KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Aktív témák

Szótár \ Görög szavak, mondatok

#77600 Zsu80 2008-08-19
Szia Semnos! Igazabol nem nagyon tudom hova tenni a kerdesed.... Termeszetesen a 4 eves kis gorog gyerek hallas utan tanulja a nyelvet. Ilyenkor a szulei a focipalyat 'ghipedo'-kent emlegetik es ezt tanulja meg. Azt gondoltam, az a cel, hogy kideruljon, gorogul hogyan hangzik helyesen a 'hol van a focipalya?' kerdes, de ha nem, hat nem...
Szia Semnos! Igazabol nem nagyon tudom hova tenni a kerdesed.... Termeszetesen a 4 eves kis gorog gyerek hallas utan tanulja a nyelvet. Ilyenkor a szulei a focipalyat 'ghipedo'-kent emlegetik es ezt tanulja meg. Azt gondoltam, az a cel, hogy kideruljon, gorogul hogyan hangzik helyesen a 'hol van a focipalya?' kerdes, de ha nem, hat nem...
#77582 semnos 2008-08-18
Na és a 4 éves kis görög gyerek honnan tudi, hogy milyen betûvel írják?
Na és a 4 éves kis görög gyerek honnan tudi, hogy milyen betûvel írják?
#77526 Zsu80 2008-08-18
Sziasztok! Ghipedo a helyes kiejtes! A gamma betubol csak akkor lesz 'j' hang, ha 'jota' all utana!
Sziasztok! Ghipedo a helyes kiejtes! A gamma betubol csak akkor lesz 'j' hang, ha 'jota' all utana!
#77444 semnos 2008-08-17
OFF: és a válasz: (itt találtam a fórumban, amikor ismerkedtem vele) ja nem, ez megintcsak inkább stadion, bocs.
OFF: és a válasz: (itt találtam a fórumban, amikor ismerkedtem vele) ja nem, ez megintcsak inkább stadion, bocs.
#77443 Asteri 2008-08-17
˝γήπεδο persze, de azt ki is kell ám ejteni, hm :twisted:˝ - semnos

Igazad van Semnos! :D ' γήπεδο ' - ' jípedo ' Πού είναι το γήπεδο; Pu íne to jípedo? - Hol van a focipálya?
˝γήπεδο persze, de azt ki is kell ám ejteni, hm :twisted:˝ - semnos

Igazad van Semnos! :D ' γήπεδο ' - ' jípedo ' Πού είναι το γήπεδο; Pu íne to jípedo? - Hol van a focipálya?
#77438 semnos 2008-08-17
γήπεδο persze, de azt ki is kell ám ejteni, hm :twisted:
γήπεδο persze, de azt ki is kell ám ejteni, hm :twisted:
#77436 Asteri 2008-08-17
˝Meg fogsz lepõdni: ...to sztádio; :wink:˝ - semnos

Szia Semnos! Inkább nevezném gyenge próbálkozásnak, mint költõi megoldásnak! :-) De viszont a focipályára én a ' γήπεδο'-t használnám a 'στάδιο' helyett.
˝Meg fogsz lepõdni: ...to sztádio; :wink:˝ - semnos

Szia Semnos! Inkább nevezném gyenge próbálkozásnak, mint költõi megoldásnak! :-) De viszont a focipályára én a ' γήπεδο'-t használnám a 'στάδιο' helyett.
#77425 petros 2008-08-17
˝Megkésve és törve - azóta sem találom azt a pici különbséget és a jegyzeteimet sem (egyik nyelvbõl sem, brr), de nem adom fel. Viszont legalább eszembe jutott egy másik ilyen eset: a múltbeli rendszeres cselekvés a görögben folyamatos, az angolban pedig egyszerû múlt. Hát nem bosszantó?˝ - semnos

Az angolban a redszeres cselekvést a jelen idõben is az egyszerû jelennel fejezik ki. Pl.: I go to school - iskolába járok...
˝Megkésve és törve - azóta sem találom azt a pici különbséget és a jegyzeteimet sem (egyik nyelvbõl sem, brr), de nem adom fel. Viszont legalább eszembe jutott egy másik ilyen eset: a múltbeli rendszeres cselekvés a görögben folyamatos, az angolban pedig egyszerû múlt. Hát nem bosszantó?˝ - semnos

Az angolban a redszeres cselekvést a jelen idõben is az egyszerû jelennel fejezik ki. Pl.: I go to school - iskolába járok...
#77317 Fundy 2008-08-16
:shock: Melepõdtem :) Efharisztó
:shock: Melepõdtem :) Efharisztó
#77316 semnos 2008-08-16
Meg fogsz lepõdni: ...to sztádio; :wink:
Meg fogsz lepõdni: ...to sztádio; :wink:

Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..