KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Méhészek tiltakozása Szalonikiben

A Szaloniki Méhészek Szövetségének tagjai tiltakozást tartottak Thesszaloniki Újparton.

Nem sokkal délelőtt 10 óra után a méhészek lehajtottak Nea Paraliába, és üres méhkasaikkal két vonalat alkottak a Fehér torony és M. Sándor szobra között.

A méhészek azt kérik a kormánytól - ahogy mondják -, hogy alkalmazzák a méztermelésre és értékesítésre vonatkozó jogszabályokat, és engedjék meg, hogy az erdőben tartózkodhassanak, hogy termelhessék a mézet.

Nyilatkozataiban az igazgatóság tagja Pantelis Karagoudakisz, a Szaloniki Méhészek Szövetségének képviselője elmondta, hogy "évről évre súlyosbodnak a problémáink, ezek a görögözések, az erdőkbe való belépés tilalma, a túlzott termelési költségek, amelyek riasztóan megnőttek".

alójában hozzátette, hogy a görögítésekkel kapcsolatban „az uniós kutatások kimutatták, hogy az importált méz majdnem 100%-a többé-kevésbé hamisított. Ez azt jelenti, hogy két kiló görög méz egy tonna importmézhez keverhető és görögnek nevezhető. Ugyanakkor a polcokon lévő címkék nem megfelelőek. A származási országot egyértelműen fel kell tüntetni. Ehelyett az EU 27 óráját látjuk elrejtve a hátoldalon."

Karagoudakis úr azzal érvelt, hogy az éghajlati válság a termelés ijesztő csökkenéséhez vezetett. "Tavaly a termelés 80%-ra esett vissza. Ez nem mehet tovább. A kéréseinknek semmi közük a pénzhez, de azt szeretnénk, hogy a jogszabály megvalósuljon” – hangsúlyozta.

A szövetség alelnöke, Theofanis Grigoriadis a maga részéről kijelentette, hogy az elmúlt két évben az ukrajnai háború miatt meredeken emelkedtek a termelési költségek, aminek következtében az összes alapanyag 50-60%-kal nőtt. "A tégely, amelybe a mézet csomagoljuk, 17 centet számláztak, és most elérte a 47-et. A kaptár 25 euróba került, most pedig 47 euróba került, csak a fa, és amíg nem lesz belőle kaptár. 60-at nem kérünk, be akarunk engedni az erdőbe, mert ez az otthonunk. Gondozzuk az erdőket, kevés olyan eset van, amikor a méhészek helytelen bánásmódjából keletkeznek a tüzek” – tette hozzá.

A méhészek szórólapokat osztogatnak a nagyközönségnek, miközben a szupermarketből szerezték be a mézet, és meghívják az embereket, hogy kóstolják meg a sajátjukat és a szakmát, hogy megértsék a különbséget.

Mint a méhészek rámutattak, várhatóan folytatják tiltakozásukat.

Forrás: creta24.gr


  2024-02-12 

  225 80% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..