Görög hetek a Lidl-ben! Terítéken a mazsolabor és társai. Remélem, lesz olyan finom, mint az igazi, görög honi. Mindenkinek jó nosztalgiázást a gasztronómia birodalmában!
Jorgos, nagyon köszönöm a krémes pite receptet, ki fogom próbálni! (ideirom, mert az Athén topikban már nagyon offolnék vele).
Remélem ez az, amit kint cream pie néven árulnak, nagyon rég szeretném végre itthon megsütni - kérdés, hogy olyan lesz-e, mint Görögországban. Nem nagyon emlékszem, hogy kint szoktam benne érezni a búzadarát, de gondolom ez semmit nem jelent.
Beszúrom ide is a receptet, hátha valaki még ráfanyalodik.
http://www.gorogkonyha.com/2010/09/kermes-lepeny.html
Itt egy másik recept is. Érdemes szétnézni az oldalon, mert szerintem nagyszerű és egyszerű receptek vannak fent, az általam kipróbáltak eddig kifogástalanul sikerültek.
#2183022014-06-19 13:17:35 Válasz a #218298. hsz-ra
Pontikos, köszi! Te ezt már kipróbáltad?
Tényleg érdekes, hogy odakint abszolút nem érezni benne a búzadarát. Ebben a receptben is emliti, hogy nagyon apró szemű kell - fogalmam sincs milyen az, itthon eddig csak a normál búzadara létezéséről tudtam.
Meg ugye a kinti eléggé édes is, bár ezen kicsit több cukor könnyen segit.
Még a héten tuti nekiállok megsütni, kiváncsi vagyok milyen lesz, olyan régóta enném már.
#2183052014-06-19 13:52:45 Válasz a #218302. hsz-ra
Kipróbáltam, finom volt, de nekem csak frissen, melegen az igazi.
Görögországban nagyon sokféle búzadara kapható - bevallom, itthon én is csak egyfélét ismerek (aztán lehet, van, ahol többféle is fellelhető). És muszáj, hogy jó édes legyen , nekem bárki bármit mondhat, a görög édességek csak úgy az igaziak (nem mindenféle reform meg helyettesítő cuccokkal).
#2183072014-06-19 14:33:27 Válasz a #218305. hsz-ra
Okés, akkor bevállalom a héten, megcsinálom valamikor.
Bizony, a görög édességek nem a cukorhiányról hiresek, párom mindig azt mondja, hogy cupákosak...
Ezze a pitével én is próbálkoztam, hogy vettünk a hazaútra, hogy ha megmarad, milyen jó lesz itthon is az íze, hát valami borzasztó volt meredten, másnaposan. Sőt, sokszor a strandra is vittem le belőle uzsonnára - pár óráig ehető még.
Lehet, hogy csak valami piciőtepsivel fogok először készíteni, hogy elfogyjon még sebtiben.
Sziasztok! Ha valaki erre jár, és okosabb, mint én...
A Jox által linkelt receptben az egyik hozzávaló vaniliapor...ez vajon most puding, vagy vaniliacukor, vagy micsoda? Nem akarok nagyon hülyének tűnni, csak eltolni sem akarom.
Messi, szerintem ha van otthon vaniliarud,akkor annak a kikapart belseje jó lehet bele,ha nincs akkor esetleg vaniliáscukor.max édesebb lesz esetleg vaniliaaroma is jó lehet talán,de hátha jön valaki okosabb majd kiványcsi leszek a végeredményre,ha megsütötted
#2184352014-06-21 10:20:24 Válasz a #218434. hsz-ra
Köszi Kiflic, ezért kérdeztem, mert igy a vaniliapor kifejezéssel még nem nagyon találkoztam, és sok mindent takarhat.
Nagyon örülnék ám, ha olyan igazi kinti íze lenne, majd beszámolok!