Sziasztok !
Mindenkinek ajánlom ezt a kis filmet a YouTube- ról aki szép Görög tájakat szeretne nézni ! Nekem tetszett :)
Sziasztok !
Mindenkinek ajánlom ezt a kis filmet a YouTube- ról aki szép Görög tájakat szeretne nézni ! Nekem tetszett :)
#210907Stratos 2013-11-07
A dalfordító fórum egyik előadója, Lydia Koniordou, színésznő. A Youtube-n szörfözve, belehallgatva a versmondásaiba, monológjaiba - több olyan érdekes felvételre bukkantam amit az 'antik' színházban rögzítettek, pl. Delphoi-ben - és sok érdekes színházi előadásra leltem.
Többek közt - Agatha Christie: Tíz kicsi néger - színpadi előadása is megvan! Görögözők számára is 'izgalmas' lehet - filmként nézve...
'Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak?
A bűnügyi regény koronázatlan királynőjének talán legjobb, leghíresebb műve...'
A dalfordító fórum egyik előadója, Lydia Koniordou, színésznő. A Youtube-n szörfözve, belehallgatva a versmondásaiba, monológjaiba - több olyan érdekes felvételre bukkantam amit az 'antik' színházban rögzítettek, pl. Delphoi-ben - és sok érdekes színházi előadásra leltem.
Többek közt - Agatha Christie: Tíz kicsi néger - színpadi előadása is megvan! Görögözők számára is 'izgalmas' lehet - filmként nézve...
'Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak?
A bűnügyi regény koronázatlan királynőjének talán legjobb, leghíresebb műve...'
#210816Pontikos 2013-10-28
60 perc Görögország - ΕΞΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
Az Alpha tévé úti sorozata (görögül) - érdemes a youtube-on böngészni a görög cím alapján.
60 perc Görögország - ΕΞΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
Az Alpha tévé úti sorozata (görögül) - érdemes a youtube-on böngészni a görög cím alapján.
#209739Stratos 2013-08-29
Bár a jó filmeket nagyon szeretem, eddig azt hittem magamról, hogy nem vagyok sorozatfüggő...
Mégis oda tudott szögezni egy sorozat a képernyő elé:
és itt a görög (feliratos) linkje:
Ez utóbbi, azért is hasznos lehet, hogy sok más filmet is élvezhessünk eredeti hangzással, és eközben a görög nyelvet is gyakorolhatjuk!
Bár a jó filmeket nagyon szeretem, eddig azt hittem magamról, hogy nem vagyok sorozatfüggő...
Mégis oda tudott szögezni egy sorozat a képernyő elé:
és itt a görög (feliratos) linkje:
Ez utóbbi, azért is hasznos lehet, hogy sok más filmet is élvezhessünk eredeti hangzással, és eközben a görög nyelvet is gyakorolhatjuk!
#196867bofefe 2012-12-24
Hali !
Szerintem is elnéztem valamit. :lol:
Ott a 2 pont !
Hali !
Szerintem is elnéztem valamit. :lol:
Ott a 2 pont !
#196861Kepkypa 2012-12-23
Inkább 2001-es, de lehet utána készült.... :D
Inkább 2001-es, de lehet utána készült.... :D
#196859bofefe 2012-12-23
Sziasztok !!!
A Stori 4.-en ma 15.25 kor Álomhajó-KORFU igaz 1981.-es film de biztosan szép lesz.
Sziasztok !
Sziasztok !!!
A Stori 4.-en ma 15.25 kor Álomhajó-KORFU igaz 1981.-es film de biztosan szép lesz.
Sziasztok !
#176087Stratos 2011-09-28
Sziasztok!
Lehet, hogy inkább a másik topicba illett volna felrakni, de...
...A minap ez a film bosszantott fel, és gondolkodtatott el:
A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története
És ezt is érdemes megnézni!:
Mi a csudát tudunk a világról? 2. - Le a nyúl üregén (magyar feliratos)
Üdv!
Stratos
Sziasztok!
Lehet, hogy inkább a másik topicba illett volna felrakni, de...
...A minap ez a film bosszantott fel, és gondolkodtatott el:
A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története
És ezt is érdemes megnézni!:
Mi a csudát tudunk a világról? 2. - Le a nyúl üregén (magyar feliratos)
Üdv!
Stratos
#163260Stratos 2011-05-26
Attenberg
színes, görög filmdráma, 95 perc, 2010
A kiemelkedő, érzékeny alkotás középpontjában egy húszas évei elején járó, az élet realitásával még ismerkedő,
érzékeny lány áll: Marina épp csak elkezdi bontogatni szárnyait, mikor az addig biztonságosnak hitt
védőburok visszafordíthatatlanul felreped.
rendező: Athina Rachel Tsangari
forgatókönyvíró: Athina Rachel Tsangari
operatőr: Thimios Bakatatakis
vágó: Sandrine Cheyrol, Matthew Johnson
szereplő(k):
Ariane Labed (Marina)
Evangelia Randou (Bella)
Vangelis Mourikis (Spyros)
Giorgos Lanthimos
Vetítik:
CORVIN BUDAPEST FILMPALOTA (1082 Budapest, Corvin köz 1. , tel: 1-459-5050) Kedd (Május 31.) 20:00
MŰVÉSZ (1066 Budapest, Teréz krt. 30. , tel: 1-459-5050) Kedd (Május 31.) 20:00
ODEON-LLOYD MOZI (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7. , tel: 1-329-2064) Kedd (Május 31.) 20:00
TOLDI (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. , tel: 1-459-5050, 1-472-0397) Kedd (Május 31.) 20:00
VÖRÖSMARTY (1085 Budapest, Üllői út 4. , tel: 1-317-4542 (pénztár)) Kedd (Május 31.) 20:00
Attenberg
színes, görög filmdráma, 95 perc, 2010
A kiemelkedő, érzékeny alkotás középpontjában egy húszas évei elején járó, az élet realitásával még ismerkedő,
érzékeny lány áll: Marina épp csak elkezdi bontogatni szárnyait, mikor az addig biztonságosnak hitt
védőburok visszafordíthatatlanul felreped.
rendező: Athina Rachel Tsangari
forgatókönyvíró: Athina Rachel Tsangari
operatőr: Thimios Bakatatakis
vágó: Sandrine Cheyrol, Matthew Johnson
szereplő(k):
Ariane Labed (Marina)
Evangelia Randou (Bella)
Vangelis Mourikis (Spyros)
Giorgos Lanthimos
Vetítik:
CORVIN BUDAPEST FILMPALOTA (1082 Budapest, Corvin köz 1. , tel: 1-459-5050) Kedd (Május 31.) 20:00
MŰVÉSZ (1066 Budapest, Teréz krt. 30. , tel: 1-459-5050) Kedd (Május 31.) 20:00
ODEON-LLOYD MOZI (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7. , tel: 1-329-2064) Kedd (Május 31.) 20:00
TOLDI (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. , tel: 1-459-5050, 1-472-0397) Kedd (Május 31.) 20:00
VÖRÖSMARTY (1085 Budapest, Üllői út 4. , tel: 1-317-4542 (pénztár)) Kedd (Május 31.) 20:00
#161317Stratos 2011-05-07
Ma este 21.00 - 22.55 Duna tv: El Greco gör-sp. film (112')
Ma este 21.00 - 22.55 Duna tv: El Greco gör-sp. film (112')