik, az legyen az ő bajuk. De ha lebuknak, az is. Egyébként épp ezért kéne ekkora távolságra - és ennyi ide-oda tekergéssel - 3 sofőrrel menni, de nyilván a bekalkulált lebukással és büntetéssel is megéri.
Csak nem kéne a szerb rendőröket szidni, ha ellenőriznek.

# 6998
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szandika92
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241073 Üzenet linkje2016-07-24 16:40:33 

hú. Azt gondolom nincs értelme vitázni ezeken a dolgokon. Én megértem, hogy bántó amikor annyi munkájuk van benne és nem felelnek meg mindenkinek, de olyan nincs hogy mindenkinek jó legyen. Egyáltalán nem savazásnak szántam a kommentemet és nem is azt mondtam, hogy soha nem megyünk a Grand Tourssal, hanem egy darabig.. Idővel lehet változnak az igényeink. Aki dohányzik, nehezen bírja a buszozást nyilván ennek örül (és sokan vannak így). Nyilvánvaló, hogy miért így van megszervezve és nincs ezzel semmi baj, de most nekünk nem erre van igényünk. És ez ne legyen már probléma.
# 6999
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241509 Üzenet linkje2016-08-08 13:50:23 

Amennyiben valaki szeretne jóval több görög célpont közül válogatni, mint, amennyit a hazai irodák kínálnak, és nem szeretne a saját szervezéssel bíbelődni, nekik kíváló alternatívát jelenthetnek a külföldi irodák ajánlatai, ausztriai indulással.

Ízelítő a Ruefa és a Neckermann ajánlataiból:

Ruefa és Neckermann Reisen

# 7000
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mm
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#241621 Üzenet linkje2016-08-15 15:49:27 

Július végén az Anett travel szervezésében nei poriba utaztunk
2 hétre autóbusszal, nem ez volt a első buszos utunk általában grand, apollo, de előfordult már aeolus, dias zeusz is ezt csak azért írom le mert, hogy láttunk már csodát, de amiket átéltünk most olyant még soha. Szerintem ezt soha többet nem lenne szabad senkinek. Budapestről 2 busszal indultunk a vegyesen utazunk Anettes és Apollonos utasok is . Szerbiában elkezdett esni az eső mondjuk szerintem ez elég gyakori én kb 12-szer voltam Görögországban busszal és vagy oda vagy vissza előfordul. Egy idő után elkezdett szivárogni kicsit a víz ahogy teltek a percek ez egy durvábba vált sofőrök eléggé felkészültek voltak mert esernyőt adtak ahol fent ált ez probléma aztán vödör lavor is előkerült véleményem szerint meg a sofőrök én nem tehetek róla hozzászólásából ez nem most fordult elő először. Pihenőn ronggyal próbálták tömködni, de nem jártak sikerrel hátsó részen többen esernyővel folytatták az utat. Határon se volt szerencsék a szerb kilépőn 5-6 órát várakoztunk sajnos esőbe. Előfordult, már máshol is hogy többet mentünk mint 4 óra,de ezen már meg sem lepődtünk. Késő délelőtt folyamán érkeztünk meg Nei Poriba, szobákat meg is kaptunk. 2 hét gyorsan eltelt teszem hozzá a buszt a következő héten is láttuk. Eljött a hazautazás napja szobákat 9ig kell elhagyni Anett irodádig elvinni csomagokat ez tőlünk 200 -250 méter volt nem értem ezt se, ha az apartmannál tesz le a busz csomaggal akkor miért nem ott vesz fel? Ilyennel sem találkoztam még soha. Zuhanyt csomagszobát nem biztosítnak. Indulás 14és 14:30 volt meghirdetve , de reggel közli Tímea iroda kinti munkatársa, hogy csak 5 kor megyünk mert műszaki problémája lett a busznak így mentesítő jön értünk. Utasok között volt olyan akinek a kijövő járaton voltak ismerősei megtudtuk hogy hajnal fél2 kor indultak csak Kecskemétről így már egy páran sejtettük hogy ebből nem lesz 5 kor vissza indulás. Busz fél 7 körül megjött majd kiette az utasokat, tehát sofőr nem pihent Végül fél8-8 körül sikerült elindulni, 2 busz jött egy bova (örültünk hogy nem a beázós)48 fős meg egy Mercedes kisbusz abban kb 10-enutazhattak, azért jött 2 mert egyre nem fértek fel az utasok. Utaskísérőnk bemutatja sofőröket és 2 nevet mond, de aztán látjuk 1 van mert a másik a kisbuszon van elkezdünk felháborodni, hogy ez életveszély de több utastársunk nem ért egyet mivel ők az Anettnél többször utaztak már 1 sofőrrel kérdik mi minek jöttünk velük? Így a vitát nem firtattuk sofőrt nem akartuk idegesíteni. Éjszaka ködben esőbe hegyes részen eléggé féltünk volt hogy 10 percekre félre álltunk láttuk a sofőr leszáll biztos nem azért mert fáradt ugye? Reggel kértük jegyzőkönyv felvételét , mert gondoltuk azzal érünk el valamit az utaskísérő megtagadta azt. Az, hogy valami elromlik arról senki sem tehet, de hogy ködösítenek és az életemet veszélyeztetik ehhez nem volt joga az Anett Toursnak ilyen felelőtlenséget,hogy enged meg magának, hogy aki hétfőn délelőtt vezető elindul ő jöjjön vissza is egyes egyedül, váltóval is veszélyes nem hogy így. Mások meg haha nem tartják előírt pihenőt egyből büntetéseket kapnak, ilyenbe volt már részünk.Mondjuk aki pótló buszt hozta az miért nem jött arra sem derült fény. Oda felé beázó busz az eltörpül vissza út mögött. Utaskísérő cinizmusa sem mindennapi miután Szegedre értünk üdvözöl minket majd közli aki jól érezte magát az ossza meg másokkal, akiknek negatív a vélemény az pedig kéri tartsa titokba. Szerintem egy ilyent nem lehet és nem is szabad titokba tartani .
További szép nyarat mindenkinek! Gondoljátok meg kivel utaztok

# 7001
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#241783 Üzenet linkje2016-08-22 07:28:49 

# 7002
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Barbeszka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#242009 Üzenet linkje2016-09-07 08:27:05 

Sziasztok! Az Aeolus utazás előtt mennyi idővel szokta küldeni a vouchert? Köszi!
# 7003
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hesperida
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#242011 Üzenet linkje2016-09-07 16:17:57  Válasz a #5658. hozzászólásra Előzmény #5658

Pont egy héttel előtte email-ben. Mi be szoktunk érte menni, így pár nappal lehet korábban is.
# 7004
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kateel
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#242348 Üzenet linkje2016-11-16 23:06:02 

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valakinek van e tapasztalatta a Rolitúra irodával kapcsolatban? Minden érdekel velük kapcsolatban.
Köszönöm

# 7005
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Polus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#242737 Üzenet linkje2017-01-24 16:25:21 

Euro-Travel CSALÓdás!!!
Papíron 5* os tengerparti szállodát foglaltunk illetve a szóbeli megállapodás is úgy hangzott el a pólus centerben levő irodájukban helyette egy átlagosnak nevezhető szállodát kaptunk amely 4* volt a város kötepén, félóra taxi útra a tengerparttól! A reklamációkor a válaszuk az volt hogy pereskedhetunk ha gondoljuk! Senkinek nem ajánlom a csalódást borzasztó volt!
Termeszetesen nem haggyuk szó nélkül!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 466 467 468   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu