Ez a film fent van a clubgen.net oldalon görögbe fogadva cimen.
Ez a film fent van a clubgen.net oldalon görögbe fogadva cimen.
#141231Breki1 2010-06-26
Ez tényleg jónak tűnik
Georgia, a folyton elégedetlen görög-amerikai idegenvezető épp Görögországba tart csoportjával. Ősei földjére érkezvén nem csak az ország szépségeit fedezi fel újra, hanem saját 'kefi'-jét is, mely görögül lelket jelent. Lelkesedésében nem osztoznak turistái, akik sokkal inkább azzal vannak elfoglalva, hogy pólókat vegyenek, és a tengerparton süttessék a hasukat, mintsem, hogy magukba szívják a görög történelmet, és a mediterrán ország lenyűgöző kultúráját. Georgia ezt persze rossz néven veszi, és mikor már teljes a káosz, az egyik turista, Irv Gordon veszi kezelésbe a befordult idegenvezetőt. Irv arra buzdítja a nőt, hogy adja át magát az élet örömeinek, érezze jól magát a bőrében, s talán még a szerelmet is megtalálja. Erre pedig lehet, hogy nem is kell majd sokat várnia. A turistabusz csak görögül beszélő sofőrje, Poupi ugyanis elsőre nagyon antipatikus Georgia-nak, ám a görög utazás során újra felfedezi magában a romantikus ént, és ekkor már Poupi sem olyan ellenszenves, sőt, meglehetősen vonzó.
Ez tényleg jónak tűnik
Georgia, a folyton elégedetlen görög-amerikai idegenvezető épp Görögországba tart csoportjával. Ősei földjére érkezvén nem csak az ország szépségeit fedezi fel újra, hanem saját 'kefi'-jét is, mely görögül lelket jelent. Lelkesedésében nem osztoznak turistái, akik sokkal inkább azzal vannak elfoglalva, hogy pólókat vegyenek, és a tengerparton süttessék a hasukat, mintsem, hogy magukba szívják a görög történelmet, és a mediterrán ország lenyűgöző kultúráját. Georgia ezt persze rossz néven veszi, és mikor már teljes a káosz, az egyik turista, Irv Gordon veszi kezelésbe a befordult idegenvezetőt. Irv arra buzdítja a nőt, hogy adja át magát az élet örömeinek, érezze jól magát a bőrében, s talán még a szerelmet is megtalálja. Erre pedig lehet, hogy nem is kell majd sokat várnia. A turistabusz csak görögül beszélő sofőrje, Poupi ugyanis elsőre nagyon antipatikus Georgia-nak, ám a görög utazás során újra felfedezi magában a romantikus ént, és ekkor már Poupi sem olyan ellenszenves, sőt, meglehetősen vonzó.
#133412Stratos 2010-05-07
Nekem ez a film is nagyon tetszett!
Az elítélt:
:arrow:
Nekem ez a film is nagyon tetszett!
Az elítélt:
#133409Stratos 2010-05-07
Nem baj Jorgo! 8)
Viszont, itt sok jó filmet megtudsz nézni, gyakorolva a magyar nyelvet!
:wink:
Igaz, velem is előfordult, hogy nem tudtam végig nézni, mert elakadt valami miatt... de próba szerencse!
Nem baj Jorgo! 8)
Viszont, itt sok jó filmet megtudsz nézni, gyakorolva a magyar nyelvet!
:wink:
Igaz, velem is előfordult, hogy nem tudtam végig nézni, mert elakadt valami miatt... de próba szerencse!
#133390Jorgos 2010-05-07
Klikkeltem, es...
'A videot torolte a feltolto felhasznalo'
Klikkeltem, es...
'A videot torolte a feltolto felhasznalo'
#133227Stratos 2010-05-05
Szelíd motorosok - Easy Rider (1969) Rendező: Dennis Hopper
:idea: :arrow:
Szereplők:
Peter Fonda (Wyatt)
Dennis Hopper (Billy)
Jack Nicholson (George Hanson)
Robert Walker (Jack)
Antonio Mendoza (Jesus)
Phil Spector (Connection
Dennis Hopper road movie-ja évtizedek óta kultuszfilm. Tandarab és kötelező látvány. A temetőjelenet pszichedelikus montázsa Antonioni Zabriskie Pointjának vonatkozó képsorával egyetemben az ellenkultúra egyik emblémája lett. 1969-ben így nézett ki az amerikai álom a leálló sávból.
'Előre is elnézést a megjegyzésért,de ehhez a filmhez 'fel kell nőni'.
Szelíd motorosok - Easy Rider (1969) Rendező: Dennis Hopper
:idea: :arrow:
Szereplők:
Peter Fonda (Wyatt)
Dennis Hopper (Billy)
Jack Nicholson (George Hanson)
Robert Walker (Jack)
Antonio Mendoza (Jesus)
Phil Spector (Connection
Dennis Hopper road movie-ja évtizedek óta kultuszfilm. Tandarab és kötelező látvány. A temetőjelenet pszichedelikus montázsa Antonioni Zabriskie Pointjának vonatkozó képsorával egyetemben az ellenkultúra egyik emblémája lett. 1969-ben így nézett ki az amerikai álom a leálló sávból.
'Előre is elnézést a megjegyzésért,de ehhez a filmhez 'fel kell nőni'.
#128089Stratos 2010-03-07
˝Nem jó!
Az 'ipoghrafi', azt jelenti hogy aláirás.
Inkább: 'Me ugrikusz ipotitlusz'.
Görögországban, magyar felirattal - szerinted létezik ilyen?˝ - Jorgos
Valóban! :oops: Ezt akartam írni... 8) jól elkapkodtam... :P
Igen, vettem már Görögországban is olyan filmet, amin beállítható volt görög és magyar felirat is. (Igaz, ez egy rajzfilm volt a: Szindbád)
Ha jól körülnéztek, biztosan kapható odakinn is (de itthon is!) ilyen DVD.
˝Nem jó!
Az 'ipoghrafi', azt jelenti hogy aláirás.
Inkább: 'Me ugrikusz ipotitlusz'.
Görögországban, magyar felirattal - szerinted létezik ilyen?˝ - Jorgos
Valóban! :oops: Ezt akartam írni... 8) jól elkapkodtam... :P
Igen, vettem már Görögországban is olyan filmet, amin beállítható volt görög és magyar felirat is. (Igaz, ez egy rajzfilm volt a: Szindbád)
Ha jól körülnéztek, biztosan kapható odakinn is (de itthon is!) ilyen DVD.
#127706Jorgos 2010-03-04
Nem jo!
Az 'ipoghrafi', azt jelent hogy alairas.
Inkabb: 'Me ugrikusz ipotitlusz'.
Gorogorszagban, magyar felirattal - szerinted letezik ilyen?
Nem jo!
Az 'ipoghrafi', azt jelent hogy alairas.
Inkabb: 'Me ugrikusz ipotitlusz'.
Gorogorszagban, magyar felirattal - szerinted letezik ilyen?
#127560Stratos 2010-03-02
Szívesen Helena!
De ha már kinn jársz, nem élnek ők sem a kőkorszakban... újságárus helyett, egy nagyobb DVD boltot is felkereshetsz, és kimondva a művésznő nevét, a film címét, meg annyit hozzámondva, hogy 'film', vagy 'DVD'... bizosan megértik majd, mit is szeretnél... de nem árt ha annyit is hozzáteszel: 'án ipárhi, me uggrikí ipoghrafi...' ami annyit tesz: 'ha volna magyar felirattal (is)...' :wink:
Szívesen Helena!
De ha már kinn jársz, nem élnek ők sem a kőkorszakban... újságárus helyett, egy nagyobb DVD boltot is felkereshetsz, és kimondva a művésznő nevét, a film címét, meg annyit hozzámondva, hogy 'film', vagy 'DVD'... bizosan megértik majd, mit is szeretnél... de nem árt ha annyit is hozzáteszel: 'án ipárhi, me uggrikí ipoghrafi...' ami annyit tesz: 'ha volna magyar felirattal (is)...' :wink:
#127556helena 2010-03-02
Köszönöm szépen Stratos a filmből a linkeket,és azt hiszem most még inkább rábukok a teljes film keresésére,bennem nagyon mély nyomot hagyott,hogy még ennyi év után is újra szeretném látni.
Már próbáltam itt a fórumon is kint élő magyar -görög lánytól tanácsot kérni,hogy esetleg Görögországban járva hol próbálkozzak felkutatni,Ő azt tanácsolta,hogy az újság árúsoknál esetleg,ott szoktak mellékletként régi filmeket ajándékba adni.És bár tavaly Sartin voltunk,nem volt bátorságom kérni görög nyelvtudás híján,hogy hogyan is kezdjek bele.Nem biztos,hogy kézzel-lábbal el tudtam volna magyarázni mit is akarok kérni.
Na majd idén talán,mert itt nem fogom tudni megszerezni azt hiszem.
:cry:
Még egyszer köszönöm szépen Neked :) ! Nagyon örültem neki :) !
Köszönöm szépen Stratos a filmből a linkeket,és azt hiszem most még inkább rábukok a teljes film keresésére,bennem nagyon mély nyomot hagyott,hogy még ennyi év után is újra szeretném látni.
Már próbáltam itt a fórumon is kint élő magyar -görög lánytól tanácsot kérni,hogy esetleg Görögországban járva hol próbálkozzak felkutatni,Ő azt tanácsolta,hogy az újság árúsoknál esetleg,ott szoktak mellékletként régi filmeket ajándékba adni.És bár tavaly Sartin voltunk,nem volt bátorságom kérni görög nyelvtudás híján,hogy hogyan is kezdjek bele.Nem biztos,hogy kézzel-lábbal el tudtam volna magyarázni mit is akarok kérni.
Na majd idén talán,mert itt nem fogom tudni megszerezni azt hiszem.
:cry:
Még egyszer köszönöm szépen Neked :) ! Nagyon örültem neki :) !