Van valakinek tapasztalata a Hotel Cosmos szállodával kapcsolatosan Athénban?
Egyszerű szállodának tűnik, a Psaron és Victor Hugo utcák sarkán fekszik, ez milyen környék?
A másik szálloda amit még nézegetek az Apollo Hotel, erről már írtak itt a fórumon korábban.
#1964232012-11-20 17:53:07 Válasz a #196420. hsz-ra
Persze, mindenképpen tájékozódom utazás előtt, ez mindig így van! Sőt...van amikor már inkább túl is szervezem a dolgokat
Tudom, hogy az orthodox húsvét az idén jóval későbbre esik és azzal is számolok, hogy az ünnepnapon zárva lehetnek a múzeumok, de nem egy napra utaznék, hanem 4-5 napot töltenék el Athén környékén. Már nagyon szeretném látni Athént, a húsvéti időpont csak egy plusz, és elhiheted nem a bárányok miatt.
#1964202012-11-20 16:37:56 Válasz a #196416. hsz-ra
Figyelj arra, hogy mikor van az ortodox Húsvét, többnyire nem esik egybe a miénkkel.
Egyrészt jó ötlet ilyenkor Athénba menni, hiszen tuti nincs hőség, és még turista-hadak sem lepik el a várost. Másrészt az ünnep miatt nyilván zárva tartanak a múzeumok, látnivalók, boltok. Ha először jársz Athénban, talán ellátogatnál az Akropoliszhoz, vagy benéznél 1-2 boltba, nem biztos, hogy csak az utcán sütött bárányért érdemes elmenni... Aztán nem tudom, hogy a böjt utolsó napjaiban mi a helyzet a vendéglátóipari-egységekkel.
Egyszóval: tájékozódj utazás előtt!
#1964162012-11-20 08:03:51 Válasz a #196415. hsz-ra
Nagyon kedvcsinálóak ezek a képek!
Furcsa, hogy az utcán sütögetik a bárányokat.
Még az is lehet hogy beiktatunk egy húsvéti utazást, Athént már úgy is régóta látni szeretném.
Nagypéntek este itt is van gyertyás körmenet?
Athenban milyen hagyománya van az orthodox húsvétnak? Hogyan ünnepelik az emberek?
Olvastam, hogy Görögországban ez a legnagyobb vallási ünnep, ezért érdekelne, hogy egy ilyen nagy városban mennyire élnek még a hagyományok.
Tudnátok nekem egy kicsit erről mesélni?
Köszönöm!
#1919872012-07-24 09:00:18 Válasz a #191980. hsz-ra
Szia Petros!
Nálam a google keresője az aegean oldalának ezt az elérhetőségét dobta ki:
http://en.aegeanair.com/?gclid=CNm0mOHdsbECFUrP3wod02AAJg
Nekem ez ma sem mutatott járatokat szeptemberre, pedig az oldal ugyanúgy néz ki mint, amit te küldtél.
A te linked viszont tényleg jó, ott én is látok járatokat, már el is mentettem. Köszönöm.
#1918902012-07-23 09:49:06 Válasz a #191874. hsz-ra
Szia Petros!
Ezek jó hírek.
Újra rákerestem szeptemberre és októberre is, de nekem egyetlen járatot sem mutat az aegean rendszere, pedig flexibilis dátumokkal keresek.
Apa múlt héten repült ki hozzám, és szeptemberre is le van már foglalva nekik a jegy...
Egy barátom meg augusztus közepén repül ki hozzám, neki is megvan a jegye...
És mind az Aegeannél...