Na ez így nem jó, megpróbálom máshogy, remélem így jó lesz:
Lejjebb kell az 1. pontnál kiválasztani a magyar nyelvet, majd rákattintani a görög zászlóra és már ott is van a magyar-görög szótár.
Na ez így nem jó, megpróbálom máshogy, remélem így jó lesz:
Lejjebb kell az 1. pontnál kiválasztani a magyar nyelvet, majd rákattintani a görög zászlóra és már ott is van a magyar-görög szótár.
#45178Andra 2007-09-18
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a magyar-görög szótárt.
Állítólag ez egy hangos szótár, de nekem a munkahelyi gépemen nincs hang, így nem tudom, hogy igaz-e.
Jó böngészést és tanulást! :wink:
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a magyar-görög szótárt.
Állítólag ez egy hangos szótár, de nekem a munkahelyi gépemen nincs hang, így nem tudom, hogy igaz-e.
Jó böngészést és tanulást! :wink:
#44973Stratos 2007-09-16
Kicsit elbizonytalanodtam most a feladatok kiosztásával...
Mert mindenkinek ajánlom, hogy menjen végig magától (mindenki egyidõben, de egymástól függetlenül) a Filoglossia anyagain...
Fõleg most, hogy az elsõ leckén (betûk, szavak megismerése, ejtése...) nagyjából túl jutottunk!
Aztán, az elkezdett minta alapján (Látjátok én hogyan kezdtem én is el... kimásolván a lecke anyagát, egyszerûen szóról szóra igyekszem - a fonetika mellékelésével - lefordítani... )
Ugyanúgy elküldhetitek a készülõ anyagaitokat nekem (én úgyis lassacskán rakosgatom csak fel) , s az eredményt követve javíthatjátok ki önmagatokat is - meg engem - hisz én is hibázok ám, rendesen!!!!
Azért a szótárazgatással sem kell leállni...
Köszi továbbra is mindennemû segítséget!
Kicsit elbizonytalanodtam most a feladatok kiosztásával...
Mert mindenkinek ajánlom, hogy menjen végig magától (mindenki egyidõben, de egymástól függetlenül) a Filoglossia anyagain...
Fõleg most, hogy az elsõ leckén (betûk, szavak megismerése, ejtése...) nagyjából túl jutottunk!
Aztán, az elkezdett minta alapján (Látjátok én hogyan kezdtem én is el... kimásolván a lecke anyagát, egyszerûen szóról szóra igyekszem - a fonetika mellékelésével - lefordítani... )
Ugyanúgy elküldhetitek a készülõ anyagaitokat nekem (én úgyis lassacskán rakosgatom csak fel) , s az eredményt követve javíthatjátok ki önmagatokat is - meg engem - hisz én is hibázok ám, rendesen!!!!
Azért a szótárazgatással sem kell leállni...
Köszi továbbra is mindennemû segítséget!
#44556petros 2007-09-12
Nóra!
Majd leírom lépésrõl lépésre hova mit írj ;-)
De kell, hogy legyen gmail-es postafiókod... A többit majd mondom!
Stratos: Pont azon filóztunk a Petrosszal, hogy lenne-e értelme nyitni
egy ilyen Google csoportot???
Vagy az is elég, ha mindenki nyit gmail címet, s akkor még MSN szerûen is látjuk egymást, ha vonalban vagyunk...
Itt van magyarul is néhány dolog...
Nóra!
Majd leírom lépésrõl lépésre hova mit írj ;-)
De kell, hogy legyen gmail-es postafiókod... A többit majd mondom!
Stratos: Pont azon filóztunk a Petrosszal, hogy lenne-e értelme nyitni
egy ilyen Google csoportot???
Vagy az is elég, ha mindenki nyit gmail címet, s akkor még MSN szerûen is látjuk egymást, ha vonalban vagyunk...
Itt van magyarul is néhány dolog...
#44555fnenora 2007-09-12
Könnyû annak aki tud angolul. Én is megnéztem, de nem tudom mit kell csinálni, nem értem.
Könnyû annak aki tud angolul. Én is megnéztem, de nem tudom mit kell csinálni, nem értem.
#44548petros 2007-09-11
˝Ha van olyan köztünk, aki megpróbálna görögül kommunikálni több tanulóval (bár õk már valamivel korábban kezdtek, így elõrébb járnak), meg lehet próbálni ezen a fórumon, ahol két görögországi tanár segítségével folyik az infó csere. Itt például egy kezdõ görög tankönyv (lexikon) elsõ 20 oldala került fel, s ha igény van rá, kérni lehet a többit is!:
Buta vagyok, mert bár én tagja vagyok a group-nak, nem biztos hogy más is be tud lépni...
Azért próbálkozzatok, és jelezzetek vissza!˝ - Stratos
Stratos!
Felvettek a csoportba :!:
Már csak azt nem tudom, mirõl is írnak benne... :lol:
Persze minden görögül van :oops:
De majd csak lassan, lassan... :roll:
˝Ha van olyan köztünk, aki megpróbálna görögül kommunikálni több tanulóval (bár õk már valamivel korábban kezdtek, így elõrébb járnak), meg lehet próbálni ezen a fórumon, ahol két görögországi tanár segítségével folyik az infó csere. Itt például egy kezdõ görög tankönyv (lexikon) elsõ 20 oldala került fel, s ha igény van rá, kérni lehet a többit is!:
Buta vagyok, mert bár én tagja vagyok a group-nak, nem biztos hogy más is be tud lépni...
Azért próbálkozzatok, és jelezzetek vissza!˝ - Stratos
Stratos!
Felvettek a csoportba :!:
Már csak azt nem tudom, mirõl is írnak benne... :lol:
Persze minden görögül van :oops:
De majd csak lassan, lassan... :roll:
#44482koveti 2007-09-11
Szia Stratos!
Gyorsan lecsapok, amíg online látlak. Nem tudod véletlenül, hogy a mi 'Vigyázz magadra!' elköszönõ-udvariassági formulánknak van-e valami görög megfelelõje? Én a magyar-angol-görög oda-vissza szótárazgatással nem találtam ilyesmit. Mit mondanak õk hasonló kedveset?
Ui. Haladok ám a szótárazással, sztem holnap küldök megint egy adagot, de ebben most vannak olyan finomságok, amik tán meghaladják eddigi tudásom.
Nem rémlik, hogy szó szerint, lenne ilyesmi...
El szokták egy mást küldeni a jóba... :lol: :lol:
Mondván: Szto kaló...!
De mondhatják szó szerint is, hogy vigyázz magadra...: Prószeksze ton eaftón szu ! - vagy ilyesmi...
De ilyeneket inkább a Jorgoszéktól kérdezz!
Szia Stratos!
Gyorsan lecsapok, amíg online látlak. Nem tudod véletlenül, hogy a mi 'Vigyázz magadra!' elköszönõ-udvariassági formulánknak van-e valami görög megfelelõje? Én a magyar-angol-görög oda-vissza szótárazgatással nem találtam ilyesmit. Mit mondanak õk hasonló kedveset?
Ui. Haladok ám a szótárazással, sztem holnap küldök megint egy adagot, de ebben most vannak olyan finomságok, amik tán meghaladják eddigi tudásom.
Nem rémlik, hogy szó szerint, lenne ilyesmi...
El szokták egy mást küldeni a jóba... :lol: :lol:
Mondván: Szto kaló...!
De mondhatják szó szerint is, hogy vigyázz magadra...: Prószeksze ton eaftón szu ! - vagy ilyesmi...
De ilyeneket inkább a Jorgoszéktól kérdezz!
#44479Stratos 2007-09-11
Ha van olyan köztünk, aki megpróbálna görögül kommunikálni több tanulóval (bár õk már valamivel korábban kezdtek, így elõrébb járnak), meg lehet próbálni ezen a fórumon, ahol két görögországi tanár segítségével folyik az infó csere. Itt például egy kezdõ görög tankönyv (lexikon) elsõ 20 oldala került fel, s ha igény van rá, kérni lehet a többit is!:
Azért próbálkozzatok, és jelezzetek vissza!
Ha van olyan köztünk, aki megpróbálna görögül kommunikálni több tanulóval (bár õk már valamivel korábban kezdtek, így elõrébb járnak), meg lehet próbálni ezen a fórumon, ahol két görögországi tanár segítségével folyik az infó csere. Itt például egy kezdõ görög tankönyv (lexikon) elsõ 20 oldala került fel, s ha igény van rá, kérni lehet a többit is!:
Azért próbálkozzatok, és jelezzetek vissza!
#44219dog92 2007-09-09
Szia!! Engem is érdekelne a film!! :D Mi a címe?? Eltudod küldeni?? Köszi elõre is!
Szia!! Engem is érdekelne a film!! :D Mi a címe?? Eltudod küldeni?? Köszi elõre is!
#44202vadevezõs 2007-09-09
O.K! Jó lesz a 'ni', de ti ezt hogy szoktátok, szótároztok? Mi alapján?
Stratos: Lásd a korábbi hozzászólásokat! Például.: :arrow:
O.K! Jó lesz a 'ni', de ti ezt hogy szoktátok, szótároztok? Mi alapján?
Stratos: Lásd a korábbi hozzászólásokat! Például.: :arrow: