KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Infók


Görög szigetek: - Leszvosz
Görögország harmadik legnagyobb szigete Leszvosz, területe 1630 km2, lakóinak száma 90 000 fő. A köznyelvben Mitilininek is nevezett sziget a kisázsiai Edremit-öböl torkában, a török partoktól 10 km, Athéntól mintegy 300 km távolságban fekszik. A szabálytalan háromszög alakú sziget mérsékelten tagolt partvonalába délkeleten és délen zárt tóra emlékeztető két mély öböl nyúlik be, amelyek csak rendkívül szűk átjárón kommunikálnak a nyílt tengerrel. Domborzata és tájai változatosak, földje termékeny. A magasabb hegyeket fenyő, szelídgesztenye, a lankákat és a völgyeket több mint 10 millió olívafa borítja. A szigetlakók barátságosak és kedélyesek.


Talán a görög főváros messzisége miatt, vagy mert a fő tengeri és légi közlekedési útvonalakon kívül esik, esetleg nagy dimenziói és jelentős népessége okán, a szigetre mindmáig egyfajta belterjesség, befelé fordulás jellemző. A zárkózottság burkát az idegenforgalom sem tudta még teljesen feltörni. Ez lehet a magyarázata annak, hogy a sziget igen kedvező természeti adottságait, szépséges tájait, figyelemreméltó - elsősorban középkori - műemlékeit, gazdag és élő kulturális, népművészeti hagyományait mindmáig nem tudta (talán nem is nagyon akarta) a mindenható idegenforgalom számára teljességgel kamatoztatni. Ezeknek a lépten-nyomon érzékelhető „fél elszigeteltségi” állapotnak sajátos varázsa kínál ígéretes élményt a szigetre látogatóknak.Görögország harmadik legnagyobb szigete Leszvosz, területe 1630 km2, lakóinak száma 90 000 fő. A köznyelvben Mitilininek is nevezett sziget a kisázsiai Edremit-öböl torkában, a török partoktól 10 km, Athéntól mintegy 300 km távolságban fekszik. A szabálytalan háromszög alakú sziget mérsékelten tagolt partvonalába délkeleten és délen zárt tóra emlékeztető két mély öböl nyúlik be, amelyek csak rendkívül szűk átjárón kommunikálnak a nyílt tengerrel. Domborzata és tájai változatosak, földje termékeny. A magasabb hegyeket fenyő, szelídgesztenye, a lankákat és a völgyeket több mint 10 millió olívafa borítja. A szigetlakók barátságosak és kedélyesek.


Talán a görög főváros messzisége miatt, vagy mert a fő tengeri és légi közlekedési útvonalakon kívül esik, esetleg nagy dimenziói és jelentős népessége okán, a szigetre mindmáig egyfajta belterjesség, befelé fordulás jellemző. A zárkózottság burkát az idegenforgalom sem tudta még teljesen feltörni. Ez lehet a magyarázata annak, hogy a sziget igen kedvező természeti adottságait, szépséges tájait, figyelemreméltó - elsősorban középkori - műemlékeit, gazdag és élő kulturális, népművészeti hagyományait mindmáig nem tudta (talán nem is nagyon akarta) a mindenható idegenforgalom számára teljességgel kamatoztatni. Ezeknek a lépten-nyomon érzékelhető „fél elszigeteltségi” állapotnak sajátos varázsa kínál ígéretes élményt a szigetre látogatóknak.


  2004-05-04 

  467 87% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat