KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Óriásbabsaláta - Gigantes salata

Hozzávalók:
1/2 kg száraz óriásbab, 2 közepes hagyma, olívaolaj ízlés szerint, só, bors, citromlé vagy ecet ízlés szerint
Elkészítés:
A babot elõzõ este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük akkor a következõképpen járunk el:
Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi vizet adunk hozzá hogy ellepje. Felfõzzük majd lehúzzuk a tûzrõl és egy órát lefedve hagyjuk ázni a forró vízben. Egy óra múlva leöntjük a vizet és újból felöntjük annyi forró vízzel hogy ellepje, sózzuk és puhára fõzzük. Leszûrjük, megvárjuk míg kihül és salátástálba halmozzuk.
A hagymákat kerek szeletekre vágjuk és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A babot, hagymát, petrezselymet összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáöntünk olívaolajat és citromlevet, vagy ecetet ízlés szerint és máris tálalható.


  2006-10-05 

  1153 70% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat