Volos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikötővárosok
Hozzászóló Üzenet
# 1
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#103418 Üzenet linkje2009-06-05 18:59:00  Volos

Téma Volosról


# 2
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gmc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#103468 Üzenet linkje2009-06-06 08:33:48  Válasz a #103418. hsz-ra Előzmény #103418

Sziasztok!
Tavaly jártunk Volosban és környékén azaz Sesklon és Diminiben. Aki úgy gondolja hogy neki nem csak a tenger - antikromok, múzeumok - görög-katolikus látnivalók szentháromság érdekes annak ajánlom ezeket a helyeket.
Sesklo és Dimini őskori maradványai számomra teljesen más hangulatot adnak mint az ókori romok. Fiaim pillanatok alatt belakták a területet ahol mily meglepő rajtunk kívül senki nem volt éppen látogatni (40C árnyékban). Ezért cserébe mindent alaposan megnézhettünk csak a viperákkal kell vigyázni, de komolyan. Szóltak is a fiúknak, hogy ha kígyót látnak nem megfogni icon_cool.gif.
Volos meg Volos bár jelenleg nagyon egyszerű a település szerkezete (túlméretezett üdülőfalu jellegű), de azért sok érdekes látnivaló akad. Személy szerint kiemelném a rovarmúzeumot. Ennek tulajdonosa egy nagytudású és szerény ámde embercentrikus professzor, aki - milyen meglepő - képes otthagyni napi teendőit a munkahelyén azért, hogy kijöjjön a kikötőbe egyetlen magyar család kedvéért és felvezesse őket a múzeumba. Ezek után olyan angolnyelvű előadást rittyent ami nemhogy a fiaimnak, de még az ízeltlábúakat alapból nem nagyon kedvelő feleségemnek is tetszik. A miértre azt válaszolta, hogy hozzájuk Görögországba mindenki csak a műemlékek miatt megy. de az élővilág kissé háttérbe szorul, ezért bárkinek - tényleg bárkinek - hajlandó, ennek általa jól ismert részét bemutatni és erről minden tudását átadni. Általában a környékbeli iskolák látogatják, de inkább nagyobb csoportokban, osztályokban.
Mi a slusszpoén? Az hogy a múzeum és kutatólabor a saját tulajdonú többemeletes részben kiadott (kocka)házának földszintjén van, komolyabb külső támogatás nélkül csinálja az egészet, és semmit nem kér ezért a látogatóktól, csak figyelmet.
Akit érdekel, annak érdemes Volos honlapján tájékozódni, mert ez a múzeum csak telefonra illetve e-mailre nyit ki.
Ajánlom a leírtakat mindenkinek aki egy kicsit mást is szeretne látni mint ami megszokott Görögországban.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikötővárosok


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu