Köszönöm a hozzászólásokat. A H. Evripidesnek írtam, válaszoltak, hogy van néhány parkolóhely a szálló előtt a vendégeknek (gondolom, az utcán). A városban nem akarunk kocsival közlekedni. Van a központban valahol mélygarázs? Ha igen, az megbízható? És az ára mennyire horribilis? Köszönöm a további segítséget.
Verka repülővel utazott és nappal a Syntagma környékét sem látta veszélyesnek.
Nem tudom, ő mikor volt, pár évvel ezelőtt. még a tüntetések kezdete előtt, én is így gondoltam. Most a tömegesemények a Syntagma környékén koncentrálódnak. Minden esélyed megvan, hogy éppen akkor semmi sem lesz, de arra is, hogy igen.
#2002112013-03-20 20:37:42 Válasz a #200200. hsz-ra
Sziasztok,
én a Marble House-t néztem ki magunknak. An. Zinni 35, Koukaki, a z Acropolishoz közel egy kicsi zsákutcában. A fórumon olvasgatva tudom, hogy pl. Verka már lakott itt. Tudtok valamit a környékről? Biztonságos?
Verka repülővel utazott és nappal a Syntagma környékét sem látta veszélyesnek. Mi autóval megyünk. Igazából az a kérdés, hogy kellene-e a kocsinak valamilyen zárt parkoló? Tud valaki a közelben ilyet?
Köszönöm.
(a korábban kérdezett kempingről már lemondtam...)
Szia.
Az Evripides hotelnel a booking.com szerint van parkolasi lehetoseg elozetes foglas eseten, vagya kozelben, foglals nelkul is, realis aron.
(http://www.booking.com/hotel/gr/evripides)
" Free private parking is possible on site (reservation is needed).
Private parking is possible at a location nearby (reservation is not needed) and charges may be applicable."
A szalloda a Monastiraki terhez es az Omonia terhez is kozel van, az utcan parkolast semmikeppen nem javaslom ezen a kornyeken. Metroval is es akar gyalog is el lehet konnyen jutni az asatasi teruletek jo reszere , es a nemzeti regeszeti Muzeumba (ha esetleg nem akarjatok mindig hasznalni az autot)
a latnivalókhoz vegyél egy athén könyvet, vagy a neten is jó összefoglalók vannak
Érdemes betérni a GNTO irodába (ez mondjuk országszerte igaz), ahol térképek, menetrendek, ingyenes kiadványok várnak, és a turisták kérdéseire is szívesen válaszolnak (bár az igaz, hogy nem magyarul).
#2001922013-03-20 12:54:40 Válasz a #200187. hsz-ra
szia, a szallast nem ismerem, de a környéken laktunk mi is, az athen center square, erről tudok csak irni, ez nagyon modern és tuti szallas volt, a környék nem túl jó, kb. pest, de egy nagyvarostól mit varunk, mi az agoranal laktunk, itt élő piac van mindennap, sok gyümölcs, ja és halpiac meg minden, én a bookingon foglaltam, ott a te hotelodról is van infó, kocsi elhelyezésében szerintem a hotel segitségét kérd, biztos jó, és megbizható helyet tudnak
a latnivalókhoz vegyél egy athén könyvet, vagy a neten is jó összefoglalók vannak
mi metróztunk, szuper és jól hasznalható van kombinalt bérlet, amivel villamosozni is tudtok, ez kivisz a parlamenttől a strandig, mi 2 éve marciusban voltunk, és a férjem fürdött a tengerbe, de akkor mar a görögök 10-20an voltak bent, az akropolisz jeggyel sok latnivalót megtudtok nézni, ez rajta is van, + a múzeum is jó, és a lycabetuss hegyről a kilatas
ha van kérdés irj
Kérem az Athént jól ismerők segítségét, tanácsát! Áprilisban megyünk 3 napra Athénba kocsival. Szállásnak kinéztem a Hotel Evripides-t. Mi a véleményetek róla és a környékről? Reményteljes azt hinnem, hogy valahol a környéken ott lehet hagyni a kocsit, lehetőleg biztonságban? Köszönöm a hozzászólásokat!
#1994572013-03-01 20:50:17 Válasz a #197484. hsz-ra
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy mi a neve annak az athéni (glyfai? voulai?) kempingnek, amelyet a tengerparti úton lehet megközelíteni. Azt hiszem ez az út vezetett a repülőtérre is. (az Olimpiacos stadion felől Glyfa irányába)
2004-ben az olimpián aludtunk ott a Pegazus Tourssal, de nem emlékszem a nevére.
Egyáltalán működik még? (Lényegében olyan tengerparti kempinget keresek Athén közelében, ahonnan tömegközlekedéssel be lehet jutni a látnivalókhoz.Ha ismer valaki ilyet, kérem szóljon!)
Köszönöm!
Mi a Centro Residence appartmanba megyünk augusztusba 18 napra.
2 éve az Athén Center Square-ben voltunk, nagyon jó hotel, ha érdekel valakit, akkor irok róla, ez a piac mellett volt, de akkor 1 gyerekkel voltunk
a mostani már 2 gyerekes lesz, ez az ATTIKI megállónál van erről nincs infóm, ha járt már arra valaki várom az infót
a szállás mg lemondható, de jó áron volt ennyi napra
Kedves pordanniki!
Friss infóm van az Apollo Hotelről, múlt hét végén jöttünk haza Athénból, és ez volt a szállásunk 5 éjszakára. Nagyon jó helyen van. Mi az F.P.Travel buszával mentünk, amiről a Lenorman 8. alatt szálltunk le, itt található az iroda. Kb. 2 perc séta után elérhető a szálloda, amitől szintén ugyanennyi idő alatt a Metoxigourgo-i metro megálló. A szállodában rendkívül kedvező áron kaptunk szobát két fő részére (32 euro/éj/szoba), ami bőséges svédasztalos reggelit is tartalmazott. Választék: tea, tej, kávé, narancs üdítő, dzsemek, vaj, kétféle kenyér, narancsos süti, főtt tojás, rántotta, trappista sajt, sonka, müzli, méz, befőtt, natur joghurt. A szoba tiszta volt, naponta takarítottak. Ágynemű csere is volt az 5 éj alatt, törülközőket naponta cserélték. (1 kicsi és 1 fürdőtörülköző volt fejenként) A szobából wifi volt fogható, a tv-n csak görög csatornákat találtunk. A szobában klímával lehetett fűteni. Elektronikus széf is volt a szobában. Mi a tér felőli 1. emeleti szobát kaptuk. Ez csendes volt. A fürdőben, ami görög szokás szerint ici-pici volt, zuhanykabin volt, hajszárító, telefon???, kis szappan és tusfürdő minden nap. A szálloda recepciósa mindenben segített, minden kérdésünkre válaszolt. A számlát előre fizetve kellett rendeznünk. A tüzijátékot a tetőteraszról néztük, ahonnan olyan csodás a kilátás, mint a szálloda saját honlapján látod. Én minden szempontból javaslom neked ezt a szállást.
A kifele úton beszélgettünk egy Athénben élő magyarral, aki felhívta a figyelmünket, hogy az Omonia és a Viktória tér környékén ne akarjunk lakni, nem túl jó hely. Egyik nap helyi busszal bemerészkedtünk arra. Igen, jól döntöttünk, hogy a még olcsóbb szállást nem választottunk arrafelé. Még igazán nappal sem sétálgattam volna arra, nemhogy sötétedés után... Úgy tűnt, azt a részt nem igazán többgenerációs görögök lakják...
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok rá. (közlekedés, étkezés, látnivalók...)Üdv. Kati