Aktív témák
| #94031 AgniTolo 2009-04-01 |
| ˝Nincs hely = Δεν υπάρχει χώρος
(Nekem teljesen mast irt a webforditas.hu: 'Δεν υπάρχει θέση')
Δεν υπάρχει χώρα = nincs orszag˝ - Jorgos Attol is fugg mirol beszelunk....ha nincs hely felvenni valakit, nincs hely valaki szamara akkor en a δεν υπαρχει θεση kifejezest hasznalnam, amikor pedig nincs hely letenni, eltenni valamit, tehat kicsi a hely, akkor pedig a δεν υπαρχει χωρος kifejezest..... de lehet , hogy tevedek.... :) |
| ˝Nincs hely = Δεν υπάρχει χώρος
Δεν υπάρχει χώρα = nincs orszag˝ - Jorgos Attol is fugg mirol beszelunk....ha nincs hely felvenni valakit, nincs hely valaki szamara akkor en a δεν υπαρχει θεση kifejezest hasznalnam, amikor pedig nincs hely letenni, eltenni valamit, tehat kicsi a hely, akkor pedig a δεν υπαρχει χωρος kifejezest..... de lehet , hogy tevedek.... :) |
| #94000 Jorgos 2009-03-31 |
| Nincs hely = Δεν υπάρχει χώρος
Δεν υπάρχει χώρα = nincs orszag |
| Nincs hely = Δεν υπάρχει χώρος
Δεν υπάρχει χώρα = nincs orszag |
| #93934 Boka 2009-03-31 |
| Szia!
A webfordítas.hu szerint a következő:
Δεν υπάρχει χώρα.
Remélem jó. |
| Szia!
A webfordítas.hu szerint a következő:
Δεν υπάρχει χώρα.
Remélem jó. |
| #93932 vadevezõs 2009-03-31 |
| Sziasztok!lÉgyszi ha valaki tudja hogy kell mmondani hogy nincs hely,írja meg.Köszi.Eü.ben dolgozok ha magyarul mondom nem mindig értik meg.Köszi |
| Sziasztok!lÉgyszi ha valaki tudja hogy kell mmondani hogy nincs hely,írja meg.Köszi.Eü.ben dolgozok ha magyarul mondom nem mindig értik meg.Köszi |
| #93918 szivlia 2009-03-30 |
| Köszönöm Agnitolo!
Ez bele illik a szövegkörnyezetbe.....ugyanis egy közös barátnőnkről volt szó.
Köszönöm mégegyszer
Szilvi |
| Köszönöm Agnitolo!
Ez bele illik a szövegkörnyezetbe.....ugyanis egy közös barátnőnkről volt szó.
Köszönöm mégegyszer
Szilvi |
| #93880 AgniTolo 2009-03-30 |
| Szia. A 'δεν μπορω αλλο' azt jelenti : nem birok tobbet
κουραγιο- kitartas
υπομονη - turelem....
a szovegkornyezettel egyutt persze biztosabban lehetne mondani...
nekem ez egy parbeszed reszletenek tunik... |
| Szia. A 'δεν μπορω αλλο' azt jelenti : nem birok tobbet
κουραγιο- kitartas
υπομονη - turelem....
a szovegkornyezettel egyutt persze biztosabban lehetne mondani...
nekem ez egy parbeszed reszletenek tunik... |
| #93875 szivlia 2009-03-30 |
| sziasztok!!
Ismét lenne egy mondatom amit nem tudok lefordítani. Beírtam a görög fordítóprogrammba is, görög betükkel,de nem adott ki semmit,igy most ide kiejtés szerint irom, hátha valaki tudja.
'Den mporo alo kalo koyragio' nem tudok másik ilyen személyiséget????vagy mi???
'Ipomoni' ????
Előre is köszönöm
Szilvi |
| sziasztok!!
Ismét lenne egy mondatom amit nem tudok lefordítani. Beírtam a görög fordítóprogrammba is, görög betükkel,de nem adott ki semmit,igy most ide kiejtés szerint irom, hátha valaki tudja.
'Den mporo alo kalo koyragio' nem tudok másik ilyen személyiséget????vagy mi???
'Ipomoni' ????
Előre is köszönöm
Szilvi |
| #93443 semnos 2009-03-24 |
| Szerintem azért tűnhet így, mert ezek gyakran párban állnak a -fób végűekkel és talán onnan örököltek (-tünk) egy ilyen negatív konnotációt. De akkor a -fil nem negatív. A hidro- esetében pl. mindkettő semleges. Valamiért most ez jutott eszembe. :idea: |
| Szerintem azért tűnhet így, mert ezek gyakran párban állnak a -fób végűekkel és talán onnan örököltek (-tünk) egy ilyen negatív konnotációt. De akkor a -fil nem negatív. A hidro- esetében pl. mindkettő semleges. Valamiért most ez jutott eszembe. :idea: |
| #93416 lacka 2009-03-24 |
| Sziasztok,
Feltűnt nekem, hogy azok a szókapcsolatok, ahol a fil hátul van (pedofil, nekrofil pl.) inkább negatív töltésűek, míg ahol elöl található a fil (filadelfia, filoxenos, filantrop pl.) pozitívak. Van ebben vajon valamiféle általános logika?
Lacka |
| Sziasztok,
Feltűnt nekem, hogy azok a szókapcsolatok, ahol a fil hátul van (pedofil, nekrofil pl.) inkább negatív töltésűek, míg ahol elöl található a fil (filadelfia, filoxenos, filantrop pl.) pozitívak. Van ebben vajon valamiféle általános logika?
Lacka |
| #93066 petros 2009-03-19 |
| Itt a szövegkörnyezet (Kiria Anna Vissi):
'Συνομώτησα εγώ
σε παιχνίδι για δυο
στον παράλογο πειρασμό
Πριν ντυθείς να σου πω
πως το ρούχο σου είμαι εγώ
Να με νιώθεις, εγώ είμαι εδώ'
Az egész dalt felteszem a megfelelő topic-ba...
Stratos: Petro, én a Google-ba is be szoktam másolni, ha nagyon érdekel egy kérdéses kifejezés, és akkor rengeteg olyan szöveget kapok, amelynek a szövegkörnyezete válasz adhat rá... |
| Itt a szövegkörnyezet (Kiria Anna Vissi):
'Συνομώτησα εγώ
σε παιχνίδι για δυο
στον παράλογο πειρασμό
Πριν ντυθείς να σου πω
πως το ρούχο σου είμαι εγώ
Να με νιώθεις, εγώ είμαι εδώ'
Az egész dalt felteszem a megfelelő topic-ba...
Stratos: Petro, én a Google-ba is be szoktam másolni, ha nagyon érdekel egy kérdéses kifejezés, és akkor rengeteg olyan szöveget kapok, amelynek a szövegkörnyezete válasz adhat rá... |