Hozzávalók:
1/2 kg száraz óriásbab, 2 közepes hagyma, olívaolaj ízlés szerint, só, bors, citromlé vagy ecet ízlés szerint
Elkészítés:
A babot elõzõ este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük akkor a következõképpen járunk el:
Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi vizet adunk hozzá hogy ellepje. Felfõzzük majd lehúzzuk a tûzrõl és egy órát lefedve hagyjuk ázni a forró vízben. Egy óra múlva leöntjük a vizet és újból felöntjük annyi forró vízzel hogy ellepje, sózzuk és puhára fõzzük. Leszûrjük, megvárjuk míg kihül és salátástálba halmozzuk.
A hagymákat kerek szeletekre vágjuk és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A babot, hagymát, petrezselymet összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáöntünk olívaolajat és citromlevet, vagy ecetet ízlés szerint és máris tálalható. |