KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


A tél közepén megjelenik a tavasz

A héten várhatóan 24°C-ra emelkedik a hőmérséklet, Görögországban a Halcyon-napok, más néven Alkyonidák napok egyedülálló jelensége lesz, ami egy mini nyári szünetet hoz létre a tél közepette.

Görögország nagyon magas hőmérsékletet regisztrált a szezonban. A hőmérséklet akár hét fokkal is magasabb a Celsius-skála szerint, mint a 2010 és 2020 közötti időszak átlaga.

A szokásosnál magasabb hőmérsékletet regisztráltak karácsony napján az Athéni Nemzeti Obszervatórium meteo.gr automatikus meteorológiai állomáshálózata szerint.

A hőmérséklet elérte, helyenként meghaladta a 20 Celsius fokot. A szezonra jellemző magas hőmérséklet sok téli úszót késztetett arra, hogy karácsony napján a strandokra menjen úszni. A meteorológusok szerint Görögországban legalább a jövő hétvégéig kitart a meleg időszak.

Az angol „ Halcyon days ” -re fordított kifejezés szó szerinti jelentése: nyugodt, békés nap. Ez az "Alkyonides Meres" fordítása.

Az Alkionidák Napok minden évben körülbelül december 15. és február 15. között zajlanak. Ebben az időszakban a napok jellemzően naposak, tiszta égbolttal, szélcsendben. A magas hőmérséklet nem jellemző az évszakra.

Az Alkijonidész Napok idején, a tél közepén, körülbelül egy hétig a 20 Celsius-fok (68 Fahrenheit-fok) fölé emelkedő hőmérséklet jellemző.

Honnan származik a Halcyon Days név?
Az Alkionidák Napja az Alcyone (halcyon) madárról kapta a nevét, amely ebben az évszakban a tengerparti sziklák repedéseibe rakja le tojásait. Az allegorikus jelentése a Plejádok csillagképben található „Alcyone” homonim csillag.

Ebben az időszakban az Alcyone csillag az esti órákban csúcsosodik ki, és a felhőtlen januári éjszakákon a csillag a Plejádok halmazában látható, amely az égi kupola legmagasabb részén található.

Ennek az egyszerű természeti eseménynek az eredményeként az összes egymást követő napot, amikor az Alcyone csillag látható, „Alkyonidáknak” nevezték el.

Meteorológiai szempontból az Alkionidák Napjai Görögország szélességi körének, az év ezen időszakában megnövekedett légköri nyomásnak, a szél hiányának, a hűvös hőmérsékletnek és az intenzív napsütésnek az eredményeként jönnek létre.

Forrás: greekreporter.com


  2024-02-06 

  193 96% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!