Beszámolók


Görög élmény röviden
Rövid beszámoló egy görög utazásról!
Ez az utazás 2001 szeptemberében esett meg.
Másfélhét kellemesnél is több nyaralás.
Miután a feleségem révén, aki másfél évet dolgozott egy görög étteremben, már kaptam némi behatást a világ egyik legrégebbi kultúrájának mai formájáról. Így már érthetõ, hogy megfogalmazódott bennem egy utazás gondolata. Ezt még erõsítette, hogy nagy szerencse által a feleségem nyert egy utazást, éppen Görögországba.
Loutraki volt az a szerencsés hely melyet megtisztelhetünk.
Sajnos busszal kellett megtenni a távolságot, de a hely, az élmények és nem utolsó sorban a társaság mindenért kárpótolt.
Néhány szó Loutraki városáról. Athéntól 80 km-re délnyugati irányra, Korinthosztól egy karnyújtásnyira található. Egész országszerte híres az ásványvízérõl, gyógyfürdõjérõl, szépségérõl. A 3 km hosszú strandja, mely a korinthoszi öböl partja, joggal viseli a kék zászló kitüntetését. Sok kávéház, étterem, szálloda.
A szállásunk a város fõterén található hotel vassilikonban volt.
A város legnagyobb erénye viszont, hogy rajtunk kívül, (értem ezalatt, a buszon velünk együtt utazókat), nem találkoztunk magyarokkal. Aki olyan helyet keres, ahol nem köszönnek rá magyarul a boltban, a kávézóban vagy bárhol annak ideális a hely. Ez nem Thessaloniki, vagy más a magyarok tízezrei által látogatót tömegszállás.
A lakosok viszont tisztában vannak azzal, hogy a turistákból élnek. Szívélyesek, segítõkészek, és nagyon barátságosak.
Az egésznek igazi mediterrán hangulata van.
Az idõjárás tökéletes volt.
Volt fakultatív programokban is részünk Mükéné, Epidavros, Delfhi, Nafplio, Athén, Korinthosz, Meteorák.
Nagyon komoly érzés több ezer éves dolgok között sétálni. Elképzelhetetlen miként élhetek akkoriban, hogy hozhatták létre az emberek ezt a sok különleges épületet, tárgyat.
Még tudnék írni magasztos gondolatok, de most nem. Mindenki menjen el és nézze meg, és akkor tudja majd, hogy mirõl beszélek.
Az egyik legnagyobb flash rögvest az elsõ éjszaka ért mikor éjszaka egy óra környékén elindultunk sétálni. A város üres és csendes volt, az egyik kis utcába bekanyarodva viszont a végén nagy mozgolódás látszott. Oda érve jött a meglepetés, hatalmas tömeg ameddig a szem ellát. Hajnali egykor piac kis millió emberrel! Vallási ünneppel egyben.
Ezek mellet természetesen sok idõ jutott még a pihenésre, saját programokra. Értem ez alatt strandolás, motorozás, borozgatás, és ki ne maradjon kulináris élvezeteknek való hódolás.
Összegezve az egészet: KIRÁLY
A mai napig azon vagyok, hogy visszatérjünk egy hosszabb nyaralásra.

 2007-01-07 

 Gabo11 LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 032 TAG
ONLINE OLVASÓK: 4
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 4

  • Látogatók ma: 53

  • Oldalletöltés ma: 2346

  • Összes látogató: 5 416 207


Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..