KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Fahéjas- mandulás sütemény - Baklava

Hozzávalók:
- másfél adag phyllo,
- 50 dkg mandula,
- 5 dkg zsemlemorzsa,
- 2 ek. cukor,
- 20 dkg vaj,
- késhegynyi orölt fahéj és szegfuszeg
A sziruphoz: 45 dkg cukor, 4 dl víz, 1 citrom leve

Elkészítés:
Hat, olvasztott vajjal külön-külön megkent phyllolapot teszünk egymásra. A darált mandulát összekeverjük a morzsával, cukorral, fahéjjal és szegfuszeggel és felét a tésztára szórjuk. Ráteszünk két megkent lapot, a töltelék másik felét, végül hat megkent tésztalappal lefedjük. Meglocsoljuk fél pohár vízzel és kis lángon kb. egy órát sütjük. Még melegen ráöntjük a forró szirupot, és csak 3-4 óra múlva fogyasztjuk.


  2007-12-11 

  572 86% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat