Neos Marmaras
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1081
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43721 Üzenet linkje2007-09-04 13:57:51 

Julius, Vik-Vuk!

Na meséljetek kicsit, hogy tetszett Marmaras?

P.

# 1082
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41792 Üzenet linkje2007-08-17 21:37:18  Válasz a #41349. hsz-ra Előzmény #41349

Helló, Julius!

Hát igyekeztem igényes albumot összeállítani h. aki még nem volt Marmarason az elcsábuljon icon_smile.gif Ha tetszettek a naplementés képek, mindenképp ajánlom az esti koktélozós hajókázást mint fakultatív progit! Nagyon hangulatos kis út.

Tavaly mi is Paralián jártunk, ApollonTravellal, de a víz minõsége és a szervezettség messze elmaradt az idei GrandTours-os marmarasi nyaralástól.. És a nap sem a paraliai tengerszakasz, hanem a város, Katerini felé megy le icon_sad.gif Nekem személy szerint maga a város (M.) is jobban tetszett mint Paralia. Marmaras strandjai nem olyan zsúfoltak, és a dombokkal, sziklás partszakaszokkal szerintem különlegesen szép és izgalmasabb mint Paralia. Mi tavaly átgyalogoltunk P.ról (kb. 20-30perc laza séta) Olympic Beach-re, mert ott nem volt úgy felkavarva a víz, és lehetett nyugisan napozni.

Mi sajnos eléggé korlátozva voltunk, nem mentünk más strandokra Marmaras 3strandján kívül, meg Sarti strandján és a Narancsparton kívül ami a fakt.prg (Sithónia körút) része volt, mert busszal mentünk nem kocsival icon_sad.gif Gyalog elég messze vannak a környezõ települések, a helyi buszok pedig kiszámíthatatlanul össze-vissza közlekedtek, és még a helyi idegenvezetõ se tudta megmondani, pontosan hogy járnak és h. visszafelé mien busszal tudnánk jönni..
De: mindenképp ajánlom a félsziget keleti oldalát, a Sarti felõli strandokat: Sikia pici település, de a strandja szép és állítólag van itt 1szélmalom de mi még nem láttuk icon_smile.gif ; Kalamitsi meg egyenesen gyönyörû, öblös a partja; és a Sartitól pár percnyi kocsi/busz/motor-útra lévõ Narancspartot meg végképp nem szabad kihagyni! Sarti partja is változatos: 1ik végében pl. sziklás-öblös, vize tiszta, a part homokos/aprókavicsos.
Marmaras közelében is vannak igazán szép strandok; ilyen északra pár km-re Elia Beach, szintén északra Lagomandra Beach, és Metamorphosi városka partja. Marmarastól délre fekszik Toroni; mesés a strand itt is, de olyan pici a település h. 1-2bolton+kajáldán kívül szinte semmi nincs. Marmaras, ill. hát a Porto Carras-i résztõl délre van még Azapiko Beach -- ezt csak a buszból láttuk, de fantasztikusnak tûnt! Ezek a beach-ek egyébként ki vannak táblázva; csak megy az ember a tenger mentén és egyszercsak kilyukad az egyiknél icon_smile.gif

Hát ennyi; ha kismotorral v. helyi busszal lett volna lehetõségünk, biztos elmegyünk ezekre a helyekre.

Ha még segíthetek valamiben, akár Paraliával kapcs.ban, szóljál.

# 1083
Julius
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41349 Üzenet linkje2007-08-15 10:21:59 

Persephoné!
Fantasztikus a fotóalbumod! A naplemente a hajóról valami csodálatos!

Mi is Marmarasra megyünk aug 28-tól egy hétre, aztán átmegyünk Paraliára.

Marmaras környékén voltatok más strandokon? Esetleg a másik oldalon sarti környékére érdemes átmenni?

Julius

# 1084
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39724 Üzenet linkje2007-08-04 21:31:56 

Felraktam egy másik Marmaras-os fotóalbumot.

Molotov, sztem több mint valószínû h. delfinek kísérik a hajóutat, de én csak esti hajókázáson voltam, úgyh. nem tudom neked garantálni icon_smile.gif

# 1085
Molotov
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39417 Üzenet linkje2007-08-02 16:56:12 

Azt el is felejtettem megkérdezni, akik mostanában vagy 1-2 éve jártak Marmaras-on, hogy hajókiránduláson voltak-e delfinek? Valahol olvastam, hogy itt lehet esély a találkára. Eddig csak Korfunál láttam a tengerben õket.
# 1086
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39208 Üzenet linkje2007-08-01 15:22:10  Válasz a #39103. hsz-ra Előzmény #39103

Szia Vik-Vuk! Igazán nincs mit. A szobák felszereltsége szerintem kb. megegyezik, csak az elrendezés más. Naon jó nyaralást, remélem tetszeni fog a hely!

P.

# 1087
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39207 Üzenet linkje2007-08-01 15:20:21  Válasz a #39057. hsz-ra Előzmény #39057

Nincs mit, Molotov! Ha henyélni is akar az ember, akkor min. 2hétre menjen icon_wink.gif És hát igen, a Narancs-part minden évben megérne 1napot..
# 1088
Csabáék
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39160 Üzenet linkje2007-08-01 12:40:45 

Sziasztok!

A vizi ökörködésre alkalmas Porto Carras partja, ott lehet banánozni, meg még csomó dolgot, pl. vizibicikli.

A kikötõbõl indul a kishajó óránként, 2 Euro oda a díj.

# 1089
Vik-Vuk
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39103 Üzenet linkje2007-08-01 07:37:26 

Szia Persephoné! Nagyon szépen köszönöm a kimerítõ választ. Sokat segített. Lehet hogy szúnyog fronton mi bajban leszünk, mert a földszinten lesz a szobánk. Remélem azok felszereltsége is hasonló a tiedhez. Mégegyszer köszi.

Vik-Vuk

# 1090
Molotov
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39057 Üzenet linkje2007-07-31 19:27:05 

Köszönöm az infókat Persephoné!
Az az igazság, hogy Sartiban már voltunk, igaz jó pár éve. De a Narancspartot idén is mindenféleképpen felkeressük. A többit majd meglátjuk, az az igazság, hogy henyélni is akarunk egy kicsit! icon_wink.gif

# 1091
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39056 Üzenet linkje2007-07-31 19:26:27 

Hellló minden Marmaras-osnak! icon_smile.gif Tettem fel 1Marmaras-fotóalbumot 2007Marmaras címmel, de ez még nem az igazi, mert a fotók többsége még sajnos nincs birtokomban icon_sad.gif De amint lesz, abból is rakok fel párat. Páá, ya panda, Hellas icon_smile.gif
# 1092
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39045 Üzenet linkje2007-07-31 18:08:26  Válasz a #38404. hsz-ra Előzmény #38404

Hellló Molotov! Vízi ökörködésre alkalmas jármûvet 1darabot se láttam, úgyh. ebben sajna nem tudok segíteni. Viszont azt írtad h. kocsival mentek, és kirándulnátok erre-arra. Nagyon ajánlom Sarti-t és a mellette pár km-re lévõ Narancs-partot -- mindkettõ külön-külön megér 1napot! Kalamitsi szintén gyönyörû, öblös-sziklás a partja. Marmarashoz közeli, szép strand még: északra kb. 8km-re Elia Beach, ill. szintén északra Keramaria; délre, Porto Carras felé pedig az Azapiko Beach. Északra található még Metamorphosi városka, aminek a tenger mellett szép, gondozott parkja van, a part pedig homokos. A Sartitól délre fekvõ Sikia tengerpartja is megér 1kisebb kirándulást, itt a part öblös. Toroni strandja is szép, sziklás-öblös-homokos, de irtó pici maga a település, més még csak most van kiépülõben, úgyh. tavernát, boltot stb. alig találsz. Hirtelen ennyi!
# 1093
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39040 Üzenet linkje2007-07-31 17:50:01  Válasz a #38673. hsz-ra Előzmény #38673

Hellló! Szerintem nem vészes a számuk, bár 1cukrászdában épp sikerült kifognunk 1 nyafogós angol bandát -- csupa fiatal bige icon_confused.gif Böfögtek, káromkodtak és fikázták a görögöket.. Szóval mi sem csípjük õket, de itt kibírható számban vannak sztem jelen. Ellenben sok némettel találkoztunk. De azt mondanám, h. legtöbbet görög szót fogsz hallani.
# 1094
Persephoné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39036 Üzenet linkje2007-07-31 17:46:06  Válasz a #38409. hsz-ra Előzmény #38409

Szia! Mi 25-én jöttünk meg Marmarasból és az Alexandrában voltunk, 2.emelet 24-es szoba.
A felszereltség a következõ volt: a fürdõ és a WC egy helyiségben volt, itt 1zuhanytálca, zuhanyzó (zuhanyfüggöny nincs), ill. WC, kuka, mosdótál, felette kispolc és tükör. A konyhasarokban: 1rezsó, hûtõ aminek a mélyhûtõ része is jól üzemelt, mosogatótálca, felette kispolc, alatta pedig 1kis szekrény amiben található: 2db pohár, 2db kávéscsésze+2db csészealj, 2db kés, 2db villa, 2db kanál, 2db leveses tányér, 2db lapos tányér, 1tésztaszûrõ, 1levesmerõ kanál, 1mélyebb fõzõedény, 1palacsintasütõ, 1alumínium kávékiöntõ edényke, és 1hamutál. Ja, és nem árt tudni h. csak a konyhában van földelt dugalj! Úgyh. mi megszívtuk, mert nem vittünk hosszabbítót, és a többi dugaljban se a telefon se a fényképezõ aksija nem töltött fel rendesen... Aztán: az erkélyen van ruhaszárító + egy asztal székkel, úgyh. mi mindig kint ettünk -- itt legalább olyan meleg sem volt, mint a szobában. Van 1elektromos szúnyogriasztó is, de lapocskát nem adnak hozzá, azt venni kell. Mondjuk elég réginek tûnt a szerkentyû úgyh. mi a sajátunkat használtuk. Itt jegyezném meg, h. az 1.emeleti lakók nagyon panaszkodtak a szúnyikra, és vagy 2-3 elektromos riasztó be volt náluk dugva + befújtak, de még úgy is egész éjszaka támadták õket... Az elsõ héten pedig dokihoz is mentek a csípésekkel, mert hólyagosra feldagadt a helye. Nah, ilyen probléma a 2.em.-en hál Istennek nem volt! De azért nem árt valami riasztót használni, mert este sem hûlik sokat az idõ és muszáj nyitott erkélyajtónál aludni. A nagyszoba részben volt még 2ágy, erre term.en kaptunk 2lepedõt (1et a takarózáshoz), 1kispárnát párnahuzattal és volt még 2vastagabb pléd is. Benti törölközõt is adtak, de azt tényleg csak bentre lehetett használni, nem lehet pl. strandra levinni. A szobában volt még 1nagy tükör, 2éjjeliszekrény és 1ruhásszekrény, tele vállfával, polcos és akasztós résszel is. Az erkélyajtó mindkét szárnyát ki lehet nyitni és sötétítõfüggönnyel beárnyékolni. A fürdõ szemetesén kívül sajnos nincs máshol kuka, mert egy korábbi turnus alkalmával történt olyan, h. az 1hét alatt egyszer sem vitték le a szemetet, inkább beletaposták, és hát amikor a tulajék elkezdtek takarítani... A stúdió takarítófelszerelése a következõ volt: 1felmosó szett, 1partvis, 1kis takarítószivacs, kis lapát+kis söprû. Hát asszem ennyi, remélem segítettem! icon_smile.gif

# 1095
Miriam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38879 Üzenet linkje2007-07-30 20:32:04  Válasz a #38673. hsz-ra Előzmény #38673

Na látod ezzel nem vagy egyedül hátha még mellettük is élnél!! icon_cry.gif
Azért köztük is van sok jó fej!! icon_razz.gif icon_razz.gif
M.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 72 73 74 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu