Szia Kovácsgyula!Eljött a mi időnk is végre,kívánok nagyon jó nyaralást,jó időt,pihenjétek ki magatokat és élvezzétek ki minden percét ennek a pár napnak!!!
Szia "tallér"
Nektek is jó utat és jó pihenést, jó nyaralást
Kedves Gyula!
Jó utat és kellemes üdülést Nei Porin! Érezzétek jól magatokat és élvezzétek minden ott töltött percét!
Üdvözlettel: Gudli
Köszönjük a jó kívánságot, sajnálom nektek nem jött össze! De sebaj, majd jövőre. Gondolunk rátok és kösz a jó kívánságot, megérkeztünk..beszámolok. Üdv mindenkinek.
#1949302012-08-31 08:06:30 Válasz a #194912. hsz-ra
Gyulus ha én nem vagyok a vizben akkor a jegesmedvék egyböl visszaugrálnak bele,remélem hoztok valakit az afroditibe és akkor busszal átmegyünk veletek
#1949522012-08-31 20:40:15 Válasz a #194171. hsz-ra
Szia Rita!
Mi 3-án indulunk Nei Pori - Dora apartmanba. Tavaly is voltunk, de csak két hétig. Nem igazán értek egyet a hozzád szólóval, hogy "csak pénzed legyen elég". Igen is MINDENT LEHET VÁSÁROLNI, zöldség, gyümölcs, húsáru, tejtermék, stb. Nemcsak kis üzletecskék vannak, hanem egész jól felszerelt "Marketek". Minden pénteken a "Nemzetközi utcán" végig egy igazi nagy piac van, ahol MINDENT megvehetsz, és nem is drágán. Sőt még ruhákat is, olyan finom sárgadinnyét vettünk tavaly, hogy már a piac elején éreztem az illatát. Mentem az orrom után. Rengeteg féle olajbogyó, ne féljetek kóstolni!! Amikor először láttam, hogy minden őslakos belenyúl az olajbogyók közé és végig eszi a sort, én is kivettem egy szemet. Ők simán beköpték a magját az asztalok alá.
A burgonyájuk nagyon-nagyon finom. A paprikájuk is. Ha gliko-t kérsz, az az édespaprika. De mutogatásból is mindent megértenek. A szőlő kilója 60 eurocenttől 1,2 euróig volt. A görögdinnye kilója 18 eurocent, a kenyér70 dkg-os 1,2 euro, de olyan finom, hogy húúúú. A halakat is érdemes megvenni - persze ha szeretitek, a fekete kagyló 4 euro, a scampi (kicsi rákok - gondolj a koktélrákra) a nagyobbak 50 eucent volt darabja. A tintahal sem túl drága, a görög joghurt 4-6 euróig (zsírszegény, vagy zsíros), de olyan csodás, hogy tejföl helyett simán használhatod. Természetesen sok étterem is van, érdemes végigsétálni a parton, majdnem minden helyen magyarul is ki van írva az étlap. Sőt kedvezmény-kártya is van. Mi tavaly nem használtuk fel, az idén fogjuk. Ketten összesen két hétre 600 euró körül költöttünk, és ehhez még hozzátenném, hogy minden este átsétáltunk Platamonba és ott fagylaltoztunk, ettünk sült kukoricát, ami ha viszel borsot magaddal azzal megszórva, kis citrommal lecsepegtetve, valami fantasztikus.
Bocs az ömlengésért, de már alig várom az indulást. Ha tudod írd meg, hogy van-e még valami kérdésed, holnap még felnézek a gépre, utána már csomagolnom kell hétfőre.
a panteleimonas beachen ismét van nutellás fánk,igaz a legények kicsit sokat akarnak keresni ezért két euroért adják,tanácsolom mindenkinek hogy nézzen körül a boltokban is,ezt a fánkot a pékségben 80 centért adják,szinte minden kacat amit a partokon árulnak megkaphato boltokban is féláron,nem muszáj beleugrani a vásárlásokba
Szúnyog jelentést kérhetek? Szeptember közepén indulunk Poriba és érdekelne, hogy mire számíthatunk ezen a téren Fakultatív kirándulások ilyenkor is vannak? Meteorákat szeretném megnézni.
#1950682012-09-03 10:43:39 Válasz a #194177. hsz-ra
szia!
Mi repülővel megyünk Thesszalonikibe és onnan majd vonattal, ha jól gondoltam ki akkor dél körül már meg is érkezünk. Mi a Sarafis apartmanban leszünk
Most vagyunk először Nei Poriban remélem jó lesz
Sok magyar lesz biztos találkozunk
Szerencsésen hazaértünk panteleimonas beach-röl,na de csak azért irom ide mert egy napot eltöltöttünk nei poriban is, Gyuláék épp akkor áztatták magukat valahol egy iszapban és emiatt nem tudtunk találkozni, de küldött üzenetet amit megkaptam a szomszédasszonyoktol, a hotel amiben voltunk nagyon kulturált,jo volt a reggeli is, ami hátrányos ott csak az hogy gyorsan mélyülö partja van emiatt hüvösebb a viz, de azért elfogadhato,valamint nincs közlekedés, szeptember 1 töl már a kisvonat se jár onnan platamonba,nincs motorbérlési lehetöség sem, szoval 2,5 ora gyaloglással eljutottunk onnan nei poriba majd este vissza,érdemes oda saját kocsival menni hogy ki lehessen mozdulni, amint tapasztaltuk ellepték az egész riviérát az oroszok ukránok belorusszok és a szerbek meg a románok.Volt pár szunyog a szobában de egy elektromos riaszto elég is volt nekik,nem jöttek többet, ellenben nem hallottuk a bogarakat zümmögni, el is felejtettük Jamasztol megkérdezni hogy mi lehet az oka, igen ahogy igértem meglátogattuk Öt is.
#1952882012-09-10 12:00:10 Válasz a #194952. hsz-ra
Szia!
De nagy mázlitok volt, hogy mindent megkaptatok. Talán mi voltunk rosszkor Nei Porin A piacon sajnos a ruhanemű az itthoni kínai ratyi holmi színvonalát sem érte el minőségre, annyira bóvli volt, és ahhoz képest drága. A zöldség megérte, a gyümölcs még jobban, az italok, tengeri herkentyűk főleg - de más sajnos nem. Persze mindenhol voltak kilengések, de az összkép amolyan erős közepesre jött ki... Mi a sárgadinnyével ráfáztunk, pedig kétszer is voltunk piacon, de mindkétszer ehetetlen volt. Talán csak a fügét tudnám kiemelni 3 euroért, ami mindkétszer szuper fincsi volt. Elsősorban az esti sétányon vásároltunk zöld árut esténként, ahol kaptunk 50 centért szőlőt, barackot, szilvát, 15-20-ért pedig dinnyét a mozgóárusoknál.
Nagyon fájlaltuk, hogy sós pékáru szinte egyáltalán nincs (a gyerekek miatt leginkább, mert ők hozzá vannak szokva), sem sajtos croissant, se zsemle, se kifli. Voltak ugyan hagyományos görög sajttal, illetve sajttal sonkával töltött zsíros leveles csodák, de nekünk nagyon nehezek voltak, nem ízlettek. A sütiket is végigkóstoltuk, de a kiváló látvány után - egy kivétellel - mindig jött a csalódás. No, de ízlések és pofonok, ezek csak a mi tapasztalataink
Persze írtam hosszabban az úti élményeinkről, de sajnos nem került be az élménybeszámolók közé... Érdekes, mert egy hete feltöltöttem Mindegy.
Ti hogy birkóztatok meg a kosszal és a szeméttel? A csikktengerrel a strand homokjában? Sok helyen jártunk már, de ilyet még sehol sem tapasztaltam (rég a Balkánon talán...)... Egy gyöngyszem lehetne a hely, ha vigyáznának rá...
#1952902012-09-10 12:35:48 Válasz a #195288. hsz-ra
sajnos ebben igazad van, a part tele van csikkel,mi erre a célra viszünk zacskot cagy kolás dobozt, ami sajnálatos hogy a korábban kint lévö szemeteseket elvitték,még valami, nei pori és platamon is tele van oroszokkal ukránokkal szerbekkel románokkal ebben az évben,na ez látszik a parton most.