KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Pörkölt agyagedényben - Giouvetsi

Hozzávalók:
1 kg birka/bárányhús, 3 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, kevés olívaolaj, 1 kg rizsszem-tészta, só, bors, oregánó

Elkészítés:
Öntsünk olajat egy agyagedénybe vagy öntöttvas-lábosba, és forrósítsuk fel a sütoben. Tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a sózott, borsozott húst, pirítsuk meg minden oldalán. Mikor levet ereszt és foni kezd, adjuk hozzá a paradicsomszószt és ugyanannyi vizet. Fozzük körülbelül 1 órán át, míg a hús megpuhul és a víz nagy része elpárolog (ha szükséges, pótoljuk.) Tegyük bele a rizsszem-tésztát, mikor a megfott (kb. 10 perc), forrón tálaljuk, oregánóval meghintve.


  2006-09-14 

  20963 89% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat