Sziasztok,
van-e esetleg tudomásotok olyan chili szószról, ami görög specialitás és a hazai Erős Pistától "karcosabb"?
Milyen néven és mely üzletekben kapható?
Görög konyha a Gasztroangyalban április 23-án
Duna TV 17:00 smile hangulatjel
Az aktuális rész ismertetője:
A Gasztroangyal ezúttal Beloianniszra látogat, arra a településre, melyet 1950-ben kezdtek el építeni a görög polgárháborúból hazánkba menekülők számára. Marcsi megismerkedik a leszármazottakkal, akik felelevenítik hagyományaikat és fantasztikus görög fogásokat készítenek.
ma delben feta sajttal töltött paprikat csinaltam. 2 perc, es jooo.de feltetlen kell hozza piritott kenyeret sütni, ropogosra (vaj nem kell ra ) ja es sör is jo lett volna hozza . Mythos, vagy a masik, ...nem jut eszembe . . .Alfa ??
vagy egy pohar Santorini bor ))
Jelentem megcsináltam, és isteni lett. Ebbe is raktam vaniliás cukrot, többet is, (még mindig nem tudom a vaniliapor mit takar és pont jó édes lett. Olyan igazi '"görög" izű, a tetején a porcukorral és a fahéjjal. A krémet kóstolgattam mikor készen lett, hogy eltaláljam az édességét, illetve Pontikoshoz hasonlóan én is jó édesen szeretem, így tuti olyan lett, amilyet akartam.
Ráadásul nagyon hamar készen van.
#2184352014-06-21 10:20:24 Válasz a #218434. hsz-ra
Köszi Kiflic, ezért kérdeztem, mert igy a vaniliapor kifejezéssel még nem nagyon találkoztam, és sok mindent takarhat.
Nagyon örülnék ám, ha olyan igazi kinti íze lenne, majd beszámolok!
Messi, szerintem ha van otthon vaniliarud,akkor annak a kikapart belseje jó lehet bele,ha nincs akkor esetleg vaniliáscukor.max édesebb lesz esetleg vaniliaaroma is jó lehet talán,de hátha jön valaki okosabb majd kiványcsi leszek a végeredményre,ha megsütötted
Sziasztok! Ha valaki erre jár, és okosabb, mint én...
A Jox által linkelt receptben az egyik hozzávaló vaniliapor...ez vajon most puding, vagy vaniliacukor, vagy micsoda? Nem akarok nagyon hülyének tűnni, csak eltolni sem akarom.
#2183072014-06-19 14:33:27 Válasz a #218305. hsz-ra
Okés, akkor bevállalom a héten, megcsinálom valamikor.
Bizony, a görög édességek nem a cukorhiányról hiresek, párom mindig azt mondja, hogy cupákosak...
Ezze a pitével én is próbálkoztam, hogy vettünk a hazaútra, hogy ha megmarad, milyen jó lesz itthon is az íze, hát valami borzasztó volt meredten, másnaposan. Sőt, sokszor a strandra is vittem le belőle uzsonnára - pár óráig ehető még.
Lehet, hogy csak valami piciőtepsivel fogok először készíteni, hogy elfogyjon még sebtiben.
#2183052014-06-19 13:52:45 Válasz a #218302. hsz-ra
Kipróbáltam, finom volt, de nekem csak frissen, melegen az igazi.
Görögországban nagyon sokféle búzadara kapható - bevallom, itthon én is csak egyfélét ismerek (aztán lehet, van, ahol többféle is fellelhető). És muszáj, hogy jó édes legyen , nekem bárki bármit mondhat, a görög édességek csak úgy az igaziak (nem mindenféle reform meg helyettesítő cuccokkal).
#2183022014-06-19 13:17:35 Válasz a #218298. hsz-ra
Pontikos, köszi! Te ezt már kipróbáltad?
Tényleg érdekes, hogy odakint abszolút nem érezni benne a búzadarát. Ebben a receptben is emliti, hogy nagyon apró szemű kell - fogalmam sincs milyen az, itthon eddig csak a normál búzadara létezéséről tudtam.
Meg ugye a kinti eléggé édes is, bár ezen kicsit több cukor könnyen segit.
Még a héten tuti nekiállok megsütni, kiváncsi vagyok milyen lesz, olyan régóta enném már.
Itt egy másik recept is. Érdemes szétnézni az oldalon, mert szerintem nagyszerű és egyszerű receptek vannak fent, az általam kipróbáltak eddig kifogástalanul sikerültek.
Jorgos, nagyon köszönöm a krémes pite receptet, ki fogom próbálni! (ideirom, mert az Athén topikban már nagyon offolnék vele).
Remélem ez az, amit kint cream pie néven árulnak, nagyon rég szeretném végre itthon megsütni - kérdés, hogy olyan lesz-e, mint Görögországban. Nem nagyon emlékszem, hogy kint szoktam benne érezni a búzadarát, de gondolom ez semmit nem jelent.
Beszúrom ide is a receptet, hátha valaki még ráfanyalodik.
http://www.gorogkonyha.com/2010/09/kermes-lepeny.html