| Jón-szigetek \ Kefalonia |
|
| #181233 Mediterraneo 2012-03-23 |
Szia Melus!
Látom, képben vagy a látnivalókat illetően!
Gyűjtögetem én is az infókat, jól jönnek azok arra az egy-két napra, amikor Kefaloniára látogatunk, vagy jövőre, mert lehet, hogy idén Lefkada lett a befutó, de biztos, hogy Kefaloniára is sort kerítünk.
Még több mint 180 nap van az utazásig... :(
|
Szia Melus!
Látom, képben vagy a látnivalókat illetően!
Gyűjtögetem én is az infókat, jól jönnek azok arra az egy-két napra, amikor Kefaloniára látogatunk, vagy jövőre, mert lehet, hogy idén Lefkada lett a befutó, de biztos, hogy Kefaloniára is sort kerítünk.
Még több mint 180 nap van az utazásig... :(
|
| #181231 Messinia 2012-03-23 |
Melus, köszi szépen, na akkor csak van pár nekem való dolog.
Ithaka mozgatja nagyon a fantáziámat. Talán még Zakynthosnál is jobban. :)
Bevallom pár napja nagy beszélgetésekbe bonyolódtunk a párommal a végcélt illetően, és felmerültek más görög helyek is, ahová mehetnénk. Mondjuk elsősorban én vagyok a főnök, és ilyen benzinárak mellett, én vetettem fel, hogy mi lenne ha mégis valami közelebbit néznénk, ahol nincs kompdij se, stb, pl a Chalkidikit. (Sartin még nem voltam) Utána is néztem, de úgy igazából elrettentett ott pár dolog, a párom pedig közölte, hogy neki nem éri meg, hogy utána ott sóvárogjak, hogy miért nem Kefalóniára mentünk. :):)
Hát igen, ez a hülye benzinár sokszor elgondolkodtat.
|
Melus, köszi szépen, na akkor csak van pár nekem való dolog.
Ithaka mozgatja nagyon a fantáziámat. Talán még Zakynthosnál is jobban. :)
Bevallom pár napja nagy beszélgetésekbe bonyolódtunk a párommal a végcélt illetően, és felmerültek más görög helyek is, ahová mehetnénk. Mondjuk elsősorban én vagyok a főnök, és ilyen benzinárak mellett, én vetettem fel, hogy mi lenne ha mégis valami közelebbit néznénk, ahol nincs kompdij se, stb, pl a Chalkidikit. (Sartin még nem voltam) Utána is néztem, de úgy igazából elrettentett ott pár dolog, a párom pedig közölte, hogy neki nem éri meg, hogy utána ott sóvárogjak, hogy miért nem Kefalóniára mentünk. :):)
Hát igen, ez a hülye benzinár sokszor elgondolkodtat.
|
| #181229 melus16 2012-03-23 |
˝Szia Melinda,
egyre biztosabb az augusztus közepe,vagy a 11. vagy a 18.-i dátum, de a párom főnökétől függ, hogy mikor fogják elengedni, szóval a végleges idő szerintem áprilisban derül majd ki. De tényleg viszonylag kevés még a foglalás arra az időre, szóval nem félek, hogy nem marad hely. :)
Én is éppen ma nézegettem, hogy mik a látnivalók a szigeten, vagy a környező szigeteken, muszáj lenne valami régi épületet látnom, hogy kielégítsem a romok iránti vágyakozásomat. :):) De egyébként Görögország úgymond 'legnagyobb' romjait, nevezetességeit, már láttam, szóval bárhová is mennék már lehet, hogy nekem kellene régészkednem. :):):)˝ - Messinia
Szia Messinia!
Április mindjárt itt van, biztos időben leszel még a foglaláshoz :lol:
Találtam egy listát, egy másik fórumon, sok látnivalóval.
Nem tudom, mennyire teljes, mert ott még nem tartok, hogy ezeknek is utána járjak :lol:
Ezekből érdemes szemezgetni, vagy rákeresni.
Még egy kis infó Neked, meg mindenkinek, aki kíváncsi:
- mazarakatai tholosz sírok (lélegzetelállító!)
- tzanatai mükénéi királysír (vagy legalábbis valamiféle fejedelmi sír)
- skalai római villa (gyönyörű mozaikpadló)
- sami akropolisz romjai
- argostoli régészeti múzeum (főleg a bronzkori rész nagyon érdekes)
- argostoli néprajzi múzeum (milyen is volt a sziget a földrengés előtt)
- argostoli botanikus kert
- fiskardoi természettudományi múzeum (amatőr kis múzeum, de aranyos)
- spartiai 'sün és a bagoly háza' (nevében benne van, hogy miről szól)
- Agios Andreas kolostorban egyházi múzeum (nagyon szép).
|
˝Szia Melinda,
egyre biztosabb az augusztus közepe,vagy a 11. vagy a 18.-i dátum, de a párom főnökétől függ, hogy mikor fogják elengedni, szóval a végleges idő szerintem áprilisban derül majd ki. De tényleg viszonylag kevés még a foglalás arra az időre, szóval nem félek, hogy nem marad hely. :)
Én is éppen ma nézegettem, hogy mik a látnivalók a szigeten, vagy a környező szigeteken, muszáj lenne valami régi épületet látnom, hogy kielégítsem a romok iránti vágyakozásomat. :):) De egyébként Görögország úgymond 'legnagyobb' romjait, nevezetességeit, már láttam, szóval bárhová is mennék már lehet, hogy nekem kellene régészkednem. :):):)˝ - Messinia
Szia Messinia!
Április mindjárt itt van, biztos időben leszel még a foglaláshoz :lol:
Találtam egy listát, egy másik fórumon, sok látnivalóval.
Nem tudom, mennyire teljes, mert ott még nem tartok, hogy ezeknek is utána járjak :lol:
Ezekből érdemes szemezgetni, vagy rákeresni.
Még egy kis infó Neked, meg mindenkinek, aki kíváncsi:
- mazarakatai tholosz sírok (lélegzetelállító!)
- tzanatai mükénéi királysír (vagy legalábbis valamiféle fejedelmi sír)
- skalai római villa (gyönyörű mozaikpadló)
- sami akropolisz romjai
- argostoli régészeti múzeum (főleg a bronzkori rész nagyon érdekes)
- argostoli néprajzi múzeum (milyen is volt a sziget a földrengés előtt)
- argostoli botanikus kert
- fiskardoi természettudományi múzeum (amatőr kis múzeum, de aranyos)
- spartiai 'sün és a bagoly háza' (nevében benne van, hogy miről szól)
- Agios Andreas kolostorban egyházi múzeum (nagyon szép).
|
| #181228 melus16 2012-03-23 |
Aki nem tévedt még el Görögországban, az nem is láthatta a valódi arcát, vagy annak egy részét :wink:
|
Aki nem tévedt még el Görögországban, az nem is láthatta a valódi arcát, vagy annak egy részét :wink:
|
| #181227 Mickay 2012-03-23 |
Igen,ez mind ismerős az eltévedésekről nem is beszélve! :-) De az is az élmény része volt! :-)
Marcsival való találkozást is nagyon várom,tuti jó fej,na és persze a saját szervezésű bulit is! :-)
|
Igen,ez mind ismerős az eltévedésekről nem is beszélve! :-) De az is az élmény része volt! :-)
Marcsival való találkozást is nagyon várom,tuti jó fej,na és persze a saját szervezésű bulit is! :-)
|
| #181226 melus16 2012-03-23 |
Sőt, mocival még olyan helyekre is el lehet jutni, ahová autóval nem!
Mi Zantét motoroztuk körbe, nagy élmény volt :lol:
Volt olyan hely, ahol a madár sem járt, és olyan is ahol már szinte félelmetes volt a csend. :wink:
Marcsi úgyis megmondja majd a kirándulások napját, tudtok majd kalkulálni, hogy mikor béreljetek robogót :lol:
|
Sőt, mocival még olyan helyekre is el lehet jutni, ahová autóval nem!
Mi Zantét motoroztuk körbe, nagy élmény volt :lol:
Volt olyan hely, ahol a madár sem járt, és olyan is ahol már szinte félelmetes volt a csend. :wink:
Marcsi úgyis megmondja majd a kirándulások napját, tudtok majd kalkulálni, hogy mikor béreljetek robogót :lol:
|
| #181225 Messinia 2012-03-23 |
Szia Melinda,
Én is éppen ma nézegettem, hogy mik a látnivalók a szigeten, vagy a környező szigeteken, muszáj lenne valami régi épületet látnom, hogy kielégítsem a romok iránti vágyakozásomat. :):) De egyébként Görögország úgymond 'legnagyobb' romjait, nevezetességeit, már láttam, szóval bárhová is mennék már lehet, hogy nekem kellene régészkednem. :):):)
|
Szia Melinda,
Én is éppen ma nézegettem, hogy mik a látnivalók a szigeten, vagy a környező szigeteken, muszáj lenne valami régi épületet látnom, hogy kielégítsem a romok iránti vágyakozásomat. :):) De egyébként Görögország úgymond 'legnagyobb' romjait, nevezetességeit, már láttam, szóval bárhová is mennék már lehet, hogy nekem kellene régészkednem. :):):)
|
| #181224 Mickay 2012-03-23 |
Igazából még csak a fakultatív programokról volt szó de nem kizárt,hogy bérlünk robogót! :-)
Annak valahogy más a feelingje! Azt szeretnék,de minden a programok napjaitól függ! :-)
A Sithonia félszigetet már körbe motoroztuk egy nyaralás alkalmával,és tényleg mindenhova eljuthat az ember így,mint a program keretében! :-)
|
Igazából még csak a fakultatív programokról volt szó de nem kizárt,hogy bérlünk robogót! :-)
Annak valahogy más a feelingje! Azt szeretnék,de minden a programok napjaitól függ! :-)
A Sithonia félszigetet már körbe motoroztuk egy nyaralás alkalmával,és tényleg mindenhova eljuthat az ember így,mint a program keretében! :-)
|
| #181223 melus16 2012-03-23 |
Mickay!
A macedónoknak könnyebb a dolga a személyivel, semmi pecsételés, és gyorsabban is halad a sor!
Nem terveztek bérelni valami járgányt?
Csak a fakultatívokra mentek?
Sok szépség van még, ami egyénileg látható!
|
Mickay!
A macedónoknak könnyebb a dolga a személyivel, semmi pecsételés, és gyorsabban is halad a sor!
Nem terveztek bérelni valami járgányt?
Csak a fakultatívokra mentek?
Sok szépség van még, ami egyénileg látható!
|
| #181222 Mickay 2012-03-23 |
Igen mi sem szeretnék feleslegesen megcsináltatni,a kettőnk útlevelének az árából már kijön egy fakultatív program!
És ez nem mindegy! :-) Ha már kimegyünk minél több mindent szeretnénk látni! :-)
Ami biztos persze ha ki lesz a létszám az a Ithaki,Myrtos Beach,Zante és egy kis séta este Argostoliban! :-)
|
Igen mi sem szeretnék feleslegesen megcsináltatni,a kettőnk útlevelének az árából már kijön egy fakultatív program!
És ez nem mindegy! :-) Ha már kimegyünk minél több mindent szeretnénk látni! :-)
Ami biztos persze ha ki lesz a létszám az a Ithaki,Myrtos Beach,Zante és egy kis séta este Argostoliban! :-)
|
|