KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Újabb gazdasági megszorítások
Újabb kemény gazdasági megszorító intézkedéscsomagot fogadott el a görög parlament.A mintegy ötmilliárd euró (1550 milliárd forint) értékű takarékossági programot, amely nyugdíjcsökkentést és adóemelést is tartalmaz, az athéni kormánykoalíciónak mind a 153 parlamenti képviselője támogatta, míg a törvényhozás 128 tagja szavazott ellene. Tizenkilenc képviselő nem volt jelen a voksoláson – közölte az athéni parlament házelnöksége.
Röviddel a megszorítások elfogadása előtt az éjszaka néhány tüntető Molotov-koktélt és petárdákat dobált az athéni törvényhozás épületét őrző rendőrökre. A hatóságok könnygázzal oszlattak.
A görög kormány és a nemzetközi hitelezők között létrejött megállapodás értelmében a jelenlegi, harmadik mentőcsomag nyáron esedékes részlete átutalásának előfeltétele az újabb megszorító csomag.
A segélycsomag esedékes részlete nélkül Görögország nem lesz képes teljesíteni a nyáron esedékes törlesztéseit. Athénnak júliusig hétmilliárd euróra van szüksége korábbi adósságai törlesztéséhez, különben államcsőd fenyeget.
A jelenlegi, hároméves futamidejű segélycsomag 2018-ban jár le. A csomag 86 milliárd eurós keretösszegéből eddig 31,7 milliárd eurót utaltak át a hitelezők. Görögország 2010 óta működik nemzetközi hitelezői támogatással.

Forrás: hirado.hu


  2017-05-22 

  853 20% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat