Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 12151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211122 Üzenet linkje2013-11-27 21:23:37  Válasz a #211121. hsz-ra

Köszönöm, nagyon kedves vagy, csak nem tudom megoldani, mert a 12 évesem még nem vezethet:) Ketten megyünk csak, úgyhogy marad a tömegközlekedés. icon_biggrin.gif
# 12152
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211123 Üzenet linkje2013-11-28 08:11:47  Re:

Emőke írta:
Köszönöm, nagyon kedves vagy, csak nem tudom megoldani, mert a 12 évesem még nem vezethet:) Ketten megyünk csak, úgyhogy marad a tömegközlekedés. icon_biggrin.gif

Pontosan jo a helyzet,ketten ülhettek a motoron a görög szabályok szerint, vidd magaddal az autos jogsidat,azt kérik be zálogba a kölcsönzök,nem mindegyik van aki csak lemásolja,szuper kirándulásokat lehet csinálni minden felé,12 évesen szépen elül mögötted,száguldozni nem kell, a mocik persze mennek simán 80-90-el

# 12153
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211124 Üzenet linkje2013-11-28 09:22:12  Válasz a #211123. hsz-ra Előzmény #211123

icon_biggrin.gif Köszi, nem tudtam, hogy ketten mehetünk.
# 12154
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211148 Üzenet linkje2013-11-28 19:43:50 

Kedves Pinga,
Még nem voltam apartmanos nyaraláson, ezért szeretném megkérdezni, hogy jellemzően milyen felszereltségre számítsak? Mit célszerű vinni? Mosogatószer, papírtörlő ilyesmire gondolok. Előre is köszönöm a válaszod.E

# 12155
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211150 Üzenet linkje2013-11-28 20:20:51 

Emőke írta:
Kedves Pinga,
Még nem voltam apartmanos nyaraláson, ezért szeretném megkérdezni, hogy jellemzően milyen felszereltségre számítsak? Mit célszerű vinni? Mosogatószer, papírtörlő ilyesmire gondolok. Előre is köszönöm a válaszod.E

A szobákban van hütöszekrény, attol függ melyik irodával mész a hütö mérete lehet kisebb vagy nagyobb,van egy kétlapos villanyfözö, a konyhaszekrényekben általában két személyre tányérok poharak kisebb edények serpenyö ha valaki még nem vágta pofon, sajtreszelö ritkán van azt vigyél, tisztitoszerekböl egy kicsi mosogatot,konyharuhát,szivacsot szoktunk vinni,az az igazság hogy mi nem nagyon szoktunk fözni hanem a helyi kajáldák finomságait kormányozzuk magunkba,persze egy két zacskos leves mindig velünk van,ne keress ananászos édes savanyu önteteket kint mert az nincs,innen kell vinni,saját gyártásukat árulnak amiket mi nem szeretünk annyira,egyéb más reggelinek vacsorának valot megveheted a boltokban, a sajtok szalámik vajak finomak,zöldségek gyümölcsök minden mennyiségben,tisztitoszerekböl,samponokbol,meg ilyen dolgokbol a választék olyan mint nálunk és az ára is hasonlo,a lényeget majd kifelejtettem, azért is érdemes motorozni mert el tudtok menni a LIDL-be Leptokaryába ahol ocsobban lehet vásárolni,utba esik Dion felé

# 12156
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211151 Üzenet linkje2013-11-28 20:42:23  Re:

Pinga írta:
Szia Gyulus!

Hát ugy szednek össze informáciot hogy megkérdeznek minket icon_lol.gif
Ne tudd meg milyen elvonási tüneteim vannak hogy idén nem mártottam meg hab testemet a tengerben,teljesen szét vagyok esve icon_wink.gif

Szia "Pinga"
Én már tervezem a jövő évi nyaralásom, szeretnék a Grand Tours-al menni az idén is. Viszont én most is a meg szokott időben szeretném ha létre jönne, június hónap. Irigyellek, hogy az unokáddal mentek, szuper lesz, ne félj a kis srác élvezni fogja. Hiszen Görögország {Nei Pori} egy csodálatos hely, mert ezt nem lehet megunni.
Üdv Gyula.

# 12157
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211152 Üzenet linkje2013-11-28 21:18:34  Válasz a #211150. hsz-ra Előzmény #211150

Köszönöm a sok jó tanácsot. Kalandozástravellel megyünk a Zefyros apartmanba két hétre júl.1-től.Nagyon kedvező az ára 120 eft két főre utazással együtt, + 10000,- a fix ülőhely. ( Valahogy öregszem és rigolyás vagyok, nem szeretnék a buszon az emeleten töppedni a közel 90 kilómmal:) icon_biggrin.gif )Főzni én sem fogok túl sűrűn, zacskós leveseket viszünk ( épp most teszteltünk néhányat) meg van valami babfőzelék konzervben, téliszalámi, rendes sima füstölt házi szalonna , májkrém ( gyerekem tiszta függő) ezek lesznek a batyuban. A többit jártunkban-keltünkben megoldjuk.Én elélek akármin, ha nincs benne mák, lányom már macerásabb, de a szouvlakit és a gyrost megeszi, sztem a sztifadót is bírja majd. Reggelire pékséges valamik lesznek, pl. a juhtúrós spenótos börek ( bocs. csak törökül tudom) tök finom. Amire nagyon készülök az a dolmadesz nagyon szeretem:) Thesszalonikibe mindenképpen tömegközlekedünk, egyénileg, azon töröm a fejem, hogy akár az Olimposz is bevállalható ha kocsit bérelnék.Talán nem kellene csörtetni a tömeggel:) Meg ott van még Vergina és Edessa is. Skiathos és Meteora úgyis marad irodával sajna, pedig Skiathoson pont nem zaklat a strandolás, egy jó kis szigettúra érdekesebb lenne.Tényleg Görögországban is vannak olyan kis irodák mint pl. törököknél vagy Egyiptomban, akik ugyanazokat a fakultatívakat ajánlják mint az utazási iroda csak jóval olcsóbban és mondjuk angol idegenvezetéssel?
# 12158
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211153 Üzenet linkje2013-11-28 21:46:40  Válasz a #211152. hsz-ra Előzmény #211152

persze, vannak ilyenek, nem is kevesen, könnyen találsz majd ilyet, sőt, keresni sem kell, megtalálnak ők maguktól. icon_smile.gif

egyébként ha az autóbérlés is felmerül benned, mint opció, az olympos mellett a meteorákon is érdemes lehet elgondolkodni ezzel a módszerrel: kocsival nem egy különösebben nagy túra nei poriból.

# 12159
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211154 Üzenet linkje2013-11-28 22:10:12  Válasz a #211153. hsz-ra Előzmény #211153

icon_biggrin.gif Köszi, az a helyzet, jobban szeretek a saját tempómban nézelődni:) A Tempi-völgy is megjárható autóval? Gyerekkoromban és az nem ma volt és nem is tegnap, hanem 1980-ban végigjártuk az országot anyámékkal, többek között az Afrodité-forrást is, úgyhogy ez már aggkori nosztalgia is nálam.Az irodák akkor úgy működnek, mint a törököknél, vagy Egyiptomban. Az nem baj, gondolom kedvezőbb áron dolgoznak, mint a saját iroda.
# 12160
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211155 Üzenet linkje2013-11-28 22:31:22  Válasz a #211154. hsz-ra Előzmény #211154

icon_smile.gif mélyen megértem az efféle szentimentalizmust. icon_smile.gif

és igen, tempi pláne megjárható, egy nagyságrendileg félórás autózás mindössze.

# 12161
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211156 Üzenet linkje2013-11-29 06:06:45  Re:

Emőke írta:
icon_biggrin.gif Köszi, az a helyzet, jobban szeretek a saját tempómban nézelődni:) A Tempi-völgy is megjárható autóval? Gyerekkoromban és az nem ma volt és nem is tegnap, hanem 1980-ban végigjártuk az országot anyámékkal, többek között az Afrodité-forrást is, úgyhogy ez már aggkori nosztalgia is nálam.Az irodák akkor úgy működnek, mint a törököknél, vagy Egyiptomban. Az nem baj, gondolom kedvezőbb áron dolgoznak, mint a saját iroda.

A tempi völgye kismocival is megjárhato, söt az olympos is,szolni kell a motorosnak hogy kicsit erösebb motort adjon és kapni fogsz, meteorákat mi is kocsival néztük meg,nem tudsz eltévedni mert teljesen ki van táblázva az ut,mi egy müködésképtelen gps-el mentünk ami nyilván nem segitett,szallonikibe eljuttok könnyedén vonattal poribol és vissza,skiatost mi Anettékkal jártuk meg,volt böven metaxa és tánc a hajon, nem unatkoztunk,a fürdés ott helyben jolesett de nem volt lényeges,viszont a táj az igen,majd kifelejtettem a tempi völgye utat egybekötheted a csigaház meglátogatásával és onnan a folyo mentén lemehettek a tengerre egy jot lubickolni, azért fontos ez igy mert mocival csak a hátso uton tudtok menni, az autopályára nem szabad felmenni vele,a google föld teljesen segit a tájákozodásban

# 12162
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211157 Üzenet linkje2013-11-29 10:27:37 

Köszi mindenkinek:) A Csigaház nagyon jópofa, láttam jó pár képet róla. Meggondolom a Meteórákat , csak kicsit parázok a szerpentinektőlicon_smile.gif Mindegy biztos lesznek együttnyaralók, és akár közösen is bérelhetünk autót.
# 12163
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211162 Üzenet linkje2013-11-29 13:38:19  Válasz a #211157. hsz-ra Előzmény #211157

nem tudom mennyire vagy gyakorlott vezető, de arrafelé nem igazán szerpentines az út. nyilván vannak kanyargósabb útszakaszok, de semmi extra, ráadásul jó szélesek is az utak.

de természetesen te érzed, h mit tudsz, na meg szeretnél vállalni. icon_smile.gif

# 12164
Lala12
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211165 Üzenet linkje2013-11-29 15:36:49  Válasz a #211157. hsz-ra Előzmény #211157

Emőke! Semmi para a Meteoráktól, Rollo-nak teljesen igaza van, kevés olyan jó minőségű út van Görögországban mint ott. A látványt, pedig sem szavakkal, sem képekkel nem lehet leírni, azt látni kell. icon_smile.gif
# 12165
Emőke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211169 Üzenet linkje2013-11-29 20:07:41 

Kedves Rollo, kedves Lala12!
Megnyugtattatok:) Egyébként 30 éve vezetek itthon és külföldön is. Ezek szerint, ha túléltem Isztanbulban az autózást, akkor ez csak egy laza ujjgyakorlat.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 810 811 812 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu