KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Ezrek tüntettek Görögországban
Ezrek vonultak csütörtökön a görög főváros, Athén utcáira, hogy az Európai Központi Bank (EKB) előző napi döntése ellen tüntessenek.

"Nem hagyjuk magunkat megzsarolni, nem félünk, győzni fogunk" - ezzel a jelmondattal demonstráltak a görög parlament épülete előtt összegyűlt tiltakozók, akik azt rótták fel Mario Draghi EKB-elnöknek, hogy Angela Merkel német kancellár játszmáját folytatja.

Előző nap az EKB növelte a mindössze néhány napja megválasztott, Alekszisz Ciprasz vezette görög kormányra gyakorolt nyomást.
Az EKB kormányzótanácsa szerdán úgy döntött, hogy február 11-től nem fogad el magas kockázatú, bóvli kategóriába sorolt görög állampapírokat fedezetként refinanszírozási műveleteiben.
Ez azt jelenti, hogy a görög bankok nem juthatnak forrásokhoz az EKB rendes hitelezési tevékenységének résztvevőiként. Döntését a testület azzal indokolta, nem biztos, hogy Athén megszorítási és reformprogramjának ellenőrzését sikeresen el lehetne végezni.
A kormányzótanács ugyanakkor jóváhagyta a görög nemzeti bankhoz befutott sürgősségi likviditásnyújtási kérelmeket. Egy nagyon bőkezű keret meghatározásával az EKB biztosította, hogy a görög bankok - legalábbis a következő hetekben - fenn tudják tartani fizetőképességüket, és biztosítani tudják a görög állam finanszírozását a rövid futamidejű kincstárjegyek megvásárlásával.
A Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) január 25-én azzal az ígérettel nyerte meg a választásokat, hogy újratárgyalja a nemzetközi hitelezők által a dél-európai országnak juttatott segélycsomag feltételeit, és megszünteti a görög társadalomnak súlyos nehézségeket okozó megszorítási politikát.
A NERIT görög televízió csütörtökön arról számolt be, hogy hasonló tüntetések zajlottak az ország több városában.

Forrás: atv.hu


  2015-02-06 

  296 85% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!