Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 16336
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Camelbird
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#246003 Üzenet linkje2017-08-17 11:20:18  Idézet innen: #246002

norbert46 írta:
Sziasztok! Szeptemberben megyek először Sartiba. Érdeklődnék. Tudnátok-e segíteni, tanácsot adni néhány kérdésben. Lehet-e robogót, motorcsónakot kölcsönözni ott vagy a közeli településen? Ha van ilyen mozgási lehetőség hova érdemes elmenni, megnézni. Minden infót szívesen fogadok. Esetleg hol célszerű erről valami naprakészet olvasni. köszönettel


Robogót a faluban 2 helyen (Sassos / Angelos) lehet bérelni, előbbi felesége magyar, ezért ő jól tud magyarul, utóbbihoz is sok magyar jár, bőven elmagyaráz neked mindent magyarul icon_smile.gif Egymással szemben (kb.) vannak, az ófaluban az Eleni élelmiszerbolt utcájában. 50 cm3 robogó 10eu/nap náluk. Több napra adnak engedményt. vannak nagyobb cm3 -ek is, quad is akad (50eu / nap).

Motorcsónak: talán 1 helyen, lenn a parton van 1 kölcsönző vízi dolgokra, elvileg ott bérelhetsz. Mikor én béreltem (szintén szept., kb. 3 éve) 100 eu / nap + benzin. Azt tudni kell, hogy szeptemberben minden du. 14:00 körül jön egy elég erős szél a Buka Dora (lehet nem így kell írni...), ez 18:00 körülig marad is. Nos, ez kicsit átírja a nyílt vizi motorcsónakázást.... icon_sad.gif (tapasztalat), nem feltétlen van mindennap, de nem jelenti be, hogy melyik nap nem jön, illetve, hogy milyen erős lesz. Ismét csak tapasztalatból mondom: ha nincs egy kis rutinod tengeri motorcsónak kölcsönzésben, akkor ne vágj bele Sartin!! Menj át Vourvourou -ba (Sartitól kb. 35km északra), ott van egy csomó kis sziget, védett öböl, ebből élnke icon_smile.gif a motorcsónak kölcsönzésből!! Olcsóbb is. Na ott jóval kisebb eséllyel szaladsz bel du.-i hullámzásba. Szeptember már amúgy is a szeszélyes (és nem a szesz-éjes icon_smile.gif ) időjárásról szól. (Az idő napközben nagyon meleg, atenger is igen felmelegedett, de éjszakára kellemes hűvös az idő, és sokszor van erős szél, sokszor váratlanul, illetve esetlegesen eső/vihar is megjelenik hetente akár többször is.)

Ajánlatom:
Béreljetek robogót és Sarti É/D -i irányában nézegessetek kis öblöket/beach -eket. Régen ez működött - ma már mindegyik tele lesz. (bulgár és szerb vendégekkel....) De a beach-ek gyönyörűek!! Hihetetlen kék a tenger, a nap süt icon_smile.gif icon_smile.gif Nagyon klassz! Menjetek icon_smile.gif
Jó lesz minden!! icon_smile.gif
A Sarti -i tengerpart is klassz azért icon_smile.gif

Mindenkinek más a preferenciája/tetszési indexe/érdeklődési köre. Ezért a fent leírtak a sajátomat tükrözik.

# 16337
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#246008 Üzenet linkje2017-08-17 15:54:40 

Talán a jövőre nézve érdekelhet valakit, aki magánszervezésben megy a ZOGIA HOUSE.
Itt töltöttünk egy hetet, pár napja jöttünk haza. Magánúton foglaltam, autóval mentünk. Nagyon jó helyen lévő ház. Egész pontosan az Artohora pékségtől kb. 20 méterre, a Hanna Haus-zal pedig szinte szemben áll. Mivel a tenger felé eső részen nincs beépítve az előtte lévő telek, így közvetlen tengerparti panoráma van azokból a szobákból, amelyek arra az oldalra néznek. Az utcára néző szobák sem zajosak, nagyon jól szigeteltek a nyílászárók. Az erkélyen van külön kitekerhető árnyékoló. A strand 50 méter. A parton lévő BelAir beachnél lévő napágyakat a vendégek használhatják ingyenesen (ha jól tudom , de mi nem mentünk), ezt is a tulaj üzemelteti. Csakúgy, mint a parti KOSTAS HAUS-t, ami hasonló színvonalú, mint a ZOGIA.
A szobák berendezése modern, méretük kényelmes. A konyhában hűtő, villanyrezsó, konyhaszekrény a szükséges felszereléssel, plusz kávéfőző, vízforraló. Konyharuhát, törölközőket biztosítanak. A fürdőszoba teljesen modern, zuhanykabinos és ideális méretű. Mindig van meleg víz!!!
Mivel a parkolás nehézséges lehet augusztusban, ha nem találsz parkolóhelyet, a háznál lévő üres telekre be lehet parkolni, csak a padkára kell vigyázni. Pontosabban az autóra. icon_wink.gif
A 2. emeleten csak 2 szoba van. Mi a 3 ágyasban voltunk. Ezeknek az előnye, hogy mindkét oldalra van erkély. Ráadásul a tengerre néző hatalmas. A klíma ugyan nem túl erős, de lehűti az apartmant. Takarítanak heti 1x, törölközőcsere 2x volt.
A háznak a Tripadvisoron nagyon jó értékelései vannak. A tulaj egy kp.korú férfi, angolul jól beszél. A Kostas ház szuterénjében lakik, vagy ott vagy a beachbárnál található. Nagyon rendes, segítőkész, korrekt. Sok kapcsolatunk nem volt vele, mert nem volt semmi problémánk. Távozáskor fizettünk, nem kellett előre. Bár a foglaláskor egy éjszaka árát foglalóként át kellett utalni.
Itt tudtok árakat nézni, ha valakit érdekel: https://www.siropoulou.gr/en/hotel-zogia

# 16338
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fjani1981
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246048 Üzenet linkje2017-08-20 13:48:16  Sartiról helyközi busszal hova lehet eljutni?

Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy helyi/helyközi buszokkal lehet-e közlekedni (pl. narancspartra.. vagy máshova), járnak-e Sartiból? És milyen gyakran és kb mennyibe kerül a jegy? Mindenféle célpont érdekel icon_smile.gif Erőre is köszi a válaszokat.
# 16339
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mizsi01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246059 Üzenet linkje2017-08-21 06:49:07 

Sartiból ha jól tudom, Thessaloniki felé megy a busz, korán reggel, kora este ér vissza. De lehet, hogy tévedek.
# 16340
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Camelbird
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#246061 Üzenet linkje2017-08-21 08:26:14 

A narancspartra eljutni legkönnyebben robogó bérléssel lehet. 10 eu / nap 50cm3. Vagy gyalog icon_smile.gif kb. 8-10 km
A S..thon (a félsziget neve, csak nem akarok reklámozni) Travelnél lehet befizetni kisbuszra, ők 6eu ért visznek ki / fő. Talán de. 10-du. 16:00 -ig tart. De ebben lehet tévedek, majd valaki kijavít, akinek pontosabb infoja van. De az, hogy ők indítanak járatokat oda, az biztos.

Neos Marmarasra is indítanak buszos utat, csütörtkön a piacra, utána még körbe mennek a félszigeten. Ez talán 25eu / fő. Arra mindenkéépen jó, hogy körbe megy a félszigeten, lehet csodálkozni a tájon icon_smile.gif Mert nagyon szép icon_smile.gif Amúgy Neos Marmarasba (és persze Thesszalonikibe) indul menetrendszerinti busz is, kp.-ból, a bankautomata elől, mindennap. Van menetrend. Talán (de csak talán!!) fél8 körül indul reggel és vmikor. dél körül jön visszafelé (N.Marmaras). De ez akkor biztos, ha ott, helyben ti néziek meg, mit ír a menetrend!!!

# 16341
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Norbert46
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246108 Üzenet linkje2017-08-26 16:17:54 

A bérléssel, helyi utazással kapcsolatos tanácsokat köszönöm.
# 16342
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Norbert46
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246221 Üzenet linkje2017-09-26 10:09:05 

Kedves fórumozók. Mivel először megyek Görögország ezen, részére így október elején Sarti- Ean..(nem tudom, be lehet –e írni)-apartmannba. Aki már volt ott, és hajlandó, esetleg néhány, praktikus, jó tanáccsal, ötlettel ellátni megkérnélek benneteket. (Wifi működik-e? mi az, amire szükségem lehet (speciális), dug alj kompatibilis?, hol érdemes vásárolni?, enni, búvárkodás, robogó-bérlés, hol sekélyebb a tengerpart mivel már ~21-22 fokos a víz? Stb. Minden infót szívesen fogadok. Esetleg hol célszerű erről valami naprakészet olvasni. Bocsánat, ha olyan témát kérdezek, ami esetleg már lerágott csontnak tűnik, a gyakorta görögbe utazónak, de én még újnak számítok. 2012-14 utibeszámolókat elolvastam (de a válság óta jelentős változások is lehetnek?). Ígérem, utána egy igényes részletes fényképes úti beszámolót írok az utánam indulók részére a tapasztalataimról.
# 16343
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
KissLaszlo
Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#246222 Üzenet linkje2017-09-26 20:51:16  Válasz a #246221. hozzászólásra Előzmény #246221

Szia Norbert46!
Ha jól sejtem ez az apartman lesz(mindent be lehet írni, legfeljebb, ha olyan törlik):

http://sarti.gr/hu/eanos-house--sarti-halkidiki-107038.html

Ez Sarti új részén van, ha jól emlékszem közvetlen a parton. Az apartmant nem ismerem, de nincsenek nagy különbségek a kategórián belül.
A felszereltség alap, tányérok és evőeszközök vannak. Az áram csatlakozása olyan mint nálunk.
Hát mint új utazónak sok infó lenne...
Néhány fontos dolog:
Inni csak ásványvizet szabad no meg sört. Választék van, nekem a legjobban a MYTHOS jött be. Különösebben nem érdemes semmit vinni, hasonló árak vannak mint nálunk. Kajálási lehetőség rengeteg van(legalábbis a főszezonban), a bolti árak között sincs eget verő különbség. Robogót lehet bérelni 10 EU/ nap, két személyes. A fakultatív programokról az utazási irodában tudsz tájékozódni.

Sarti egy kis üdülőfalu, 2 km hosszú. Ófalu, új rész és a beach. A tenger az ófalutól a beach felé egyre sekélyebb és finomabb a homok. Ti kb középen lesztek. A környezet lenyűgöző, nem is tudok róla írni, mer látni kell.

Ha bármi konkrét kérdésed lenne csak írj!

# 16344
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Camelbird
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#246224 Üzenet linkje2017-09-27 12:31:29  Idézet innen: #246221

norbert46 írta:
Kedves fórumozók. Mivel először megyek Görögország ezen, részére így október elején Sarti- Ean..(nem tudom, be lehet –e írni)-apartmannba. Aki már volt ott, és hajlandó, esetleg néhány, praktikus, jó tanáccsal, ötlettel ellátni megkérnélek benneteket. (Wifi működik-e? mi az, amire szükségem lehet (speciális), dug alj kompatibilis?, hol érdemes vásárolni?, enni, búvárkodás, robogó-bérlés, hol sekélyebb a tengerpart mivel már ~21-22 fokos a víz? Stb. Minden infót szívesen fogadok. Esetleg hol célszerű erről valami naprakészet olvasni. Bocsánat, ha olyan témát kérdezek, ami esetleg már lerágott csontnak tűnik, a gyakorta görögbe utazónak, de én még újnak számítok. 2012-14 utibeszámolókat elolvastam (de a válság óta jelentős változások is lehetnek?). Ígérem, utána egy igényes részletes fényképes úti beszámolót írok az utánam indulók részére a tapasztalataimról.


Szia!
Sartin van búvárbázis, Aqualand a nevük, keresd őket nyugodtan. icon_smile.gif Nem tudom, van e vizsgád, ha nincs, akkor is mehetsz náluk Discovery merülésre. 50 eu 1 merülés. Több merülésnél kedvezmény.
Jó kirándulást icon_smile.gif

# 16345
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246339 Üzenet linkje2017-11-28 22:21:05 

Lefoglaltam a jövő évi nyaralásunkat. icon_smile.gif Viszont nem tudom beírni az utazás helyét, időpontját az utazónaplóba. icon_sad.gif
# 16346
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emőke1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246374 Üzenet linkje2017-12-13 15:11:26 

Mi is lefoglaltuk icon_smile.gif Stelitsába Apollonnal icon_smile.gif
# 16347
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
FrankDrebin
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246403 Üzenet linkje2017-12-20 11:46:27 

Üdv.

Mi idén júliusban voltunk Sartin; az IBUSZ-on keresztül foglaltam a Vasso apartmanba. Sajnos érkezéskor már negatív élmények fogadtak, nem volt kitakarítva a szoba; ki volt szakadva a matrac; az ágy inkább 1 személyes volt, mint 2; olyan volt, mintha alagsorban lettünk volna, az utca szintje alatt a földszinti apartmanban, nagyon hangos volt.
Megpanaszoltam, visszautaltak 10.000Ft-ot.

Amúgy nagyon nagy dugó volt Thessaliniki után, Sarti felé. Elég sokat késtünk. Az ibuszos tájékoztatón volt egy nyitvatartási idő, amikor az irodába lehet menni az apartmant átvenni. Emiatt még jobban kellett kapkodni. Amikor odaértünk, akkor meg mondják, hogy a turnusváltások napján nem mennek szünetre, egész nap nyitva vannak..

Ezt az apartmant senkinek nem ajánlom, direkt az ófaluban akartam foglalni, csendes részen. A képek nem voltak rosszak az újságban, utólag csalókák, de csalódás lett nagyon. Ettől képeken is 100x jobb apartmanok pár ezer forinttal voltak csak drágábbak (a katalógusban)...

Jövőre még egyszer biztosan Görögországba megyünk, de neten fogok szállást nézni. Csalódtam az ibuszban is, meg a kinti irodában is.

Sarti amúgy nagyon szép és hangulatos (mondjuk nekem annyira nem tetszik, hogy több éven keresztül csak oda menjek icon_smile.gif ) nagyon jól éreztük magunkat. Blue Lagoont, Toroneost ajánlom. Autóval voltunk Vourvouroun, Narancspartra is benéztünk, de nagyon zsúfolt volt és nagyon kevés a lepakoláshoz/lepihenéshez alkalmas hely.
Az ovelixes chicken souvlaki pita azóta hiányzik, amióta eljöttünk. Nekem az ovelix jobban tetszett amúgy, mint az aigaio.

Macedóniában, odafelé aludtunk egyet. €20-ért olyan szállásunk volt, ár/érték arányt tekintve, hogy teljesen ledöbbentünk. Ilyen minőséget és kedvességet ennyi pénzért..

# 16348
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Manka62
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246474 Üzenet linkje2017-12-31 17:47:29 

Sziasztok! Lefoglaltuk a jövő évi nyaralásunkat Sartiban. A Kitsa apartmanban fogunk megszálni.Lakott már ott valaki mert a netem olvasgatva nagyon negatív dolgokat olvastam róla.Pl. hogy koszos,a fürdőben nincs zuhanytálca se függöny.Vezetékek lógnak ki a falból az ágymatrac olyan mintha lomolták volna és ehhez hasonlókat.Nagyon érdekelne hogy tényleg így van e mert akkor lehet másik szállást nézünk csak az a baj hogy ez az egy van ami két szobás.
# 16349
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gkata75
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246597 Üzenet linkje2018-01-15 15:26:23 

Sziasztok!

1 év kihagyás után idén júliusban ismét Sartin nyaralunk!icon_smile.gif Grantours, Blue Sarti apartman 2 hét.
Az elmúlt két alkalommal a Jannis ban voltunk (Hanna Haussal van sréhen a part felé), amit imádtunk, de az buszos úttal sajnos már nem elérhető. Elhelyezkedésileg és úgy mindenben tökéletes volt, a mostani kicsit messzebb lesz, de tekintve, hogy eddig is mindig azon a részen fürödtünk nem lesz rossz.
Napi 1x max 2x meg belefér egy kis séta, még két 13 évesnek is:)
Fakultatívon eddig Kalózhajó, meg Blue Lagúna volt, illetve elmentünk a narancspartra is. Most a Neos Marmarosi piac és Thessaloniki a terv. És rengeteg pihenés/fürdőzés a parton:)

# 16350
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
KissLaszlo
Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#246621 Üzenet linkje2018-01-21 13:42:55 

Sziasztok!
A Blue Sartiról azt mondják, hogy nagyon jó, a tetőn van medence is. Igaz kicsit messze van gyalog a központ, viszont a part ott a legjobb.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1089 1090 1091 ... 1105 1106 1107   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu