KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Maradnak a görögök az eurózónában
Szó sincs arról, hogy Görögország kilépne az eurózónából, mondta Alekszisz Ciprasz, a szélsőbaloldali Sziriza párt vezetője. A tömörülés a felmérések szerint a görög szavazók körében jelenleg a legnépszerűbb. Görögországban két hét múlva tartják az előre hozott parlamenti választásokat.

A 2012-es adósságválság tetőpontján jogos volt a "riadókészültség", azóta azonban teljesen megváltozott a környezet - mondta Ciprasz, és hozzátette: "csupán Antonisz Szamarasz konzervatív miniszterelnök beszél arról, hogy Görögország elhagyja az euróövezetet, a magas rangú európai illetékesek azonban nap mint nap ellentmondanak neki".

A csatlakozás vissszavonhatatlan
Szamarasz, aki a közvélemény-kutatások szerint elbukhatja a január 25-ére tervezett előre hozott választásokat, óva int a Sziriza hatalomra kerülésétől, ugyanis szerinte a kormánya által bevezetett szigorú megszorító politika megszüntetése törést okozna a nemzetközi hitelezők és Görögország viszonyában, valamint a dél-európai ország euróövezeti tagságának feladásával járna. Az Európai Bizottság múlt héten kijelentette, hogy az eurózónához való csatlakozás "visszavonhatatlan".

A GPO Intézetnek a görög médiában csütörtökön közzétett felméréséből az derült ki, hogy a görögök ugyancsak szívesebben használnának továbbra is eurót: a megkérdezettek mintegy háromnegyede úgy gondolja, hogy országának "mindenáron" az eurózónában kellene maradnia.

A szélsőjobb ellen
Ciprasz mindenesetre leszögezte az interjúban, hogy pártja győzelme esetén minden erejével az "Európát tönkretevő, szélsőjobboldalt megerősítő és az európai gazdaságot recesszióba döntő" megszorító politika ellen lép fel. A Sziriza vezetője korábban már megígérte, hogy felszámolja a Görögországban uralkodó "humanitárius válságot" és 171 euróval 751 euróra (mintegy 237 ezer forint) emeli fel a minimálbért.

Forrás: origo.hu


  2015-01-12 

  277 74% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat