KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Újabb megszorítások Görögországban
A görög parlament vasárnap este heves viták után elfogadta az újabb takarékossági csomagot, a nyugdíjak és az adók reformjáról szóló indítványt, amelytől a radikális baloldali Sziriza vezetésével működő kormánykoalíció azt reméli, hogy hatására az ország hozzájuthat a nemzetközi hitelkeret újabb részletéhez.

Az 5,4 milliárd eurós megszorító csomag a nyugdíjkiadások 1,8 milliárd euróval való csökkentését, a jövedelemadókból származó bevételek 1,8 milliárd euróval, valamint a közvetlen adókból származó bevételek szintén 1,8 milliárd euróval való emelését tartalmazza.

Az Alekszisz Ciprasz miniszterelnök vezette kormány, amelynek minimális többsége - 153 mandátum - van a 300 fős parlamentben, elegendő szavazatot szedett össze a kezdeményezés elfogadásához.

Míg a honatyák a parlamentben vitatkoztak és szavaztak, addig az utcákon több ezren gyűltek össze a törvényhozás épülete előtt. A rendőrség mintegy húszezer főre becsülte a résztvevők számát. A tiltakozó megmozdulást a PAME kommunista szakszervezet hirdette meg.

Forrás: hirado.hu


  2016-05-09 

  592 72% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat