| Autóval Görögországba \ Autóval Görögországba |
|
| #114840 Jox 2009-08-19 |
Ezek igazán jó hírek. Köszi a friss infókat!
|
Ezek igazán jó hírek. Köszi a friss infókat!
|
| #114834 -törölt nick 12762 2009-08-19 |
˝Érvekre, ellenérvekre is kíváncsi vagyok. Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni?˝ - vaesz
A konvojosdinak az lenne a lényege, hogy (az első kivételével) mindenki felzárkózik előre, és (az utolsó kivételével) mindenki figyeli a mögötte levőt. Minél több kocsi, annál több megállás... Persze a kiesett időt pótolni kell, ezt meg általában sebességnöveléssel oldják meg, ez ugye legrosszabb esetben €-ban is kifejezhető :roll: :roll:
Már említettem: nem vagyok valami nagy sofőr, de én nem várnék senkire: majd ott találkozunk...
nekem is van ponyva (bár elég vékony, egy tornazsákos szütyőbe belefér), de én nem biztos hogy felrakom, elég sokat kirándulunk majd.
|
˝Érvekre, ellenérvekre is kíváncsi vagyok. Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni?˝ - vaesz
A konvojosdinak az lenne a lényege, hogy (az első kivételével) mindenki felzárkózik előre, és (az utolsó kivételével) mindenki figyeli a mögötte levőt. Minél több kocsi, annál több megállás... Persze a kiesett időt pótolni kell, ezt meg általában sebességnöveléssel oldják meg, ez ugye legrosszabb esetben €-ban is kifejezhető :roll: :roll:
Már említettem: nem vagyok valami nagy sofőr, de én nem várnék senkire: majd ott találkozunk...
nekem is van ponyva (bár elég vékony, egy tornazsákos szütyőbe belefér), de én nem biztos hogy felrakom, elég sokat kirándulunk majd.
|
| #114832 aris 2009-08-19 |
Kedves Forumozok!
Nehany hete talaltam az oldalra mikor eldontottuk, hogy iden nem repulovel, hanem autoval indulunk a nyaralasnak:)
Nagyon sokat segitettetek utunk tervezeseben!
Szeretnem ezert megosztani veletek a mai napi tapasztalatainkat!
Tegnap indultunk el 18:30 fele Godollo kornyekerol, Roszket negyed tizre ertuk el. Az EU-s soron kb. 2 perc alatt vegeztunk, ugyan ennyi ido volt a Szerb oldalon is a procedura.
Szerbiaban erdemes betartani a seb. korlatozasokat, vagy egy kulon osszeget raszanni az esetleges buntetesre.
Egy sietos transpoteres magyar kollega egy viszonylag hosszu sort ugy elozott ki, hogy a feluljaron a dupla zarovonalat atlepve probalt elonyt serezni....kb. 3masodpercig orulhetett is, mert a sorban volt egy rendor auto is mogotte.
Egesz Szerbiaban ket rendor autot lattam, a masodik egy kuton parkolt.
A Szerb szakasz nagyon uncsi.
A kapuknal vegig kartyavak fizettunk.
Macedoniaban 3db 1 eurost adtam osszesen. Egy mukkot nem szolt senki.
A Macedon hataron belepeskor a kutya sem volt kivancsi az utlevelunkon es a zoldkartyan kivul semmire:) Ott sem volt ket percnel tobb az ellenorzes.
A gorog hataron kivettek a sorbol es athajtottak, szo szerint:)
Athenig jottunk, Varkizaig, negy rovidebb pihit (15 perc) iktattunk be, de igy is 15:45 korult ertunk ide.
Mindenkinek aki meg nincs tul rajta, kellemes para nelkuli utat kivanok:)
|
Kedves Forumozok!
Nehany hete talaltam az oldalra mikor eldontottuk, hogy iden nem repulovel, hanem autoval indulunk a nyaralasnak:)
Nagyon sokat segitettetek utunk tervezeseben!
Szeretnem ezert megosztani veletek a mai napi tapasztalatainkat!
Tegnap indultunk el 18:30 fele Godollo kornyekerol, Roszket negyed tizre ertuk el. Az EU-s soron kb. 2 perc alatt vegeztunk, ugyan ennyi ido volt a Szerb oldalon is a procedura.
Szerbiaban erdemes betartani a seb. korlatozasokat, vagy egy kulon osszeget raszanni az esetleges buntetesre.
Egy sietos transpoteres magyar kollega egy viszonylag hosszu sort ugy elozott ki, hogy a feluljaron a dupla zarovonalat atlepve probalt elonyt serezni....kb. 3masodpercig orulhetett is, mert a sorban volt egy rendor auto is mogotte.
Egesz Szerbiaban ket rendor autot lattam, a masodik egy kuton parkolt.
A Szerb szakasz nagyon uncsi.
A kapuknal vegig kartyavak fizettunk.
Macedoniaban 3db 1 eurost adtam osszesen. Egy mukkot nem szolt senki.
A Macedon hataron belepeskor a kutya sem volt kivancsi az utlevelunkon es a zoldkartyan kivul semmire:) Ott sem volt ket percnel tobb az ellenorzes.
A gorog hataron kivettek a sorbol es athajtottak, szo szerint:)
Athenig jottunk, Varkizaig, negy rovidebb pihit (15 perc) iktattunk be, de igy is 15:45 korult ertunk ide.
Mindenkinek aki meg nincs tul rajta, kellemes para nelkuli utat kivanok:)
|
| #114828 killerlaca 2009-08-19 |
Szia Tibibaba!
Rád számítottam, hogy írsz pár dolgot.
Ezek lemaradtak a listámról, de természetesen viszem ezeket is.
Az ablakmosó tartály tele már. Törlőlapátok nem régiek.
Napellenző ugyan ugyan. Nekem komplett ponyvám lesz. Keresek egy szupi parkoló helyet aztán ott letakarom a kis paripát.
Szóval akkor mindenünk megvan...... ? :roll:
|
Szia Tibibaba!
Rád számítottam, hogy írsz pár dolgot.
Ezek lemaradtak a listámról, de természetesen viszem ezeket is.
Az ablakmosó tartály tele már. Törlőlapátok nem régiek.
Napellenző ugyan ugyan. Nekem komplett ponyvám lesz. Keresek egy szupi parkoló helyet aztán ott letakarom a kis paripát.
Szóval akkor mindenünk megvan...... ? :roll:
|
| #114825 kissas57 2009-08-19 |
a Battyány tér környékén, már nem emlékszem pontosan, de a Googl-nál írd be és válogathatsz a boltok közül és persze a rengetg térkép közül is :)
|
a Battyány tér környékén, már nem emlékszem pontosan, de a Googl-nál írd be és válogathatsz a boltok közül és persze a rengetg térkép közül is :)
|
| #114824 professional 2009-08-19 |
Én 2x fogok tankolni Szerbiában, úgyhogy váltok dínárt.
Jó utat mindenkinek aki mostanában megy.
|
Én 2x fogok tankolni Szerbiában, úgyhogy váltok dínárt.
Jó utat mindenkinek aki mostanában megy.
|
| #114818 vaesz 2009-08-19 |
˝'És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
én maradtam Budán mert, csak ott terem a jó térkép :)˝ - kissas57
:lol: És elárulod ott hol? talán még ez is belefér... :)
|
˝'És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
én maradtam Budán mert, csak ott terem a jó térkép :)˝ - kissas57
:lol: És elárulod ott hol? talán még ez is belefér... :)
|
| #114816 kissas57 2009-08-19 |
'És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
én maradtam Budán mert, csak ott terem a jó térkép :)
|
'És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
én maradtam Budán mert, csak ott terem a jó térkép :)
|
| #114809 Triznyak 2009-08-19 |
'Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni?'
Erről meg fognak oszlani a vélemények, van aki esküszik rá, van aki utálja. Én pl. utálnék konvojban menni, marhára nem szeretek másokhoz igazodni.
És a sok infó között nem tudtam kiszúrni, hogy érdemes-e váltani dínárt?
Ha nem veszel semmit Szerbiában, csak az autópályát fizeted, akkor nem érdemes váltani. Minden más esetben érdemes.
|
'Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni?'
Erről meg fognak oszlani a vélemények, van aki esküszik rá, van aki utálja. Én pl. utálnék konvojban menni, marhára nem szeretek másokhoz igazodni.
És a sok infó között nem tudtam kiszúrni, hogy érdemes-e váltani dínárt?
Ha nem veszel semmit Szerbiában, csak az autópályát fizeted, akkor nem érdemes váltani. Minden más esetben érdemes.
|
| #114804 vaesz 2009-08-19 |
Kérdezek, mint mindig. Érvekre, ellenérvekre is kíváncsi vagyok. Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni? Mi a tapasztalat? És a sok infó között nem tudtam kiszúrni, hogy érdemes-e váltani dínárt? Mivel viszonylag olcsón jutottam ojróhoz :) megúszhatom azzal az utat?
És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
|
Kérdezek, mint mindig. Érvekre, ellenérvekre is kíváncsi vagyok. Konvojjal, több autóval vagy egyénileg jobb utazni? Mi a tapasztalat? És a sok infó között nem tudtam kiszúrni, hogy érdemes-e váltani dínárt? Mivel viszonylag olcsón jutottam ojróhoz :) megúszhatom azzal az utat?
És akik vettek jó térképet Pesten, ők hol vették?
|
|