KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Átmeneti kormány alakult Athénban
Letette a hivatali esküt az új görög ügyvivő miniszterelnök. Vassziliki Tanu az első női kormányfő az ország történetében. A legfelsőbb bíróság (Areopag) 65 éves elnökének az lesz a legfontosabb feladata, hogy elvezesse a csőd szélén egyensúlyozó Görögországot az előre hozott választásokig.

Tanu asszonyt Prokopisz Pavlopulosz államfő bízta meg az átmeneti kabinet irányításával, miután a parlamenti pártok nem tudtak kormányt alakítani. Előzőleg Panajótisz Lafazanisz járt az államfőnél, és hivatalosan is megerősítette, hogy visszaadja a kormányalakítási megbízást. A Szirizából kivált új mozgalom, a radikálisan megszorítás-ellenes Népi Egység (LAE) ugyanis nem talált koalíciós partnert.

Az ideiglenes kormány vezetője közismerten ellenzi a megszorító intézkedéseket, amelyeket az ország nemzetközi hitelezői szabtak feltételül az újabb pénzügyi mentőcsomagokhoz.

Ezzel egy időben távozott hivatalából az eddigi miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz, aki éppen egy héttel korábban mondott le, mert a kormánypárt, a Sziriza keményvonalasai nem támogatták a hitelezőkkel kötött megállapodást.

Az adósságban fuldokló, az államcsőd szélén egyensúlyozó Görögországban várhatóan szeptember 20-án tartják az előre hozott választásokat.

Forrás: orientpress.hu


  2015-08-28 

  269 90% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!