Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 139 140 141
Üzenet
  Asteri | #194643 Üzenet | 2012-08-26 17:44:05 | Válasz a #194270. hsz-ra
Szia Jorgo!

Én is itt írok neked, mert a másik topic-ba nem igazán való icon_smile.gif

Szóval, szerintem a "Vinsanto" az egyik legfinomabb ital, már ha valaki az édes borokat szereti. De nagyon hasonló hozzá a cyprusi "Commantaría" is.

Honnan tudtad, hogy ismerem? icon_smile.gif))

Eszter
  Mediterraneo | #194646 Üzenet | 2012-08-26 18:25:33 | Re:
Asteri írta:
...cyprusi "Commantaría" ...


helyesen: ciprusi Commandaria
  PierrKardán | #194721 Üzenet | 2012-08-27 23:08:25 |
Ezt a hozzászólást ma délután egyszer már bepötyögtem. Sajnos az elküld gombra kattintás után egyszerűen eltűnt a hozzászólás icon_twisted.gif

A hellasz.hu-n nem fordult elő eddig ilyen hiba, ezt a fórumot ebből a szempontból (is icon_razz.gif ) jobbnak ismertem meg, mint az index fórumait. Ott mindennapos a hsz-ek eltűnése, remélem, hogy a hellasz.hu fórumain ez csak egy ritka hiba icon_cool.gif

Na, a lényeg az, hogy ma reggel meglátogattuk a helyi halboltot, hogy megvegyük a hozzávalót a második kedvenc görög ételemhez, a gavroszhoz.

Egy jobb halboltban többféle apróhal is van, nem mind jó gavroszhoz. Mivel mi nem tudjuk őket megkülönböztetni, ezért kérjük az eladó segítségét.

A Sartiban lévő halboltban is kétféle apróhal volt, a másik az szardella volt.



Ha megvettük a halat, akkor meg kell kérni a boltost, hogy tisztítsa meg a halat. Egy jobb halboltban ezt meg is csinálják. Ha nem tisztítanák meg, akkor nekünk kellene, ami elég keserves munka. Ezer apróhal fejét le kell tépni, a belét kiszedni. Brrrrr icon_sad.gif

Ha megvan a tisztított apróhal, akkor otthon be kell fűszerezni. Ez most (egyéb fűszer híján) nálam azt jelentette, hogy jól besóztam a halakat és kis olívaolajat öntöttem rá. Ebben a fűszerben dekkolt a hal, ameddig mi a parton voltunk icon_lol.gif



Hazaérve a halakat beleforgattam az itthonról hozott liszt - kukoricaliszt keverékbe és forró olajban nem hosszú ideig sütöttem.



Az elkészült halakat sültkrumplival ettük, nagyon finom volt.



A barátnőm úgy szereti, hogy a tisztított kishalaknak kiszedi a gerincét is, a hal két felét szétnyitva lisztezi be. Így is nagyon finom, az így sütött halat úgy lehet enni, mint a chipszet icon_lol.gif

Ha valaki tudná, hogy mi a gavrosznak való hal neve, az megírhatná, hogy tudjam, hogy otthon milyen halat keressek, ha gavroszhoz támad kedvem icon_wink.gif
  PierrKardán | #194722 Üzenet | 2012-08-27 23:13:30 |
Tisztelt Fórumgazdák!

A fórum működésében valami nem tökéletes. Az előbbi hsz-em ismét elveszett volna, ha nem mentem el azelőtt, hogy az elküld gombra kattintok. Az elküld gomb megnyomása után ugyanis az "invalid session" üzenet jelent meg, és a fórum központi lapjára dobott.

Szerencsére most mentettem (délután ezt nem tettem meg icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif ), ezért vissza tudtam hozni a hozzászólást.

A hellasz.hu fórumon nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy elvesszenek a hsz-ek, kérem megnézni, hogy mi lehet a hiba.
  Petros | #194723 Üzenet | 2012-08-28 01:09:31 |
PierrKardán írta:

Egy jobb halboltban többféle apróhal is van, nem mind jó gavroszhoz. Mivel mi nem tudjuk őket megkülönböztetni, ezért kérjük az eladó segítségét.

A Sartiban lévő halboltban is kétféle apróhal volt, a másik az szardella volt.

Ha valaki tudná, hogy mi a gavrosznak való hal neve, az megírhatná, hogy tudjam, hogy otthon milyen halat keressek, ha gavroszhoz támad kedvem icon_wink.gif


Bocs, de ez egy értelmetlen kérdés már önmagában!!!
A gavrosznak való hal, maga a GAVROS - Γαύρος!!! Ez nem egy ételfajta, mint például a pörkölt, ami többféle húsból és többféle módon is elkészíthető!
Ez a hal fajtája... mint a ponty, lazac, szardella vagy a tzipoura... tehát gavroszt keresni, ha gavroszhoz támad kedved!
  PierrKardán | #194737 Üzenet | 2012-08-28 09:27:56 | Válasz a #194723. hsz-ra Előzmény #194723
Értem, köszi icon_biggrin.gif
  Vikso | #194740 Üzenet | 2012-08-28 09:49:57 |
Hasznos eszmecsere, most legalább tudok gavroszt kérni. Az elkészítését tökéletesen leírtad PierrKardán, a kagylóért meg külön köszönet. A tálalást legjobb tele hassal nézegetni icon_biggrin.gif
  Jorgos | #195133 Üzenet | 2012-09-04 20:40:31 | Válasz a #194643. hsz-ra Előzmény #194643
Asteri írta:
Szia Jorgo!
Én is itt írok neked, mert a másik topic-ba nem igazán való :)
Szóval, szerintem a "Vinsanto" az egyik legfinomabb ital, már ha valaki az édes borokat szereti.
De nagyon hasonló hozzá a cyprusi "Commandaría" is.
Honnan tudtad, hogy ismerem? :)))
Eszter

Persze hogy ismered, mert sokszor voltal Santoriniben.
Akkor megegyeztunk, ezek a legjobb edes borok:
Vinsanto > Commandaria > Mazsolabor
  Asteri | #195134 Üzenet | 2012-09-04 21:42:45 | Válasz a #195133. hsz-ra Előzmény #195133
Geia sou Giorgo!

Sokszor voltam, de nem elégszer! icon_biggrin.gif

Van még egy kedvencem, a " SAMOS VIN DOUX"! Biztos ismered Te is!
Hoztam haza most Athenból is! icon_smile.gif
  Taisa | #195631 Üzenet | 2012-09-27 16:46:05 |
Bebe! Nálunk a lidl-áruházakban szokott Görög hét lenni és akkor lehet kapni 400 ft körüli áron, de ez egy évben csak kétszer van
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 139 140 141


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu