Szia Erika! Mi a Grand Tourssal utazunk és a prospektusban az szerepel, hogy 1 börönd/fõ, amit lehet vinni. Azon gondolkodtam, hogy a ruhákat, amik esetlesegsen kellenek éjjel, mibe fogom tenni, mert kora délután indulunk gyûjtõ járattal, lehet, hogy azon légkondi sem lesz. Ráadásul gyerekkel utazom, igaz 14 éves, de kell egy külön táska a ruháknak, egy meg némi ennivalónak. Tényleg annyi jótanácsot kaptam én is, hogy már kezd összeállni a kép, hogy mit és hova rakok. Én is elsõ Görögországos vagyok. Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! bryam
Nekem a wc-vel kapcsolatban az vált be, hogy nyugisan leszáltam, elszívtam egy cigit vagy megittam egy kávét, addígra le ment a roham. Volt olyan nõ aki lazán a férfi wc-t használta, mert ott sosincs sor, mondjuk nekem ahhoz nem füllött a fogam!
Ági
Kicsit hosszú lesz az út, de hidd el megéri! Toló nagyon szép és innen klassz helyekre lehet kirándulni!
Még egy jó tanács!
Igyekezz majd az elsõk között leszállni a buszról az útközbeni megállásoknál, mert sajnos a nõi mosdóknál elég nagy sorok szoktak kialakulni.
Nagyon jó, hogy ilyen sok és hasznos infót találok a buszos utazásról. Köszi szépen mindenkinek. Mi holnap délután utazunk Tolóba. Még sohasem voltam Görögországban, már nagyon várom. Itt ünnepeljük meg a 25. házassági évfordulónkat (anno: 1983.10.22.)
Mikor az elsõ buszos nyaralásunkra mentünk szobai mérlegen mértem a csomagok súlyát, nehogy túl lépjem a határt, egy csomó dolgot nem vittem. Aztán az indulásnál láttam, hogy valaki a többszörösét hozta a megengedettnek. Bosszantott, úgyhogy az idén már nem foglalkoztam ilyesmivel. Szerencsére most sem nézték.
Ági
A busz csomagterébe általában fejenként egy-egy nagyobb méretû börönd is mehet, esetleg még egy nagy hûtõtáska. Ez a busz csomagterének nagyságától függ, hogy mennyit enged az iroda.
Az utastérbe olyan kisebb csomagot vihetsz fel, amelyik elfér a fejetek felett lévõ tartóban (ez is a busz típusától függ), vagy befér az ülés alá. A két széksor közti közlekedõ részre nem szabad pakolni, mert akadályozza a közlekedést. Célszerû az útra csomagolt kaját egy kisebb, puha falú hûtõtáskába tenni, ami elfér a lábatoknál.
Kedves kvalcsi ! Köszönöm a jó tanácsokat,papucsra gondoltam a buszon,de akkor azt hiszem jobb lesz egy spotcipõ,az melegebb is és talán kényelmesebb is lesz.köszi a tanácsodat.
Tényleg nem kell félni a buszos utazástól. Én is többször utaztam Görögországba (is) busszal, de nem vészes, pedig nem vagyok már fiatal. Voltak kisebb malõrök néha, pl. Skopjénál defektet kapott a busz. A sofõrök kicserélték a kereket, de hogy könnyebben viseljük a várakozást, Metaxával és Oúzóval kínáltak mindenkit.
A nyakpárnát én is ajánlom, így nem "macskásodik" el a nyakad, ha esetleg elalszol. A takaróra vagy egy kardigánra is szükség lehet, mert éjjel hûvösebb van. Nagyon fontos, hogy kényelmes cipõben utazz, mert a lábad esetleg megdagadhat (az enyém megszokott) a hosszú út alatt.