| Jón-szigetek \ Kefalonia |
|
| #188884 pordanniki 2012-06-25 |
Az autóbérléshez további infó: 900 km-re 43 litert fogyasztott a Daihatsu autónk. A benzin ára: 1,82 volt.
|
Az autóbérléshez további infó: 900 km-re 43 litert fogyasztott a Daihatsu autónk. A benzin ára: 1,82 volt.
|
| #188883 Isti26 2012-06-25 |
Köszi Niki a választ!
Biztosan meg fogom találni..:D:D Olvasom nagyon sok helyen jártatok..:D Biztosan nagy élmény is lehetett látni..:D
Skalaban melyik taverna tetszett neked? Ahol jól főznek pl..:D:D ÉS van olyan gyrosos ahol finom és tzazikivel adják?:D
|
Köszi Niki a választ!
Biztosan meg fogom találni..:D:D Olvasom nagyon sok helyen jártatok..:D Biztosan nagy élmény is lehetett látni..:D
Skalaban melyik taverna tetszett neked? Ahol jól főznek pl..:D:D ÉS van olyan gyrosos ahol finom és tzazikivel adják?:D
|
| #188882 pordanniki 2012-06-25 |
Isti, szerintem csak bérelt járművel. Úgy tudom, oda nincs fakultatív. Esetleg Samiból taxival. Rengeteg taxit láttunk a szigeten, de árakat sajnos nem tudok mondani. Sok angol a strandokat is taxival látogatja. :D
|
Isti, szerintem csak bérelt járművel. Úgy tudom, oda nincs fakultatív. Esetleg Samiból taxival. Rengeteg taxit láttunk a szigeten, de árakat sajnos nem tudok mondani. Sok angol a strandokat is taxival látogatja. :D
|
| #188881 pordanniki 2012-06-25 |
Térképet nekünk adtak Pefanisnál az autóhoz, ami jól használható volt. Egy másikat mi vittünk itthonról, de ott is kapni sok félét.
|
Térképet nekünk adtak Pefanisnál az autóhoz, ami jól használható volt. Egy másikat mi vittünk itthonról, de ott is kapni sok félét.
|
| #188880 pordanniki 2012-06-25 |
Szia kaliber!
Az utca felőli szobákhoz reggel és délelőtt süt oda a nap, mivel ez a keleti oldal és innen kell fel a nap. Így az erkélyen reggelizni nem túl kellemes, de cserébe láthatjátok a napfelkeltét. Délután már árnyékosabb.
|
Szia kaliber!
Az utca felőli szobákhoz reggel és délelőtt süt oda a nap, mivel ez a keleti oldal és innen kell fel a nap. Így az erkélyen reggelizni nem túl kellemes, de cserébe láthatjátok a napfelkeltét. Délután már árnyékosabb.
|
| #188879 Stormybooy 2012-06-25 |
még pár dolog.
gyümölcsöt, zöldséget Argostoliban a kikötőben a piacon vegyél. Nagyon finomak és az árak is korrektek.
Ha rubola bort vagy egyéb dolgot akarsz hazavinni, a reptéren a duty free shopban vedd meg hazafelé, mert 1 EURval olcsóbbak ezek a dolgok ott mint a szigeten.
|
még pár dolog.
gyümölcsöt, zöldséget Argostoliban a kikötőben a piacon vegyél. Nagyon finomak és az árak is korrektek.
Ha rubola bort vagy egyéb dolgot akarsz hazavinni, a reptéren a duty free shopban vedd meg hazafelé, mert 1 EURval olcsóbbak ezek a dolgok ott mint a szigeten.
|
| #188876 pordanniki 2012-06-25 |
Szia Isti!
Sajnos nem tudom a nevét, de ha kiértek a Hermes utcájáról a főutra, már csak ez az egy szupermarket van felfelé, a többi mind lefelé. Meg fogjátok találni. :)
A Solomos kb. a főutca közepén található. Nincs messze a Hermestől egyik sem.
|
Szia Isti!
Sajnos nem tudom a nevét, de ha kiértek a Hermes utcájáról a főutra, már csak ez az egy szupermarket van felfelé, a többi mind lefelé. Meg fogjátok találni. :)
A Solomos kb. a főutca közepén található. Nincs messze a Hermestől egyik sem.
|
| #188875 Isti26 2012-06-25 |
pordanniki!
Antisamoshoz csak bérelt járművel lehet eljutni??
|
pordanniki!
Antisamoshoz csak bérelt járművel lehet eljutni??
|
| #188873 pordanniki 2012-06-25 |
Szia Melus!
Felfelé mászva Dafnoudiról nekem kb. 20 perc volt, csak nehezítette a haladást a csúszós kövek és a hőség, pedig a fák árnyékot adnak.
|
Szia Melus!
Felfelé mászva Dafnoudiról nekem kb. 20 perc volt, csak nehezítette a haladást a csúszós kövek és a hőség, pedig a fák árnyékot adnak.
|
| #188872 pordanniki 2012-06-25 |
További szépségek:
Petani: ez volt még egy kedvenc! Szép fekvésű kellemes öböl nagy hullámokkal, a parton 1-2 taverna. Tetszett!
Platia Ammos: a csúcs! Gyönyörű színek, hatalmas hullámok! Nehezen, kavicsos úton megközelíthető, utána még rengeteg lépcső 40 fokban...de megérte. :lol:
Kipouria kolostor: nehezen megközelíthető, szép innen a kilátás.
Lagadakia beach: szép kis kavicsos öböl, tetszett!
Gerogombos világítótorony: hosszú kavicsos úton lehet megközelíteni, mi egy darabig kocsival mentünk, majd a nagyobb kövek miatt letettük az autót és gyalog közelítettük meg. Tetszett!
Lixouri: átlagosnak tűnt, a kompozás Argostoliba viszont élmény volt!
Old Port Skala: hangulatos öblök, de többen voltak itt, ezért itt nem fürödtünk.
Makropoulos, Xenopoulo, Makriotika: hangulatos kis falvak.
Legszívesebben mindenhol a templomokat fotóztam volna, annyira tetszettek.
Koroni beach: homokos-aprókavicsos strand, kellemes vízzel, de ide is rázós és félelmetes a lejutás.
Sissia kolostor: szép, érdemes megnézni. A kolostor előtt rengeteg kis nyuszi ugrál. :lol:
Peratrata kolostor: szintén szép, látni kell!
Mazarakata: a mükénéi sírok éppen feltárás alatt voltak, nem tudtunk bemenni, csak kerítésen kívülről láttuk.
Szent Gerassimos: szintén gyönyörű, nagyon tetszett!
Lassi: átlagos település, itt is van minden, kiépült. Megnéztük a sziklakápolnát, ami nagyon szép volt!
Argostoli: kikötőben láttunk teknősöket, órákon át lehetne nézni őket! A világítótorony is szép! Úgy mint főváros annyira nekem nem tetszett.
Voltam már hangulatosabb városokban is.
St. Barbara templom Argostolinál: nagyon tetszett, csak nehezen találtuk meg.
Melissani-tó: Nagy élmény itt csónakázni. 7 euro/fő a belépő.
Ag. Efimia: hangulatos kis város! Tetszett!
Sami: átlagos kisváros. Annyira nekem nem jött be.
Karavomilos: szép, tetszett, megnéztük a tavat és gyűjtöttünk lukas köveket! :D
Poros és Ragia beach: átlagos város. Szép a fekvése.
Zola: Szép kis hegyi falu. Csodás a panorama.
Vouti beach: Szintén egy kedvencem! Kavicsos meredek úton nehezen megközelíthető, de csodás a víz színe. Aprókavicsos part.
Kiriaki beach: Vouti után már nem volt különösebb élmény.
|
További szépségek:
Petani: ez volt még egy kedvenc! Szép fekvésű kellemes öböl nagy hullámokkal, a parton 1-2 taverna. Tetszett!
Platia Ammos: a csúcs! Gyönyörű színek, hatalmas hullámok! Nehezen, kavicsos úton megközelíthető, utána még rengeteg lépcső 40 fokban...de megérte. :lol:
Kipouria kolostor: nehezen megközelíthető, szép innen a kilátás.
Lagadakia beach: szép kis kavicsos öböl, tetszett!
Gerogombos világítótorony: hosszú kavicsos úton lehet megközelíteni, mi egy darabig kocsival mentünk, majd a nagyobb kövek miatt letettük az autót és gyalog közelítettük meg. Tetszett!
Lixouri: átlagosnak tűnt, a kompozás Argostoliba viszont élmény volt!
Old Port Skala: hangulatos öblök, de többen voltak itt, ezért itt nem fürödtünk.
Makropoulos, Xenopoulo, Makriotika: hangulatos kis falvak.
Legszívesebben mindenhol a templomokat fotóztam volna, annyira tetszettek.
Koroni beach: homokos-aprókavicsos strand, kellemes vízzel, de ide is rázós és félelmetes a lejutás.
Sissia kolostor: szép, érdemes megnézni. A kolostor előtt rengeteg kis nyuszi ugrál. :lol:
Peratrata kolostor: szintén szép, látni kell!
Mazarakata: a mükénéi sírok éppen feltárás alatt voltak, nem tudtunk bemenni, csak kerítésen kívülről láttuk.
Szent Gerassimos: szintén gyönyörű, nagyon tetszett!
Lassi: átlagos település, itt is van minden, kiépült. Megnéztük a sziklakápolnát, ami nagyon szép volt!
Argostoli: kikötőben láttunk teknősöket, órákon át lehetne nézni őket! A világítótorony is szép! Úgy mint főváros annyira nekem nem tetszett.
Voltam már hangulatosabb városokban is.
St. Barbara templom Argostolinál: nagyon tetszett, csak nehezen találtuk meg.
Melissani-tó: Nagy élmény itt csónakázni. 7 euro/fő a belépő.
Ag. Efimia: hangulatos kis város! Tetszett!
Sami: átlagos kisváros. Annyira nekem nem jött be.
Karavomilos: szép, tetszett, megnéztük a tavat és gyűjtöttünk lukas köveket! :D
Poros és Ragia beach: átlagos város. Szép a fekvése.
Zola: Szép kis hegyi falu. Csodás a panorama.
Vouti beach: Szintén egy kedvencem! Kavicsos meredek úton nehezen megközelíthető, de csodás a víz színe. Aprókavicsos part.
Kiriaki beach: Vouti után már nem volt különösebb élmény.
|
|