Kedves Haspók!
Nem tudok olyan okot, amitől Oia kevésbé vonzó lenne, mint Fira, Imerovigli, vagy Firostefani. Nekem az egész szigeten a legjobban Oia tetszett én, ha ráadásul olcsóbb is biztosan Oiát választanám. Oia leírhatatlanul szép, a legszebb hely, ahol életemben jártam.
Üdv: Josza
Oia,Fira,Firastefáni a kráter peremére épült álomszép települések.A pénzes túristák itt kötnek ki luxushajóikal.Mi is itt szerettünk volna apartmant foglalni,de sokaltuk az árát!Így jutottunk Kamariba(2007)Akkor lényegesen olcsób volt,gondolom mais hasonló a helyzet.Utólag örülök hogy így jártunk,a sziget közepén laktunk.Innen 30-40perc mopeddel a sziget mindkét sarka.Nekünk nagyon bejött Kamari!üdv:laci
Igen, jól látod, ma is hasonló a helyzet. Már egy hete minden szabad percemben szállásokat keresek, úgyhogy egyre jobban képben vagyok. Ma viszont találtam egy fantasztikus áron lévő kalderára néző szállást Oiában és teljesen fellelkesültem tőle! Utánanéztem a tripadvisoron is, és igaz, hogy csak pár vélemény van róla, de azok teljesen jók. Még várom a tulaj válaszát, de nagyon-nagyon remélem, hogy kedvező lesz!
Persze nem luxusszálloda, de a célnak megfelel, és a kilátás pedig fantasztikus a képek alapján is és a tripadvisoros review-k is megerősítik ezt.
Ráadásul külön örülök, hogy Oiában van, mert ugye oda megy mindenki naplementét nézni, ezt olvasni-hallani mindenhol. Persze a sziget csücskében van, de ez nem lesz gond, mert ahogy Josza is írta pár hsz-szal előbb, a sziget nem nagy, és így nem lesz probléma eljutni sehova sem, úgyis autót fogunk bérelni.
Ezen a szigeten szerintem teljesen mindegy hol alszol
Én 1 hónapig is elaludnék akár sátorban is csak mégegyszer ott lehessek
Mi Megalochoriban laktunk, kb 15 perc volt kocsival Oia, és csodálatos kilátásunk volt így is, ráadásul minden este a naplementét a szállásunkról néztük
Tudom nem valamelyik "nagyobb" városban van, de teljesen görög hanglata miatt tökéletesen megfelelt
És tényleg nincsenek távolságok
Kedves Haspók! Ha Oia városában találtál jó áron szállást, akkor azt foglald le! A sziget látványa minden egyes " szegletéből" lenyűgöző! Mi eddig minden évben( ötödik éve járunk vissza a szigetre) Kamariban egy családias studióban szálltunk meg és nem bántuk meg, hogy nem Oia-ban laktunk. A naplemente valóban Oia-ban a legszebb, de ha Firostefaniban majd kiállsz a " Kalderára", olyan látvány tárul eléd a szigetről, hogy biztosan megfogadod, egyszer még vissza kell menni Santorinire!!Santorini nemhiába a "napfény és a láva" szigete!!!!!!!! A fakultatív programok közül a vulkántúrát(Thirassia szigetével kombinálva) ne hagyd ki és érdemes autóval, motorral egyénileg felfedezni a sziget minden egyes részét(Fira, Firostefani, Imerovigli, Emporio, Messaria, MessaGonia(a szellemfalu), Pyrgos, Perissa. Ha van kérdésed szívesen segítek! Üdv.
Köszi a bíztatást, én is azt hiszem, hogy bárhol elaludnék, ha arról lenne szó! Akár sátorban, akár hotelben alvó ismerőseimtől még csak azt hallottam, hogy ódákat zengtek a szigetről!
Mi valahol a sátor és a Ti szállásotok közötti kategóriát választottuk , ha a képeknek és a tripadvisornak lehet hinni, akkor a kilátás bármelyik szobából a kalderára és a meredek falakra épült oiai házakra néz... igazából az tetszett meg benne, hogy nem "csak" a naplementét, hanem Oia házait is látni... együtt olyan gyönyörű a képeken.
Neked is nagyon köszönöm, biztosan élni fogok az ajánlattal és rengeteg kérdésem is lesz! Most, hogy a szállás már megvan, a következő praktikus teendőm Santorinivel kapcsolatban az autóbérlés kérdésnek eldöntése lenne.
Még nem néztem utána, hogy Oia-kikötő és Oia-reptér mennyibe kerül taxival, mert ha sok, akkor lehet, hogy megérné inkább elejétől végéig autót kölcsönöznünk, akkor viszont úgy szeretném mindenképpen, hogy kikötőben felvéve a kocsit és a reptéren otthagyva. Ehhez pedig kell egy olcsó és megbízható autókölcsönző, amelyik ráadásul a neten is fent van.
Hát itt tartok most a Santorinis rész szervezésével. Ha ez is el lesz döntve, akkor már csak a legjobb rész lesz hátra, a látnivalókról minden infót begyűjteni!
2006 (?)-ban volt itt a fórumról egy Monalisa nevű tag egy hetet Lefkadán, majd onnan mentek át (jó kis ugrás) Santorinire egy hétre. A beszámolójából emlékszem, hogy Firában volt a szállásuk és úgy rémlik, hogy azt írta, hogy elég kedvező áron foglalták neten. Keresd vissza a beszámolók között vagy írj neki privit, hátha olcsó volt az a szállás - ha a kelderán akarsz.
Szerintem semmi különös nincs az oiai naplementében, ezt már régebben is írtam, mások is írták, megint mások el vannak ájulva tőle. Szerintem egy másik helyről sokkal szebb: Imeroviglinél, ha a Skaros kiszögellésnél állsz és nem csak a sziklaszirt, hanem az egész kaldera, a Nea Kameni is ott úsznak a tűzvörös tengerben.
Most már szerintem maradok ennél, amit választottunk, mert már meg is kaptam a visszaigazolást a tulajtól. Ahogy a képeken néztem, szerintem minden helyről nagyon szép a naplemente. De minden tippeteket feljegyzem, és majd minden este kipróbálunk egy másikat.
Igazából nem ragaszkodtam mindenáron Oiához szállásügyben, csak azután kezdtem el ott keresni, hogy Firában és Firostefaniban nagyon magas áron voltak csak kaldera oldali szállások.
Szevasz Haspók! Örülök,hogy sikerült szállást találnod.Kocsibérlés miatt ne fájjon a fejed,mert minden településen bőven van kölcsönző. Érdemes körbejárni többet mielőtt döntenél,van különbség az áraikban. Ha netán a reptérről taxival kellene a szállásra menni,rövid a távolság nem lehet húzós a tarifa. Hazaútnál kilehet alkudni,hogy a reptérhez menjenek a kocsiért. Mi egy 250cc-is Qvaddal közlekedtünk,jobban bírta a hegymenetet mint a szomszédunk Puntója.Na meg a nagy melegben jólesett a menetszél .Ha szereted a vörösbort, érdemes megkóstolni a helyieket!Üdv:Laci