Tavaly Krétán már július elején este 9-körül még nem volt hideg, sõt talán kicsit langyos volt a tenger. Nei Porinál sekélyebb a víz, ezért feltételezem, hogy ott még melegebb. Ne aggódj, augusztus végére, ez nem fog kihûlni!
Tavaly szeptember közepi tapasztalat, kicsit északabra: nappal 28-30 C, tenger 19-21 C. Minden este lehül a levegõ a nappalihoz képest Bár én még akkor is polóban mászkáltam, ám a párom fázosabb, így Õ már hozott egy vékony kardigánt a szelesebb napokon...de szerintem akkor sem volt 17-18 C-nál hûvösebb.
Ennek függvényéban, az általad kérdezett idõpontban, ennél biztos melegebb van
Bea,
...nekem azt mondták, tesznek be egy ágyat....lehet hogy be kéne mennem az utazási irodába?
Nagyon köszönöm az információt. Egyébként nagyon szimpi, hogy a tulaj ott lakik, általában ez garanciát jelent.
Köszi
Csaba
Az El Greco-ban a három ágyas szobákban 1 francia-, és egy szimpla ágy van. Eléggé változó a szoba-nagyság. Az elsõ emeleten lévõk kicsit kisebb alapterületûek, míg a 2.-3- emeleten lévõkben biztosan el fogtok majd férni. Nyomorogni nem hiszem hogy fogtok, de 3 ágyon négy embernek biztosan nem lesz túl tágas. A házban egyébként csak 2 darab 4 ágyas szoba van, úgyhogy elhiszem hogy hamar elkel.
Szia Bea.Én is köszönöm a sok infót. Elõször megyünk görögbe,de már sokat segítenek az írásaid,és persze nagyon sok kedves segítõkész utazó tapasztalata is.Köszi mindenkinek. 17.én jövünk a sotiria-ba,és a túró rudit mi sem felejtsük itthon.Addig is jó munkát neked és kellemes idõtöltést!!!
Szia Pithon.Mi is Jún.16.-án megyünk Nei Pori-ba.16-17 óra körül gondoltuk az indulást Pestrõl.Nem lenne kedvetek együtt menni?Talán biztonságosabb lenne.
Bea,
Köszi szépen az infót, ha már kérdeztem, csak egy utolsó "aggódó" kérdés.
Mi négyen megyünk (két felnõtt és két gyerek - 10,13), elvileg 3 ágyas a szoba de azt mondták, hogy elférünk négyen is (4 ágyas már nem volt). Én elhiszem, de azért mégis megkérdezném a véleményed, nem fogunk ott nyomorogni? Voltunk már Görögországban, tudjuk általában milyenek az apartmanok, csak az nem lenne jó, ha nyomorognánk. De ha elférünk, akkor minden KIRÁLY!
telefonos kommunikációra saját mobil roaminggal, illetve a vezetékes telefonok állnak rendelkezésre. Traffikokban, super marketek kasszájánál lehet venni különbözõ telefonkártyákat. Van a "bedugós" típus, 4 euróért. És van többféle olyan kártya, ahol kód használatával tudsz hazatelefonálni. A 3 euróssal több mint 50 percig beszélhetsz itthoni vonalas telefonnal a nap bármely szakában, mobilt hívni viszont csak 10-15 perc. Az új Hello kártyával pedig 30 percet tudsz.
Netre csatlakozni egy parti netkávézóban (Hollywood Cafe), az Olympic Beach hotel aljában, és a mi irodánk (Evi Tours) netezõ helyén (szemben a Dias házzal) lehet. A miénkez kártyát kell venni, és azzal a kóddal lehet használni.
Ha esetleg személyi sérüléssel járó baleset történik, akkor az orvos hívja fel a rendelõbõl a biztosítót, elküldi neki faxon a papírokat az adatokkal, és majd a biztosító fog felhívni benneteket, hogy ellenõrizze.
Ha az autóval van mûszaki probléma, az egyénileg intézendõ. Nei Poriban nincs autószerelõ, a legközelebbi kb 20 km.
Kérdésem fõleg Beához ill.Nei Porit ismerõkhöz.Wi-Fi vagy egyéb kábel-
végzõdés a hazai kommunikációhoz.Vagy marad a rooming,esetleg
Neophon és társai.Ésszerûen gondolni kell a hosszabb lélegzetû,kárral vagy
sérûléssel járó eseményekre.Ki ,hogy csinálja,osszuk meg,gondolom
többünket érdekel.köszi
Bea!
Köszi a gyors válaszod! Igaz , hogy elõ szezon ,de átmegy a fõ szezonba a hosszabbítással. De gondolom ez nem olyan vészes!
Mindenképpen megkeresünk ott! köszi! pithon