Jón-szigetek \ Kefalonia |
|
#106455 firkamano 2009-06-25 |
Ó, hát akkor mit szólnál a zakynthosi utakhoz ha erről ez a véleményed :D :D :)
Mi egy 50cc-s robogóval voltunk, egy szakasz volt ahol csak 30-40-el tudott felmenni, de igazából 50-60-nál többel soha sehol nem mentünk.
Most egy 80cc-s robogónk lesz LEfkadán, és azzal megyünk át Kefaloniára is.
Minden sziget szerpentines de Kefalonián elég szélesek az utak szerencsére. Bárki nyugodtan robogózhat, nem lesz semmi baja :)
Én inkább az autóban félek, mert mi robogóval a kanyarokban is simán elfértünk bármi mellett, de autóval ... a szembejövők mindig úgy bejönnek a sávunkba :(
|
Ó, hát akkor mit szólnál a zakynthosi utakhoz ha erről ez a véleményed :D :D :)
Mi egy 50cc-s robogóval voltunk, egy szakasz volt ahol csak 30-40-el tudott felmenni, de igazából 50-60-nál többel soha sehol nem mentünk.
Most egy 80cc-s robogónk lesz LEfkadán, és azzal megyünk át Kefaloniára is.
Minden sziget szerpentines de Kefalonián elég szélesek az utak szerencsére. Bárki nyugodtan robogózhat, nem lesz semmi baja :)
Én inkább az autóban félek, mert mi robogóval a kanyarokban is simán elfértünk bármi mellett, de autóval ... a szembejövők mindig úgy bejönnek a sávunkba :(
|
#106449 cicmarek 2009-06-25 |
Sztem a robogó nem egy elönyös választás, mert elég szerpentines meredek úton keresztül mész. Lehet, hogy ez egy kis robogonak ez nehéz út lesz.
|
Sztem a robogó nem egy elönyös választás, mert elég szerpentines meredek úton keresztül mész. Lehet, hogy ez egy kis robogonak ez nehéz út lesz.
|
#106436 firkamano 2009-06-25 |
Szia!
Elvileg nem vihető át. (mert ott a biztosítás nem él...)
De ha itthonról foglalsz robogót (én is így tettem), akkor kicsit engedékenyebbek, talán így megengedik, csak rá kell kérdezni és írni, hogy reggeltől-estig kirándulnátok Ithakán.
Csak az ilyennel az a baj, hogy ha véletlenül épp ott lukad ki a kerék ... ki jön értetek.
Mi úgy csináljuk most az ilyet, hogy a robogót használjuk kb. 4 napig, és ha addig nincs baja, bízunk benne, hogy az 5. napon sem lesz semmi :)
|
Szia!
Elvileg nem vihető át. (mert ott a biztosítás nem él...)
De ha itthonról foglalsz robogót (én is így tettem), akkor kicsit engedékenyebbek, talán így megengedik, csak rá kell kérdezni és írni, hogy reggeltől-estig kirándulnátok Ithakán.
Csak az ilyennel az a baj, hogy ha véletlenül épp ott lukad ki a kerék ... ki jön értetek.
Mi úgy csináljuk most az ilyet, hogy a robogót használjuk kb. 4 napig, és ha addig nincs baja, bízunk benne, hogy az 5. napon sem lesz semmi :)
|
#106435 mandzsi 2009-06-25 |
Sziasztok,
Mi aug 11-től utazunk Lassi-ba, már elég sok infót sikerült összegyűjtenem innen és más fórumokról is, egy konkrét kérdésem viszont lenne: Ithaka magánszervezésben robogóval szerintetek megoldható? Olyat már olvastam hogy autót vittek át a komppal, vagy Ithaka-n a kikötőbe kértek bérelt autót (talán atoszék?), de mi robogót bérelnénk Kefalónián, kérdés hogy az átvihető-e?
Köszi,
Mandzsi
|
Sziasztok,
Mi aug 11-től utazunk Lassi-ba, már elég sok infót sikerült összegyűjtenem innen és más fórumokról is, egy konkrét kérdésem viszont lenne: Ithaka magánszervezésben robogóval szerintetek megoldható? Olyat már olvastam hogy autót vittek át a komppal, vagy Ithaka-n a kikötőbe kértek bérelt autót (talán atoszék?), de mi robogót bérelnénk Kefalónián, kérdés hogy az átvihető-e?
Köszi,
Mandzsi
|
#106411 firkamano 2009-06-25 |
Az a csaj velünk majdnem elhitette, hogy borzalmas minőségű az utak, robogózásra teljesen alkalmatlanok ... :D
Mi végül robogót 10euro/napért béreltünk teljes biztosítással önrész nélkül. Lassiban.
Biztos azért vitték le a fakultatív árát mert alig mentek ilyen borzalmas áron.
|
Az a csaj velünk majdnem elhitette, hogy borzalmas minőségű az utak, robogózásra teljesen alkalmatlanok ... :D
Mi végül robogót 10euro/napért béreltünk teljes biztosítással önrész nélkül. Lassiban.
Biztos azért vitték le a fakultatív árát mert alig mentek ilyen borzalmas áron.
|
#106409 cicmarek 2009-06-25 |
Említette is az idegenvezetőnk, hogy tavaly drágábbak voltak a fakultatív progik. Az autókölcsönzésnél mindenki a CBR-t vállasztotta, mert casco biztosítás önrész nélkül, mindenféle biztosítás.........szóval meggyőző volt.
|
Említette is az idegenvezetőnk, hogy tavaly drágábbak voltak a fakultatív progik. Az autókölcsönzésnél mindenki a CBR-t vállasztotta, mert casco biztosítás önrész nélkül, mindenféle biztosítás.........szóval meggyőző volt.
|
#106386 firkamano 2009-06-25 |
Ez az autókölcsönző elég drága.
Google-n könnyen rá lehet keresni a Kefaloniai kölcsönzőkre ár is van fent.
Tavaly a 3 szigetes kirándulás 52 euro volt... :evil:
|
Ez az autókölcsönző elég drága.
Google-n könnyen rá lehet keresni a Kefaloniai kölcsönzőkre ár is van fent.
Tavaly a 3 szigetes kirándulás 52 euro volt... :evil:
|
#106372 cicmarek 2009-06-25 |
Júniusi autóbérlési árak Lassiban a CBR-nél.
Hundai Atos és ami hasonló 4üléses = 3nap 105EUR, 4nap 120EUR, 5nap 155EUR.
Fiat Panda és ami hasonló 5üléses = 3nap 120EUR, 4nap 135EUR, 5nap 165EUR.
Hundai Getz, Fiat Punto és ami hasonló 5 üléses =3nap 130EUR, 4nap 145EUR, 5nap 180EUR.
Vannak magasabb kategóriák is, ha vkit érdekel leírom.
Fakultatív progi árak:
Buszos kirándulás (Drogarati, Melissszani, Fiszkardo, Ag Effimia) 24EUR
+ a belépő jegyek ára. Melisszani Lake 6EUR, Drogarati 4EUR.
Hajókirándulás 3szigetre (Meganiszi, Szkorpio, Lefkada) 39EUR
Ithaka-i kirándulás 29EUR + 8EUR kompjegy.
|
Júniusi autóbérlési árak Lassiban a CBR-nél.
Hundai Atos és ami hasonló 4üléses = 3nap 105EUR, 4nap 120EUR, 5nap 155EUR.
Fiat Panda és ami hasonló 5üléses = 3nap 120EUR, 4nap 135EUR, 5nap 165EUR.
Hundai Getz, Fiat Punto és ami hasonló 5 üléses =3nap 130EUR, 4nap 145EUR, 5nap 180EUR.
Vannak magasabb kategóriák is, ha vkit érdekel leírom.
Fakultatív progi árak:
Buszos kirándulás (Drogarati, Melissszani, Fiszkardo, Ag Effimia) 24EUR
+ a belépő jegyek ára. Melisszani Lake 6EUR, Drogarati 4EUR.
Hajókirándulás 3szigetre (Meganiszi, Szkorpio, Lefkada) 39EUR
Ithaka-i kirándulás 29EUR + 8EUR kompjegy.
|
#106348 cicmarek 2009-06-24 |
Sziasztok!
Mostani árak Kefalónián.
6ü víz = 1,5EUR
Félkilós kenyér = 0,80EUR
Bagett = 0,3EUR
Édes péksütik: pl. fánk, kakaóscsiga = 1,5EUR
1l tej = 1EUR-tól
Szeletelt szalámik 100g = 1,40EUR-tól
Lapka sajt jellegűek 150g = 2EUR-tól
Gyros pita = 2EUR
Gyros tál = 5EUR (csak egy helyen árulnak Lassiban)
Gyros tál = 7,50EUR (Argostoliban két helyen)
|
Sziasztok!
Mostani árak Kefalónián.
6ü víz = 1,5EUR
Félkilós kenyér = 0,80EUR
Bagett = 0,3EUR
Édes péksütik: pl. fánk, kakaóscsiga = 1,5EUR
1l tej = 1EUR-tól
Szeletelt szalámik 100g = 1,40EUR-tól
Lapka sajt jellegűek 150g = 2EUR-tól
Gyros pita = 2EUR
Gyros tál = 5EUR (csak egy helyen árulnak Lassiban)
Gyros tál = 7,50EUR (Argostoliban két helyen)
|
#106299 cicmarek 2009-06-24 |
˝sziasztok!!
még mindig nagyon érdekelne beszámoló a Lassiban lévő apartmanokról.
bármelyikről!˝ - kikike
Szia Kikike!
Mi Lassiban a Marina Villa-ban voltunk, 2009.06.16 - 06.23-ig. Az előszezonban levő tapasztalatomat tudom leírni Neked. Ezt a Villát az Ibusz közvetíti. Nagyon szép, minden szoba 2 légtérből áll, tehát 2szoba + konyha + fürdőszoba. Össz 8lakórész van. Földszint és az első emeletet közvetítik a második szinten a háziak laknak. Ők nagyon kedvesek, próbálnak minden nyelven Veled szót érteni, de csak reggelről láthatók.
A takarító személyzet naponta üríti a lakrészben található szemeteseket, két naponta takarítanak. A negyedik napon ágynemű csere és törölköző csere volt.
A villának medencéje nincs, de nagy kert és minden szobához terasz tartozik. A főuton található, de nem zajos. Élőzene max este 11-12ig, de csak szombat, vasárnap hallottuk a közeli étteremből. A többi zenés étterem távolabb van. Strand kb 10perc séta akár balra, jobbra. Több strand van egymás után. A villával szemben levő super market (Vegetali)a legolcsóbb Lassiban, és minden található is.
Nekünk nagyon tetszett a szállásunk, ajánlani tudom. Képeket tudok küldeni ha gondolod.
A többi utassal beszéltünk hazafelé a reptéren, mindenki megosztotta a véleményét a szállásról...... A lényeg, hogy mi kaptunk csak az utolsó nap (indulási napon) egy olyan szobát (lakrészt+fürdő+konyha), ahol a poggyászt tárolni lehetett, a fürdőt használhattuk a transzfer indulásig.
|
˝sziasztok!!
még mindig nagyon érdekelne beszámoló a Lassiban lévő apartmanokról.
bármelyikről!˝ - kikike
Szia Kikike!
Mi Lassiban a Marina Villa-ban voltunk, 2009.06.16 - 06.23-ig. Az előszezonban levő tapasztalatomat tudom leírni Neked. Ezt a Villát az Ibusz közvetíti. Nagyon szép, minden szoba 2 légtérből áll, tehát 2szoba + konyha + fürdőszoba. Össz 8lakórész van. Földszint és az első emeletet közvetítik a második szinten a háziak laknak. Ők nagyon kedvesek, próbálnak minden nyelven Veled szót érteni, de csak reggelről láthatók.
A takarító személyzet naponta üríti a lakrészben található szemeteseket, két naponta takarítanak. A negyedik napon ágynemű csere és törölköző csere volt.
A villának medencéje nincs, de nagy kert és minden szobához terasz tartozik. A főuton található, de nem zajos. Élőzene max este 11-12ig, de csak szombat, vasárnap hallottuk a közeli étteremből. A többi zenés étterem távolabb van. Strand kb 10perc séta akár balra, jobbra. Több strand van egymás után. A villával szemben levő super market (Vegetali)a legolcsóbb Lassiban, és minden található is.
Nekünk nagyon tetszett a szállásunk, ajánlani tudom. Képeket tudok küldeni ha gondolod.
A többi utassal beszéltünk hazafelé a reptéren, mindenki megosztotta a véleményét a szállásról...... A lényeg, hogy mi kaptunk csak az utolsó nap (indulási napon) egy olyan szobát (lakrészt+fürdő+konyha), ahol a poggyászt tárolni lehetett, a fürdőt használhattuk a transzfer indulásig.
|
|